به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،اگر می خواهید کودک خود را به انجام کاری تشویق کنید، مثلا می خواهید که اسباب بازی هایش را جمع کند، می توانید آن فعالیت را به صورت بازی در آورید.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، احتمالاً تا به حال چیزی شبیه به این موضوع را تجربه کرده اید . دلیل آن این است که مفهوم گذشت زمان برای خردسالان کاملاً با بزرگسالان متفاوت است . وقتی که آنها غرق در انجام کاری می شوند، فکر می کنند تا وقتی که فعالیت خود را به اتمام نرسانده اند زمان از حرکت خود باز ایستاده است.
بنابراین بازیگوشی آنها تا زمانی که خواندن ساعت را بیاموزند، تمامی ندارد . گاهی پدر ومادرها می بایست به بچه های خود گوشزد کنند که وقتشان را تلف نکنند.
چگونه با آن کنار بیایید اگر می خواهید فرزند خود را از فعالیتی وارد فعالیت دیگری کنید چیزی در این مورد به او نگویید . به عنوان مثال شب هنگام به جای این که به او بگویید که موقع خواب است، او را با گفتگو راجع به کارهایی که در طول روز انجام داده است مشغول کنید . او هم غرق در صحبت می شود و متوجه نخواهد شد که چه وقت از دستشویی بیرون آمده و به رختخواب رفته است.
همبازی کودک بودن یکی از راه های کنترل کودک بازیگوش
یکی از راه های کنترل کودک بازیگوش صحبت کردن با اوست . کودکان بازیگوش حرف زدن را دوست دارند شما می توانید زمانی که کودک را به حمام یا سرویس بهداشتی می برید برای اینکه زمان برایش راحت تر سپری شود از او بخواهید تا کارهایی که امروز انجام داده را برایتان تعریف کند با این کار ، نظافت برای او لذت بخش تر می شود و نسبت به محیط بهداشتی حس بهتری خواهد داشت .
یکی از نکات مهم برای والدینی که کودک بازیگوش دارند اینست که به خواب کافی کودک اهمیت بدهند ، کودکی که پس از شنیدن قصه در آغوش پدر و مادر بخوابد ( تاثیر قصه گفتن در کودکان باعث آرامش آن ها قبل از خواب می شود ) و زمان کافی خواب را هم داشته باشد کودک آرام تری خواهد بود و پس از بیدار شدن بهانه گیری کودک و بازیگوشی او و در ادامه حتی پرخاشگری کودک در برخی موارد کمتر خواهد شد .
سعی کنیم برای فرزندانمان الگوی خوبی باشیم ، وقتی که آنها با ما صحبت می کنند با آن ها تماس چشمی داشته باشیم و شنونده حرفهایشان باشیم ، تا وقتی که با ما صحبت می کنند نباید سرمان را به سمت تلویزیون یا روزنامه برگردانیم ، در این صورت آن ها نیز از ما الگو برداری می کنند و همین رفتار را با ما خواهند داشت . ای دقیقا به الگوپذیری کودکان برمی گردد .
توصیه روانشناسان برای کنترل کودک بازیگوش
کودک اینست که برخی کلمات مانند “چرا ، تو ، اگر ” و سایر کلمات تهدید کننده را در برخورد با کودکان استفاده نکنیم چون این کلمات یه کودک حس متهم بودن می دهد و باعث می شود کودک در برابر ما گارد دفاعی بگیرد .
نکته بعدی اینکه اول مطمئن شوید کودک به حرفهای شما گوش می دهد و تمرکز دارد ، بعد با او صحبت کنید و اگر نگاهش به سمت دیگری بود به آرامی سرش را برگردانید و به چشمانش نگاه کنید و صحبت کنید . تشویق کردن کودک به صحبت کردن باعث مقدار زیادی از انرژی او شده و در نهایت آرامتر خواهد شد .
آهنگ و تن صدای ملایم و مهربان بسیار تاثیر گذارتر از فریاد زدن عمل می کند ، در حالی که روانشناسان میگویند جیغ زدن و فریاد کشیدن کار را بدتر می کند و برعکس باعث می شود کودک بیش فعال و نا آرامی داشته باشید .
تفاوت بازیگوشی و بیش فعالی کودک
اینکه کودک شما پرتحرک است و یا بیشتر از بقیه ی همسالانش شلوغ است و فعالیت های زیادی دارد نمی توانید سریعا بگویید که کودک بیش فعال است . ما در مورد تشخیص بیش فعالی در کودک قبلا صحبت کرده ایم .
وظایف والدین در برابر کودکان بیش فعال این است که ضمن مطالعه ی مقاله ی ارجاع داده شده و نکاتی که برای تشخیص بیش فعالی و اینکه به طور کلی بیش فعالی چیست و یا روش های برخورد با کودک بیش فعال چگونه است باید به متخصص کودک و نوجوان مراجعه کرده تا کودک را از لحاظ رفتاری مورد تشخیص و شناسایی قرار دهند . آنگاه اگر برای کودک بیش فعالی تشخیص داده شد برای درمان بیش فعالی او دست به کار شوید . اینکه بر حسب گفته و شنیده های اطرافیانتان به کودک برچسب خاصی بزنید ، اشتباه است .
همیشه هم بازیگوش بودن کودکمان بد نیست . ما که نباید انتظار داشته باشیم که کودکمان مثل ما رفتار کند یا عصا قورت داده و آرام یک گوشه بنشیند و هر جه که ما گفتیم انجام دهد و یا مثل آدم بزرگ ها رفتار کند . خیلی هم کودکتان را محدود نکنید . چطور دلتان می آید . بگذارید کمی هم کودک شاد و سرزنده باشد . سخت گیری هایتان را کمتر کنید و کمی سعه ی صدر داشته باشید .