به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، زندگی در عصر دیجیتال و مسئله حضور کودکان در فضای مجازی Children in Cyberspace و استفاده از تلفن همراه یکی از حقیقت های زندگی هر انسانی در عصر دیجیتال می باشد. این مسئله که از چه سنی می توان برای کودک خود موبایل یا تبلت خرید ؟ و نگرانی از خطرات حضور کودکان در فضای مجازی از سؤالاتی است که در ذهن بسیاری از والدین به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
در صورتیکه فرزند شما دارای وسایل ارتباطی در فضای مجازی است لازم است قواعدی را به عنوان والدین کودک وضع نمایید که هم از طرف شما و هم از طرف فرزندتان مورد رعایت قرار گیرد و از این طریق می توانید جلوی اثرات مخرب حضور کودکان در فضای مجازی را به حداقل برسانید.
طبق تحقیقات متاسفانه حدود 20 درصد از نوجوانانی که در فضای مجازی گشت می زنند، حداقل یک بار با درخواست های نامشروع مجرمان جنسی رو به رو شده اند. عده زیادی از این نوجوانان در دام شکارچیان افتاده اند و دچار دردسرهای بزرگی شده اند. بنابراین ما به عنوان والدین برای مراقبت از کودکان در فضای مجازی چه کارهایی می توانیم بکنیم؟ در ادامه پنج مورد از مهمترین اقدامات والدین را در این رابطه بررسی می کنیم.
روش های مراقبت از کودکان در فضای مجازی:
حریم شخصی:
بر اهمیت حفظ حریم شخصی در فضای مجازی تاکید کنید. به فرزندان خود بیاموزید که نباید اطلاعات شخصی مانند نام، محل زندگی، سن و مدرسه خود را منتشر کنند. در عین حال، هرگز نباید عکس خود را برای غریبه ها ارسال کنند.
بنابراین با بررسی اکانت های مجازی فرزند خود اطمینان حاصل کنید که از نام کامل خود برای آن استفاده نکرده باشد و حاوی هیچ گونه محتوای جنسی نباشد. به یاد داشته باشید که مجرمان جنسی بیشتر افراد آسیب پذیر را انتخاب می کنند و انتخاب این گونه محتواها به مجرم این پیام را می دهد که فرد آماده صحبت در مورد این گونه مسائل است.
آگاهی از خطرات برای کودکان در فضای مجازی:
در مورد خطرات دنیای مجازی با فرزند خود صحبت کنید. در عین اینکه مایل نیستید فرزند خود را بی جهت بترسانید، اما باید بداند که افرادی در جامعه وجود دارند که ممکن است نیت خیری از کارهای خود نداشته باشند. از آنها بخواهید که اگر با غریبه ای ارتباط یافتند یا از صحبت با شخصی احساس ناراحتی کردند، شما یا فرد معتمدی را باخبر کنند.
مهم ترین کاری که در این رابطه باید انجام دهید این است که اعتماد فرزند خود را جلب کنید و پنجره های گفتگو را باز نگه دارید. او در ارتباط با شما نباید دچار استرس و اضطراب شود. او باید بداند که اگر در این مورد با شما صحبت کند، حتی اگر با این شخص چت کرده باشد یا عکس هایش را برای وی ارسال کرده باشد، با شما دچار مشکل و اختلاف جدی نخواهد شد.
تعیین ساعات ممنوعه:
استفاده از دستگاه های متصل به اینترنت را در اتاق خواب و شب هنگام ممنوع کنید. در حالی که فرزندان می توانند در طول روز و در اتاق خود از لپ تاپ و تلفن همراه استفاده کنند، اما شب هنگام این گونه دستگاه ها باید در محل مخصوصی قرار داده شوند. این کار نه تنها باعث ایجاد عادات خواب سالم می شود، بلکه تحقیقات نشان می دهد که اغلب درخواست های جنسی و نادرست از نوجوانان بعد از ساعت 11 شب رخ می دهد؛ یعنی زمانی که والدین نظارتی بر فرزند خود ندارند.
تعیین قوانین برای کودکان در فضای مجازی:
زمانی که فرزندتان شروع به استفاده از وسایل آنلاین کرد، قوانین و مقررات خانوادگی را به وی گوشزد کنید. برخی از خانواده ها روی دستگاه محدودیت های خاصی را نصب می کنند تا تنها دسترسی های به خصوصی را برای کودک ایجاد کند. قوانین خانواده باید شامل تنبیه نیز باشد. بدین ترتیب که عدم پیروی فرزند از قوانین آنلاین موجب محرومیت خاص از دنیای مجازی خواهد شد.
حق نظارت والدین:
دانستن رمز عبور دستگاه فرزند یکی از مهم ترین روش های مراقبت از کودکان در فضای مجازی است. بسیاری از والدین اجازه استفاده از فضای مجازی را به فرزند خود می دهند، اما در عین حال حق خود را نیز برای بررسی پیام ها، تاریخچه مرورگر، اکانت های مجازی محفوظ می دارند. فرزندتان باید بداند که هر زمان که شما مایل باشید باید دستگاه خود را در اختیارتان قرار دهد.