به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، همه ما با افرادی در اطرافیان خود مواجه شده ایم که شخصیت راستگویی ندارد و همیشه در حال دو رویی و دوبه هم زدن هستند اما برخی از افراد را هم نمیتوانیم درست بشناسیم این افراد را موذی می نامیم؛ زیرا مستقیما حرف نمی زنند و به صورت آشکار عمل نمی کنند، و مهاجم هستند؛ زیرا به هر ترتیب حتی به بهای ضرر زدن به دیگران، به دنبال کسب خواسته هایشان هستند، این افراد هرگز مستقیما عمل نمی کنند، آدم های موذی مهاجم به روش غیر مستقیم تلافی می کنند تا نتوانید مچ آنها را بگیرید، به عنوان مثال پروژه ای را که به شما مربوط است نیمه کاره انجام می دهند یا به تاخیر می اندازند یا آن را با ایراد انجام می دهند، این افراد معمولا چنین بهانه هایی می آورند: «من فراموش کردم.» «نمی دانستم باید برای آن تاریخ انجام شود» «نمی دانستم باید این کار را انجام دهم.»
فرد موذی مهاجم فردی آرام به نظر می رسد که در ظاهر مایل به کمک و همراهی با شماست، این افراد اغلب گله ای نمی کنند، به شما لبخند می زنند و آرام هستند، این افراد با ایجاد اختلال در برنامه های شما و همچنین با صحبت کردن پشت سر شما مقاصدشان را پیش می برند، آنها هرگز خواسته هایشان را صریح مطرح نمی کنند و سپس از شما انتقام می گیرند؛ زیرا توقعات مبهمشان را برآورده نکردید.
ارتباط با افراد موذی:
۱. از هر کاری که می کنند و می گویند، چشم پوشی کنید.
در نحوه برخورد با افراد موذی ، بزرگترین اشتباهی که می توانید بکنید تلاش برای اصلاح آن هاست.
۲. با اصلاح آدم های موذی، بیشتر در دام آن ها فرو می روید.
افراد موذی از ناامیدی و سردرگمی استفاده می کنند تا شما را درگیر کنند. آن ها می خواهند شما را احساساتی کنند تا ببینند چگونه به خواسته آن ها تن خواهید داد. هنگامی که آن ها چیزهایی را که باعث تحریک شما می شوند بدانند، از آن ها برای تأثیرگذاری در اعمال شما استفاده می کنند.
۳. استراتژی بهتر، نادیده گرفتن کامل افراد موذی است.
نگران نباشید، فقط آن ها را از زندگی خود حذف کنید.
اگر نمی توانید بلافاصله آن ها را حذف کنید، با گفته های آن ها موافقت کنید، اما کار خودتان را انجام دهید و بهتر است از کمک یک شخص متخصص مانند یک مشاور برای تصمیم گیری بهتر استفاده کنید.
۴. به قضاوت خود اعتماد کنید.
شما می دانید چه چیزی برای زندگی شما بهتر از دیگران است. شما بهتر از دیگران می دانید که با زندگی خود چه کار کنید؟ در چه کاری مهارت دارید؟ و … به قضاوت های خود اعتماد کنید و در نحوه برخورد با افراد موذی ، به هیچ عنوان به قضاوت ها و نصیحت های افراد موذی گوش ندهید. در صورت نیاز به کمک، حتما از نظرات یک مشاور روانشناس استفاده کنید.
۵. اعتقادات شما مرزهای شماست.
با تنظیم اعتقادات خود و قوی نگه داشتن آن ها، از تأثیرگذاری افراد موذی بر زندگی تان جلوگیری می کنید.
۶. سعی کنید جا نمانید.
خودتان را دوباره کشف کنید.
این ایده که سازگاری با افراد موذی، به نوعی بزرگواری است یا به موفقیت شما کمک می کند، تصور غلطی است.
افراد موذی می خواهند شما ثابت قدم باشید تا بتوانند روی شما حساب کنند تا دستورهایشان را به انجام برسانند. خودتان را بشناسید و به خودتان اعتماد کنید و در نحوه برخورد با افراد موذی ، بازیچه ی مصلحت طلبی دروغین آن ها نشوید.
۷. دست از سازش بردارید.
گناه یک احساس بی فایده است.
ولی…
این یک ابزار قدرتمند است.
احساس گناه سلاحی است که افراد موذی علیه شما استفاده می کنند.آن ها باعث می شوند که بخاطر ناکامی های گذشته و اشتباهات کوچک احساس گناه کنید، یا به دلیل خوشبخت بودن و اعتماد به نفس شما احساس گناه می کنند.
۸. مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرید.
اگر کسی یک بار شما را فریب داد، هوشیار شوید. اگر کسی ۱۰ بار شما را گول بزند، شما یک احمق هستید.
در نحوه برخورد با افراد موذی ، اجازه ندهید آن ها کنترل شما را در دست بگیرند. از خودآگاهی و عزت نفس کافی برخوردار باشید تا به افرادی که رفتار ناخوشایند با شما دارند، نه بگویید.
۹. شما نمی توانید دیگران را مقصر مشکلات خود بدانید.
بله، افراد موذی وجود دارند.
بله، کارهای آن ها اشتباه است.
اما این بدان معنا نیست که تنها آن ها مقصر هستند. اجازه دادن به آن ها برای استفاده از شما، تحقیر کردنتان یا ارتباط داشتن با آن ها، اشتباهی است که شما مرتکب می شوید و باید آن را خاتمه دهید، وگرنه شما نیز مقصر هستید.
۱۰. اجازه ندهید افراد موذی شما را شبیه خود کنند.
شما مسئول موفقیت ها و شکست های خود هستید. اگر دیگران در مورد شما به اشتباه فكر می كنند، این تقصیر شماست، نه آن ها.
پاسخگو باشید.
از اشتباهات خود بیاموزید.
مدام به افراد موذی اعتماد نکنید. در نحوه برخورد با افراد موذی ، فقط آن ها را از زندگی خود حذف کنید. به خودتان متعهد شوید که خود را با افرادی مثبت و شبیه به خودتان محاصره کنید که قرار نیست فقط از شما استفاده کنند.
۱۱. امنیت خود را تامین کنید.
به طور کلی، اولین اصل در نحوه برخورد با افراد موذی ، به ویژه زمانی که خشمگین یا تحریک شده هستند، ایمنی است. اگر رابطه شما احساس ناامنی می دهد، باید برنامه ای برای حفظ سلامتی خود تدوین کنید. شخصی را که به او اعتماد دارید پیدا کنید و شرایط را با جزئیات توضیح دهید. اگر فرد موذی در خانواده شماست و محیط خانه شما احساس امنیت نمی دهد، موقتاً (یا در صورت لزوم برای همیشه) خود را از آن خارج کنید. اما پیش از این تصمیمات، حتما با یک مشاور روانشناس صحبت کنید.
به طور کلی ، در نحوه برخورد با افراد موذی ، بهتر است چهار اصل اساسی را دنبال کنید:
- حقوق و محدودیت های خود را بشناسید.
- مرزهای مناسب و مشخص را به روشی محترمانه و بی طرف تنظیم کنید.
- شناختن و اجتناب از تلاش های شخص دیگر برای تشدید درگیری یا بزرگ کردن موضوع
- همیشه از سلامتی خود محافظت کنید و به فکر تامین امنیت خودتان باشید.