به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،اگر بخواهیم درباره هواگیری رادیاتور خودرو صحبت کنیم، باید بگوییم که ممکن است به هنگام وارد کردن آب به داخل مخزن رادیاتور، مقداری هوا هم وارد مخزن بشود که این هوای ورودی در نحوه کار رادیاتور اثر می گذارد و مکانیسم فعالیت رادیاتور را دچار مشکل می کند. لذا لازم است در بازه های زمانی مشخص و مناسب نسبت به هواگیری رادیاتور خودرو اقدام شود تا آب موجود در رادیاتور به شکل یکپارچه در آن جریان یابد و مولکول های هوا در آن وجود نداشته باشند.
هواگیری رادیاتور ماشین به واسطه ابزاری تحت عنوان پیچ هواگیری صورت می گیرد. در ادامه به چگونگی و روش صحیح هواگیری رادیاتور خواهیم پرداخت.
پیدا کردن پیچ هواگیری در خودروهای مختلف
اولین و مهمترین کاری که در هنگام هواگیری باید به آن توجه کنیم، این است که ابتدا پیچ هواگیری رادیاتور خودرو را پیدا کنیم. این پیچ در مسیر انتقال آب رادیاتور به موتور قرار گرفته است اما در خودروهای مختلف، ممکن است وضعیت قرارگیری آن متفاوت باشد. بهترین روش برای یافتن پیچ هواگیری رادیاتور، دنبال کردن مسیر آب خروجی از رادیاتور به درون موتور می باشد. تصاویری از نحوه قرارگیری این پیچ و شکل و شمابل آن در خودرو در زیر قرار دارد که با یکدیگر مشاهده می کنیم.
پس از یافتن این پیچ، حال باید هواگیری رادیاتور خودرو را آغاز کنیم. برای این منظور باید صبر کنیم تا خودرو خنک شود. چرا که در صورتی که موتور گرم باشد، آب درون رادیاتور ممکن است بسیار داغ باشد و در صورت باز شدن پیچ هواگیری به با فشار به بیرون خارج شود و موجب صدمه دیدن و سوختگی شما شود. پس از این که موتور به خنک شد، حال موتور خودرو را روشن کرده و به آرامی پیچ هواگیری رادیاتور را باز کنید.
پس از آن درب رادیاتور را نیز باز کرده و شروع به ریختن آب در رادیاتور نمایید. اگر مایع درون رادیاتور همراه با هوا باشد، در هنگام خروج آب از محل پیچ هواگیری، این آب به صورت مقطع و نا منظم به بیرون انتقال می یابد. هنگامی که آب خروجی از رادیاتور به صورت پیوسته و بدون قطعی از محل پیچ خارج شد، به معنی خروج کامل هوا از رادیاتور و اتمام مراحل هواگیری می باشد.
پیچ هواگیری را دوباره سرجای خود محکم کرده و درب رادیاتور را نیز ببندید. هواگیری خودروی شما به پایان رسیده است و اکنون می توانید به راحتی به امور روزمره خود بپردازید.
سوال دیگری که ممکن است برای برخی از رانندگان بوجود آید، این است که در چه زمان هایی باید اقدام به هواگیری آب رادیاتور نمود و اصلا از کجا باید بفهمیم که رادیاتور خودروی ما دارای هوا است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر به تازگی خودروی شما بیش از حد معمول داغ می شود و خیلی سریع تر از گذشته درجه آمپر آن زیاد می شود، ممکن است در رادیاتور به هواگیری نیاز داشته باشد.
علاوه بر این اگر به تازگی خودروی شما جوش آورده و مجبور شده اید تا دوباره به آن آب اضافه کنید، احتمالا رادیاتور شما نیاز به هواگیری دارد. چراکه جوش آوردن خودرو موجب ایجاد حباب های هوا درون رادیاتور شده و در نتیجه رادیاتور را با مشکل هوا روبرو می کند.
در پایان اگر به تازگی مجبور شده اید بخشی یا همه آب رادیاتور خودرو را تخلیه نموده و دوباره پر کنید، حتما عمل هواگیری را نیز انجام دهید. همواره همراه با آب، ممکن است هوا نیز به داخل رادیاتور نفوذ کند. به همین منظور نیاز است که حتما پس از تخلیه و پر نمودن رادیاتور، عمل هواگیری رادیاتور نیز انجام شود.