آیا سگ خود را هنگامی که خانه خود را به تنهایی می گذراند بیرون می کند؟ آیا شما از همسایگان شکایت کرده اید که او رنج می برد، می لرزد یا زوزه می زند؟ آیا شما به خانه برگشتید تا متوجه شود که باعث ایجاد آسیب جدی به خانه شما شده است؟ آیا سگ خود را به نظر می رسد برای فرار از همه housetraining زمانی که شما دور هستید؟ اگر به هر یک از این سوالات پاسخ مثبت دادید، ممکن است سگ شما از اضطراب جدایی رنج ببرد.
اضطراب جدایی یک اختلال است که باعث می شود سگ ها به این فکر می کنند که تنها به سمت خانه مانده اند. هراس بسیار غم انگیز است که وقتی ترک می کنید سگ ها مخرب تر می شوند، مانند دیوانه شدن پوست، و حوادث ناشی از زلزله. هنگامی که شما به خانه برگردید، سلامت آنها اغلب کورکورانه است. این شرایط برای هر دو سگ و صاحبان استرس است، به خصوص به این دلیل که آموزش منظم اطاعت برای کاهش آن کم است.
اضطراب تنهایی سگ ، در زمان جدا شدنش از فردی که بیشترین توجه و وابستگی به حیوان را داشته ایجاد می شود.
اضطراب تنهایی سگ
سگ های مبتلا به این حالت در زمان حضور صاحب خود یا اعضای خانواده مشکلی نداشته و خیلی خوش رفتار و آرام هستند و در زمان جدا شدن از افراد خانواده و یا تنها ماندن دچار هراس و ترس اضطراب می شوند. علائم اضطراب تنهایی سگ شامل انجام رفتارهای مخرب مانند جویدن وسایل منزل، کندن زمین، دفع مدفوع یا ادرار در محل غیرمتعارف، ترشح زیاد بزاق، پارس کردن غیرعادی، ناله کردن و زوزه کشیدن می باشد. کلا 14% از سگ ها از این حالت رنج می برند و اضطراب تنهایی سگ ، دومین علت عمده ای است که سبب می شود صاحب سگ، حیوان را به روش بدون درد و با میل و رضایت شخصی خود معدوم نماید.
علائم عادی اضطراب جدایی
در ادامه لیستی از علائمی را که ممکن است نشان دهنده اضطراب جدایی باشد مطرح می کنیم:
ادرار کردن و دفع کردن
بعضی از سگ ها زمانی که در خانه تنها می مانند و یا از سرپرست خود جدا می شوند ،ادرار یا دفع می کنند. اگر یک سگ در حضور سرپرست خود ادرار یا دفع کند، این رفتار مخرب وی احتمالا از اضطراب جدایی ناشی نمی شود.
پارس کردن و فریاد زدن
یک سگ که اضطراب جدایی دارد ممکن است هنگامی که تنها بماند و یا زمانی که از سرپرست خود جدا می شود ، پارس کند و یا فریاد بزند. این نوع نشانه های رفتاری به نظر نمی رسد که از هیچ چیز به غیر از اینکه تنها باقی مانده است، ناشی شود.
جویدن، حفاری و تخریب اشیا خانه
بعضی از سگ های دارای اضطراب جدایی اشیاء، قابهای درب یا پنجره های چوبی، و خود درب ها را حفاری می کنند و یا وقتی که در خانه تنها می مانند و یا از نگهبانان خود جدا می شوند، اجسام را از بین می ببرند. این رفتارها می تواند منجر به صدمه به خود، مانند شکسته شدن دندان ها ، پاره و بریده شدن پنجه ها و شکستن ناخن ها شود. اگر جویدن، حفر کردن و تخریب اشیا خانه توسط سگ از اضطراب جدایی ناشی شود، معمولا در حضور سرپرست او رخ نمی دهد.
فرار کردن
یک سگ که اضطراب جدایی دارد ممکن است بار ها تلاش کند تا از محلی که فکر می کند تنها مانده است و یا از سرپرست خود جدا شده است ،فرار کند.
سگ ممکن است تلاش کند که از طریق درها و یا پنجره ها فرار کند، که می تواند منجر به آسیب به خود مانند شکستن دندان ها، بریده و زخم شدن پنجه های جلویی و آسیب دیدن ناخن ها شود. اگر رفتار فرار سگ ناشی از اضطراب جدایی باشد، زمانی رخ می دهد که سرپرست او حضور ندارد.
قدم زدن
بعضی از سگ ها در مسیر خاصی در یک الگوی ثابت در حالی که تنها مانده اند ویا از سرپرستان خود جدا شده اند، راه می روند. برخی از سگ ها در الگوهای دایره ای حرکت می کنند، در حالی که دیگران به سمت جلو و عقب در مسیر های مستقیم حرکت می کنند.
اگر رفتار قدم زدن سگ ناشی از اضطراب جدایی باشد، معمولا زمانی رخ می دهد که سرپرست او حضور نداشته باشد.
مدفوع خواری
هنگامی که برخی از سگ ها تنها می مانند و یا از نگهبانان خود جدا می شوند، دفع می کنند و سپس تمام یا برخی از مدفوع خود را مصرف می کنند. اگر رفتار مدفوع خواری یک سگ از اضطراب جدایی ناشی شود، احتمالا این رفتار را در حضور سرپرست خود انجام نمی دهد.
شش راهکار برای کم کردن اضطراب جدایی سگ
1. قبل از اینکه از خانه خارج شوید، سگتان را به پیاده روی ببرید.
پیش از رفتن به سر کار، سگتان را به پیاده روی ببرید. سعی کنید سرعت این پیاده روی زیاد باشد تا سگتان بیشتر خسته شود. می توانید کوله پشتی مخصوص به او بپوشانید و در آن چیزهایی بگذارید تا برای حمل بار اضافه بیشتر انرژی مصرف کند. بعد از برگشتن از پیاده روی با دادن آب و غذا به او پاداش دهید. البته بعضی از سگ ها بلافاصله بعد از پیاده روی غذا نمی خورند و باید کمی آرام بشوند تا بتوانند غذا بخورند. هدف از این کار این است که سگتان خسته شود تا تنهایی اش را، در سکوت و آرامش، به استراحت بگذراند.
2. نوازشش نکنید. نگاهش نکنید. حرفش نزنید.
جدایی از سگتان را تبدیل به یک کار بزرگ و مهم نکنید. قبل از رفتن و بعد از برگشتن سگتان را نگاه نکنید. او را نوازش نکنید و با او حرف نزنید. اینکه مدت زمان این کار چه قدر باشد، بستگی به سگتان دارد؛ از 5 دقیقه تا یک ساعت. هر وقت که سگتان آرام بود، برقراری ارتباط با او را شروع کنید. با برقرار نکردن ارتباط، از طریق انجام این سه کار، این پیام را به سگتان می دهید که این جدایی چیز مهمی نیست.
3. خیلی پیش از آنکه خانه را ترک کنید از سگتان خداحافظی کنید.
سگ شما به خداحافظی نیاز ندارد. خداحافظی کردن مختص به انسان هاست، اما اگر شما نمی توانید قانون قبل را به راحتی رعایت کنید، از خیلی قبل تر از زمان ترک خانه ، او را نوازش کنید، بگویید که دوستش دارید و دلتان برایش تنگ می شود. بعد دیگر به او کاری نداشته باشید تا از خانه بروید. یادتان نرود که این کار را برای خودتان انجام می دهید و سگ شما اصلا به آن احتیاج ندارد.
4. برای کاهش اضطراب جدایی سگ ، آرام و قاطع باشید.
نباید وقتی سگتان را تنها می گذارید عذاب وجدان داشته باشید یا نگران و مضطرب باشید. سگ انرژی و حس شما را درک می کند. او به رهبر آرام و محکمی نیاز دارد که حس امنیت را در او تقویت کند. سگ باید مطمئن باشد مسائلی که به شما مربوط می شود به خوبی پیش می رود. رهبری آرام و قاطع اضطراب جدایی سگ را کم می کند.
5. سگتان را کوتاه مدت تنها بگذارید تا کم کم به زما ن های طولانی عادت کند.
در آغاز او را 5 دقیقه تنها بگذارید. وقتی به این مدت زمان تنهایی عادت کرد. کم کم این مدت را بیشتر کنید تا به بیست دقیقه برسد و بعد بیشتر کنید تا یک ساعت و باز هم بیشتر کنید تا بتوانید، بدون هیچ نشانه ای از اضطراب جدایی سگ ، هشت ساعت تنهایش بگذارید.
6. برای سگتان کتاب صوتی پخش کنید.
تحقیقات جدید نشان داده است که پخش شدن صدای انسان به کم شدن اضطراب جدایی سگ کمک می کند.