به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بارداری می توانند در برخی زنان باعث بروز مشکلات دندان از قبیل بیماری لثه شود و ریسک پوسیدگی دندان را افزایش دهد. در دوران بارداری سطح هورمون های بدن افزایش می یابد و این امر با پاسخ بدن به پلاک دندان (لایه ایی از میکروبهای ها روی دندان) تاثیر می گذارد. بارداری به صورت خودکار باعث آسیب به دندان نخواهد شد احتمالاً شما نیز این داستان را شنیده اید که در هر بارداری یکی از دندان ها از بین می روند اما باید بدانید که این مسئله اصلاً حقیقت ندارد. در صورتی که مادر در دوران بارداری به اندازه کافی کلسیم مصرف نکند استخوان های بدن او مجبور هستند که کلسیم مورد نیاز جنین را تامین کنند. کمبود کلسیم به سرعت پس از اتمام شیردهی به وجود می آید. نیاز جنین به کلسیم در دوران بارداری می تواند در برخی زنان باعث بروز مشکلات دهان و دندان شود. در صورتی که زنان باردار به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت بدهند و همه نکات ضروری را رعایت کنند نباید در دوران بارداری دچار مشکلات مربوط به دهان و دندان شوند.
مراقب از دهان و دندان در بارداری
1. حتما قبل از اقدام به بارداری جهت معاینه دندانپزشکی مراجعه کنید و دندان های پوسیده و بیماری های لثه را درمان کنید.
2. دندان هایتان را جرمگیری کنید. یک جرمگیری ساده قبل از بارداری و یا در سه ماهه سوم بارداری میتواند از وقوع یا پیشرفت بیماریهای لثه در دوران بارداری جلوگیری کند.
3. مصرف مواد شیرین و ترش را محدود کنید و بلافاصله پس از مصرف دندان هایتان را بشویید. استفاده از تغذیه مناسب در دوران بارداري فراموش نشود.
4. پس از هربار مصرف مواد غذایی حتما دندان هایتان را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. حالت تهوع و یا بی حوصلگی نباید مانع از رعایت بهداشت دهان و دندان شما شود.
5. پس از استفراغ حتما دندان هایتان را مسواک بزنید. اگر امکان مسواک زدن نداشنید حتما دهانتان را با آب بشویید
6. سه ماهه اول و سه ماهه سوم بارواری جهت انجام کارهای دندان پزشکی نیستند. در سه ماهه دوم می توان اقدامات دندانپزشکی انجام داد.
7. برای درمان دندان درد خود بطور طولانی مدت از مسکن استفاده نکنید و حتما به دندان پزشک مراجعه کنید.
8. در سه زمان مشخص یعنی ماه سوم، پنجم و هفتم بارداري لازم است معاینه دقیق و کاملی از دهان، دندانها، لثه و زبان مادر طبق روش معاینه انجام گیرد.