نحوه انتخاب یک کتاب خوب
آیا عاشق کتاب خواندن هستید و نمی دانید که چه کتابی را باید انتخاب کنید؟ ممکن است شما قبلاً هزار بار کتاب مورد علاقه خود را خوانده باشید و بخواهید کتاب خوب جدیدی را امتحان کنید اما انتخاب آن برای شما سخت و دشوار باشد. اگر این تصمیم را گرفته اید و می خواهید به کتابخانه بروید اما هنوز درباره انتخاب یک کتاب خوب تصمیم نگرفته اید و اطلاعات درستی از انتخاب کتاب ها ندارید، باید بدانید که انتخاب کتاب های جدید بسیار آسان است! در این مقاله قصد داریم روش های انتخاب یک کتاب خوب و نکاتی که باید هنگام خرید و انتخاب کتاب به آن توجه کنید را بررسی کنیم. با انجام مراحل گفته شده، شما به راحتی می توانید کتابی مناسب را طبق سلیقه خود خریداری کنید.
۵ روش برای انتخاب یک کتاب جذاب
-
موضوع مورد نظر خود را انتخاب کنید: تصمیم بگیرید که در چه زمینه ای می خواهید مطالعه کنید؛ داستانی یا غیر داستانی.
-
فهرستی از کتاب های موجود در زمینه موضوع انتخابی خود، تهیه کنید: شما می توانید از فهرست های دسته بندی شده، استفاده و بر اساس فهرست موضوعی، کتاب های مورد نظر خود را پیدا کنید.
-
عنوان یا نویسنده مورد علاقه خود را مشخص کنید: از بین کتاب های موجود درباره موضوع دلخواه خود در فهرست، عنوان کتاب یا نویسنده مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
-
خلاصه و فهرست هر کتاب را بخوانید: خلاصه و فهرست کتاب ها به همراه تصویر جلد و صفحه نخست آن ها را ببینید تا بتوانید نگاه کوتاه به مبحث کتاب داشته باشید.
-
از نظر خوانندگان قبلی استفاده کنید: نظر خوانندگان قبلی را در سایت های تخصصی کتاب بخوانید و به این ترتیب، نظر عموم درباره کتاب انتخابی خود را بدانید.
آیا یک کتاب ارزش خواندن دارد؟
قبل از این که وقت خود را صرف خواندن کتابی کنید که به نظر خوب می آید، بهتر است که مطمئن شوید آن کتاب، ارزش خواندن دارد یا خیر. درباره کتاب بیشتر بررسی کنید. وقتی کتابی را انتخاب می کنید، صفحه مربوط به آن کتاب را در سایت های تخصصی باز کنید تا با اطلاعات مربوط به آن آشنا شوید.
در انتخاب کتاب کودک چه عواملی موثر است؟
کتاب، به عنوان یکی از انگیزه های بیرونی می تواند بر رشد ذهنی و انقلاب درونی کودکان تأثیر به سزایی داشته باشد. مطابق دیدگاه افلاطون، دیویی، پیاژه، اریکسون و بسیاری از روان شناسان معاصر، ایفای چنین نقش مهمی مستلزم آن است که کتاب با مراحل رشد ادراکی، عاطفی و اجتماعی و نیازهای هر مرحله از رشد کودک تناسب داشته باشد. این عقیده وجود دارد که قصه های فانتزی (خیال انگیز) از جمله قصه های پریان، اسطوره ها و حماسه ها، کودک را در مواجه با بحران های رشد و غلبه بهتر بر آنها یاری می کند. قدرت، جادو، اکتشاف، ماجرا و حادثه، هوشیاری و تیزبینی و در نهایت قهرمانی و فداکاری، از عناصر اصلی قصه های فانتزی هستند. این عناصر با تجارب و عواطف کودک در گذر از بحران های رشد تطابق دارد. قصه ها با ارائه نمونه های شخصیتی روان کاوی شده، پیام های مهمی را به سطوح خودآگاه، نیمه آگاه و ناخودآگاه ذهن با هر درجه ای از رشد که باشد، انتقال می دهند. در عصر ما کودک نیازمند یک تربیت اخلاقی است تا به طور غیرمستقیم به او ثمره یک رفتار اخلاقی نشان داده شود؛ بنابراین قصه ابزار تربیتی مهمی برای کودکان است.
مواردی که باید در صفحه مربوط به هر کتاب بررسی کنید
- توضیحات کتاب: مطمئنا باید بدانید که کتاب دلخواه شما درباره چه موضوعی است. گاهی اوقات، کتابی را پیدا می کنیم که عنوان جذابی دارد، اما محتوای مورد نظر ما را ندارد. در این صورت، از آن کتاب صرف نظر کنید.
- میزان فروش: میزان فروش هر کتاب، خوب بودن آن را تضمین نمی کند، اما می تواند تا حدی درباره کیفیت کتاب، ما را راهنمایی کند. کتابی که چند سال پس از انتشار خود، هنوز فروش بالا داشته باشد، معمولا کتاب خوبی است.
- فهرست محتوا: چه مباحثی در کتاب وجود دارند؟ شما می توانید با بررسی فهرست محتوای کتاب، از مباحث آن مطلع شوید.
- صفحه نخست: گاهی اوقات، نخستین صفحه کتاب ، دیدگاه کوتاه از چگونگی نوشته شدن آن به شما می دهد که می توانید در سایت های تخصصی کتاب بخوانید.