دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

نحوه نگهداری و پرورش گیاه نخل راپیس 

دوشنبه، 20 دی 1400
نخل راپیس یک گیاه زینتی است که با رعایت شرایط مراقبتی به راحتی میتوانید آن را در منزلتان نگهداری کنید و از مزایای این گیاه زیبا بهره مند شوید.با ما همراه باشید تا با روش های نگهداری و پرورش این گیاه زیبا آشنا شوید.

نخل راپیس “Rhapis excelsa” به خانواده “Arecaceae” تعلق دارد و بومی نواحی جنوبی کشور چین و کشور تایوان است. نخل راپیس حداکثر تا حدود 4-3 متر می تواند رشد کند و قطر ساقه ها حدود 3-1 سانتیمتر است. این گیاه چندین ساقه دارد و ساقه ها در کنار هم از بخش زیر زمینی منشا می گیرند و رشد می کنند.در انواع مختلف این گیاه برگها می توانند از نظر طول و همچنین عرض مختلف و متفاوت باشند یعنی برخی برگهایی پهن تر و برخی برگهایی باریک تر دارند . به طور کل طول برگها در بین انواع مختلف این گیاه بین 20 الی 60 سانتیمتر متغیر است. این گیاه زیبا برای اولین بار از سوی ژاپنی ها برای تزیین کاخ ها گسترش و محبوبیت یافت و سپس به اروپا، و بعد از آن به امریکا راه یافت. به دلیل نیاز به نور کم و رطوبت متوسط، گزینه مناسبی برای تزیین ادارات و مراکز و داخل ساختمان می باشد.

مشخصات ظاهری نخل راپیس

نخل راپیس از چندین شاخه که هر کدام به صورت مجزا از خاک خارج شده و برگ هایی مجزا برای خود دارند، تشکیل شده است. هر کدام از این ساقه های برگی در محیط داخل منزل می توانند سالیانه بین 20 تا 30 سانتی متر رشد کنند. در صورتیکه این نخل هرس نشود و به صورت وحشی رشد کند می تواند تا بیش از 4 متر ارتفاع گیرد. با افزایش سن ساقه ها، اندازه ی آن ها افزایش پیدا کرده و برگ هایی اضافی روی آن تشکیل می شود.
هر شاخه جدید ابتدا در یک برگ سبز لوله ای محصور می شود. زمانیکه این ساقه ها سخت شدند و لایه چوبی اولیه خارجی آن ها تشکیل شد، این غلاف لوله ای برگی به خودی خود جدا می شود. ساقه های برگی جوان ممکن است دارای یک یا دو برگ بوده و زمانیکه بزرگ تر می شوند ممکن است تعداد 10 برگ یا بیشتر روی آن ها تشکیل شود. برگ ها باریک باقی می مانند اما می توانند 20 تا 60 سانتی متر طول داشته باشند. انتهای برگ ها ظاهری دندانه دار دارد.

روش های پرورش و مراقبت از نخل راپیس

نخل راپیس گیاه آپارتمانی و زیباست که به راحتی در گوشه ای از اتاق نزدیک پنجره نورگیر قرار می گیرد و مراقبت از آن خیلی پیچیده نیست. این گیاه آپارتمانی قابلیت تصفیه کنندگی هوا را دارد و آمونیاک موجود در هوا را جذب و از بین می برد. نخل راپیس در شرایط مناسب می تواند بسیار خوب و در داخل خانه پرورش داده شود. اگر خواهان خرید این نخل زیبای کوچک هستید، این بخش به شما در مراقبت از گیاهتان کمک خواهد کرد.

نور مناسب برای نخل راپیس

مکانی که نور خورشید مستقیما به آنجا می تابد برای نخل راپیس ایده آل نیست. آفتاب بدون فیلتر می تواند باعث سوختگی برگ ها شود. زمانی که نخل راپیس در فضای باز رشد می کنند، نور کم را دوست دارند و حتی می توانند یک مکان تا حدودی سایه را تحمل کنند. نخل راپیس باید در جایی قرار بگیرند که بتوانند نور غیر مستقیم روشن را در نزدیکی پنجره دریافت کنند.

خاک مناسب برای نخل راپیس

خاک لومی زهکشی خوبی دارد و برای نخل راپیس بهترین گزینه است. خاک گلدانی که مخصوص نخل ها است هم، برای این گیاه به خوبی عمل می کند. خاک گلدان بنفشه آفریقایی نیز مناسب است.

آبیاری نخل راپیس

نخل راپیس به آب متوسط نیاز دارد و پس از استقرار تا حدودی نسبت به خشکسالی مقاوم است. در بهار و تابستان، زمانی که بیشتر رشد فعال نخل انجام و سطح خاک خشک شد، آبیاری را انجام دهید. در پاییز و زمستان، آبیاری را زمانی انجام دهید که تا 2 اینچ بالای خاک خشک است.

دما و رطوبت مناسب برای نخل راپیس

علاوه بر نور، یکی دیگر از عواملی که نخل راپیس را برای رشد در داخل خانه ایده آل می کند دمای معمولی اتاق بین 60 تا 80 درجه فارنهایت است. در ماه های سردتر، مطمئن شوید که نخل راپیس در دمای بالای 55 درجه فارنهایت باقی می ماند، زیرا دما سردتر می تواند به گیاه آسیب برساند. گیاه خود را در برابر بادهای سرد و همچنین هوای گرم که می تواند آن را خشک کند، محافظت کنید. نخل رطوبت 50 درصد یا بالاتر را ترجیح می دهد. کمبود آبیاری موجب خشکیدگی نوک و حاشیه برگها و افتادگی برگها می شود اما زیاده روی در آبیاری موجب پوسیدگی ریشه ها خواهد شد. می توانید به طور مرتب نخل را با آب اسپری کنید یا گلدان را روی سینی سنگریزه پر از آب قرار دهید، سپس مطمئن شوید که گلدان مستقیماً در آب قرار نگرفته است زیرا باعث پوسیدگی ریشه می شود.

کوددهی نخل راپیس

نخل راپیس فقط در طول فصل رشد نیاز به کو دارد بنابراین از حدود اواسط فروردین تا شهریور، نخل را ماهانه با کود مایع رقیق شده گیاهان آپارتمانی تغذیه کنید.

گلدان مناسب و تعویض گلدان نخل راپیس

نخل راپیس گلدان کوچک را دوست ندارد پس باید در ابتدا، گلدانی را انتخاب کنید که کمی بزرگتر از اندازه ریشه باشد و از کافی بودن سوراخهای زهکشی اطمینان حاصل کنید.برنامه ریزی کنید نخل راپیس را یک سال در میان در فصل بهار داخل گلدانی بزرگتر قرار دهید. برای انجام این کار، به آرامی گیاه را از گلدان بیرون بیاورید و تا حد امکان ریشه را دست نخورده نگه دارید سپس، نخل را در گلدان جدید قرار دهید و اطراف آن را با خاک گلدانی تازه پر و سپس آبیاری کنید.

هرس نخل راپیس

نخل راپیس نیازی به هرس زیادی ندارد پس باید از هرس شاخه هایی که فقط کمی قهوه ای شده اند (اغلب به دلیل آب یا نور ناکافی ایجاد می شود) خود داری کنید زیرا همچنان می تواند از مواد مغذی آن ها استفاده کند. با این حال، اگر کل شاخه تغییر رنگ داده یا مرده است، می توانید آن را هرس کنید.

تکثیر نخل راپیس

برای تقسیم گیاه را ابتدا از گلدان در آورده و با کمک یک وسیله تیز همانند قیچی باغبانی توده ریشه را تقسیم کنید و هر قسمت را در گلدانی جداگانه بکارید. بعد از تقسیم تعداد برگهای هر گیاه را کم کنید تا از میزان از دست دهی آب و در نتیجه استرس بیشتر جلوگیری شود. حتماً برگ های پهن گیاه را غبارروبی کنید تا نخل راپیس سرزنده و سالم به نظر برسد.

آفت یا بیماری های نخل راپیس

این گیاهان معمولاً هیچ مشکل جدی آفت یا بیماری ندارند اما، مراقب فلس و کنه های عنکبوتی باشید که می توانند روی بسیاری از گیاهان آپارتمانی تاثیر بگذارند. علائم بیماری گیاه عبارتند از پژمرده یا زرد شدن برگها، یک ماده چسبنده یا تار روی برگها و نقاط ریز روشن یا تیره در امتداد گیاه به همین دلیل باید گیاه خود را در اسرع وقت با یک حشره کش مناسب درمان کنید.

مشکلات نخل راپیس و راه حل رفع آن

نخل راپیس هم مثل هر گیاه دیگری دچار مشکلاتی همچون آفت ها می شود که هر کدام از این مشکلات راه حلی دارد که در ادامه خواهید خواند.

قهوه ای شدن نوک برگ ها

قهوه ای شدن نوک برگهای نخل راپیس در مقادیر کم طبیعی است اما اگر بیش از حد و به طور فزاینده باشد باید به فکر راهی برای از بین بردن آنها بود. جدا کردن نوک برگ های راپیس ساده است پس فقط با انگشتان خود ناحیه قهوه ای شده را جدا کنید همچنین، اگر این مشکل بیش از حد شدید شد آبیاری خود را ارزیابی کنید، کمبود آبیاری موجب خشکیدگی نوک و حاشیه برگها و افتادگی برگها می شود اما زیاده روی در آبیاری موجب پوسیدگی ریشه ها خواهد شد.

شپشک آردی

شپشک آردی رایج ترین آفت گیاهان آپارتمانی هستند که در نخل راپیس یافت می شوند. درمان شپشک های آردی در این گیاه دشوار است، زیرا معمولاً زیر ساقه فیبری لانه می کنند. بهترین درمان شپشک آردی، اسپری کامل و استفاده از یک آفت کش سیستمیک است. روش های معمول پاک کردن با دست چندان مؤثر نیستند چون تمیز کردن آرد از زیر غلاف های ساقه فیبری دشوار است.

آسیب با آب

این گیاه رایج ترین گیاه آپارتمانی است که بیش از حد آبیاری می شود. تمام اقدامات احتیاطی باید انجام شود تا از سالم بودن گلدان ها و نداشتن ترک و سوراخ اطمینان حاصل کنید هیچ چیز بدتر از مواجه شدن با فرش پوسیده یا از بین رفتن کف چوبی نیست که بر اثر آبیاری گیاه آپارتمانی ایجاد می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم