آموزش نوشتن مقاله مفید برای وبسایت ها و وبلاگ ها
هر شخص یا سازمانی پس از راه اندازی یک وبلاگ یا وبسایت برای کسب و کار خود، به اولین نکته ای که فکر میکند تولید محتوا خواهد بود. چراکه محتوای هر وبسایت میتواند کاربرانی ارزشمند را برای آن وبسایت جذب کرده و یا رتبه سئوی وبسایت را افزایش دهد. البته تولید محتوا صرفا نوشتن مقاله نبوده و شامل تدوین فیلم، ضبط پادکست های مربوطه، تولید پکیج، ایجاد و طراحی عکس نوشته های خفن و… میباشد.
مقاله نویسی
یکی از زمینه های بسیار مهم در تولید محتوا، مقاله نویسی و تولید محتوای متنی است. یک مقاله خبری یا آموزشی میتواند دانشی را به کاربران اضافه کرده یا پاسخی برای سوالات متعدد آنان باشد. همچنین نوشتن مقاله سبب بالا رفتن حضور کاربران در سایت شده و در نهایت موجبات افزایش رتبه سئو را نیز فراهم خواهد کرد. البته هر مقاله ای نمیتواند محبوب کاربران شده و امتیاز موتور های جستوجو را دریافت کند. چراکه در نوشتن مقاله بایستی یک سری ویژگی های مهم رعایت شود تا مقاله از نظر کاربران و موتور های جستوجو دارای بار محتوایی باشد.
اصلی ترین اهداف مقاله نویسی
- موضوع جدید و بکری را مورد بررسی قرار دهد
- مقاله باید در مورد داستان ها، اشخاص مختلف، مکان ها، مسائل مربوط به افزایش و پیشرفت های فنی و علمی بحث کند و پاسخگویی حداقل یکی از سوالات مهم جامعه باشد.
- خوانندگان را تحت تأثیر قرار داده و آنها را ترغیب به تفکر می کند
- پیشنهادات و توصیه های لازم و کارآمدی ارائه دهد.
قالب اجزای تشکیل دهنده یک مقاله علمی
- عنوان (کوتاه و مختصر در حد 6 الی 12 کلمه)
- چکیده (یک پاراگراف در 150 الی 200 کلمه یا ساختارمند نهایتا تا 250 کلمه)
- کلمات کلیدی (3 الی 6 مورد)
- مقدمه (1 الی 2 صفحه)
- مواد و روش ها (2 الی 3 صفحه)
- نتایج (4 الی 5 صفحه)
- بحث 3 الی 4 صفحه)
- نتیجه گیری (1 پاراگراف)
- تقدیر و تشکر (در حد یک یا دو سطر)
- مراجع (20 الی 30 مورد)
نکات مهم در مقاله نویسی
همانطور که پیش تر گفته شد، در نوشتن مقاله بایستی به نکات زیادی توجه کنیم تا نوشته نهایی دارای ارزشی مضاعف برای وبسایت باشد.در نوشتن مقاله هرگز نباید از متن کپی شده از سایر وبسایت ها یا وبلاگ ها استفاده کنیم. در ادامه برخی از این نکات و ویژگی هایی که یک مقاله خوب باید داشته باشد را مورد بررسی و بحث قرار میدهیم.
عدم کپی بودن محتوای مقاله
متن کپی شده از وبسایتی دیگر، هیچ رتبه ای به وبسایت ما اضافه نکرده و حتی موجب کاهش رتبه سایت ما خواهد شد. چراکه گوگل در موتور های جستوجوی خود از هوش مصنوعی بسیار پیشرفته ای استفاده میکند. این هوش مصنوعی متن مقالات شما را مورد بررسی قرار داده و در صورت تکراری بودن محتوای شما، آن متن را فاقد اعتبار مینامد. ممکن است برخی از کاربران به این فکر بیوفتند که هر بخش از مقاله خود را از یک وبسایت متفاوت کپی کنند اما این کار نیز توسط ربات های گوگل تشخیص داده خواهد شد. پس این هوش مصنوعی را باید همانند معلمی دانست که انشای تمام دانش آموزان خود را خوانده و میداند که هر کدام چگونه و به چه سبکی نوشته اند. پس اگر دانش آموز دیگری از این متون در انشای خود استفاده کند، معلم قادر به تشخیص این تقلب خواهد بود.
کم یا زیاد نبودن متن مقاله
در هنگام نوشتن مقاله یکی از نکات بسیار ضروری، کم یا زیاد نبودن محتوا میباشد. بدین معنا که هرگز نباید محتوای ما آنچنان کوتاه باشد که نتوانیم در آن مفهوم و کاربرد یک موضوع را به صورت کامل توضیح دهیم. در نقطه مقابل هرگز نباید محتوای ما آنچنان طولانی باشد که کاربران را خسته کند. کاربر خسته شده هرگز ادامه مطلب را نخواهد خواند. هرچند در نوشتن مقاله بایستی به فاکتور های موتور جستوجو نیز احترام گذاشت.
از نظر موتور جستوجوی گوگل، مقاله ای با تعداد کلمات بسیار کم، نمیتواند مقاله مناسبی برای کاربران باشد. پس همواره در هنگام نوشتن مقاله بایستی نیم نگاهی به فاکتور های موتور جستوجو نیز داشته باشیم. در همین جهت بهتر است همواره مقالاتی که مینویسیم بین 1200 تا 2500 کلمه داشته باشند تا از نظر موتور های جستوجو نیز مقاله ما دارای ارزش و اعتبار باشد.
اولویت قرار دادن کاربران در مقاله نویسی
با اینکه در نوشتن مقاله باید به هر دو بخش کاربران و موتور های جستوجو توجه کرد، اما همواره کاربران باید در اولویت باشند. چراکه موتور جستوجوی گوگل از هوش مصنوعی بسیار نزدیک به هوش انسانی استفاده میکند. پس گوگل همواره رتبه سئوی سایتی را بالا تر می آورد که مقالات و محتوای آن مورد کاربرد و پسند کاربران باشند. گوگل کاربرانش را اولویت قرار داده پس ما نیز در نوشتن مقاله باید به همین رویه عمل کنیم.
جمله بندی درست در مقاله نویسی
همانطور که گفته شد بایستی کاربران در اولویت قرار گیرند. پس باید توجه کرد که کاربران از مقالاتی خوششان می آید که دارای جمله بندی درست و مفهومی رسا باشند. کاربران از خواندن مقالاتی با جمله بندی نادرست بسیار زود خسته شده و صفحه مدنظر را به مقصد سایتی دیگر ترک خواهند کرد. پس همواره باید سعی کنیم مقاله ای بنویسیم که جملات آن به وضوح بیانگر منظور ما بوده و جمله بندی درست در آن رعایت شده باشد.
مراحل نوشتن یک مقاله مناسب
فهمیدیم که یک مقاله مناسب و درست نباید بازتاب مقاله دیگری در بستر اینترنت یا کپی متن آن باشد. البته همواره مجاز به ایده گرفتن و مطالعه سایر مطالب برای نوشتن مقاله خود خواهیم بود؛ اما کپی برداری هرگز راهکاری درست به شمار نخواهد رفت. پس برای نوشتن یک مقاله مناسب که در آن از محتوای کپی شده استفاده نشده باشد بایستی چندین قدم برداشته شود :
انتخاب موضوع در جهت تخصص یا علاقه خود
اشخاص برای انتخاب موضوع مقاله خود بهتر است به تخصص خود مراجعه کنند. چراکه در آن زمینه متخصص بوده و میتوانند متون و مطالب زیادی را برای مخاطبان خود فراهم آورند. اما همیشه تخصص یک شخص در راستای علاقه او نیست. ممکن است شخصی پرستار باشد اما عاشق برنامه نویسی یا گرافیک. در اینجاست که شخص میتواند به علاقه خود نیز استناد کرده و در راستای علاقه خود شروع به نوشتن مقاله کند.
وقتی شما به موضوعی علاقه مند باشید، خیلی راحت تر خواهید توانست مطالب مربوطه را جمع آوری کرده و شروع به نوشتن مقاله کنید. چراکه علاقه سبب ایجاد انگیزه و روحیه خستگی ناپذیری خواهد شد. همچنین اگر در زمینه ای تخصص داشته باشید، میتوانید اطلاعاتی که در ذهن دارید را روی کار آورده و شروع به مقاله نویسی در سطوح حرفه ای کنید. پس همواره سعی کنید موضوع مقاله شما در راستای تخصص یا علاقه شما باشد.
مطالعه پیش از مقاله نویسی
پیش از این گفتیم که هرگز نباید از هیچ وبسایتی کپی برداری کنیم. اما عدم آگاهی نسبت به موضوعی خاص میتواند سبب نوشتن مقاله ای بی کیفیت و مبتذل شود. پس همواره پیش از نوشتن یک مقاله، شروع به جمع آوری اطلاعات کنید. در ابتدا با یک سرچ در گوگل، 5 مقاله برتر را مطالعه کرده و سعی کنید مفاهیم توضیح داده شده در آن مقالات را درک کرده و به خاطر بسپارید. سپس با استفاده از مطالبی که یاد گرفته اید، با جمله بندی مدنظر خود مقاله ای تدوین کنید.
نوشتن مقاله در چند مرحله
همواره لازم نیست مقاله خود را در همان گام اول تدوین کرده و کامل کنید. هنگام شروع مقاله نویسی، بهتر است با گام های کوچک جلو بروید. سپس یک بار مقاله را بازخوانی کرده و همواره بدین فکر کنید که چه موضوعات و تیتر های دیگری میتوانستید به این مقاله اضافه کنید ؟ اینجاست که ایده های متنوع به سراغ شما خواهند آمد و خواهید توانست مقاله نوشته شده را ارتقاء بخشیده و گسترش دهید.
تیتر بندی کردن مقاله
همانند همین متنی که در حال مطالعه آن هستید، شما نیز سعی کنید همواره مقالات خودتان را تیتر بندی کنید. پس از هر تیتر میتوانید یک الی سه بند راجب آن تیتر بنویسید و سپس به سراغ تیتر بعدی بروید. عدم رعایت تیتر بندی و جداسازی متون از یکدیگر سبب لطمه خوردن سئوی وبسایت یا وبلاگ خواهد شد. چراکه همواره بایستی مشخص باشد که در هر بند، راجب چه موضوعی صحبت میکنیم.
خلاصه مطلب
در مقاله نویسی از کپی کردن متون سایر وبلاگ ها یا وبسایت ها اکیدا خود داری کنید چراکه ربات های گوگل این تخطی را با جریمه های سنگین پاسخ خواهند داد. سعی کنید همواره موضوع مقاله در راستای تخصص یا علاقه شما باشد. پیش از نوشتن مقالات، چندین مقاله مختلف در رابطه با موضوع مدنظر را مطالعه کرده و مطالب مفید آن مقالات را به خاطر بسپارید اما عینا کپی نکنید. مقاله خود را در چند مرحله بنویسید؛ اصلا نیازی نیست که در همان گام اول، یک مقاله کامل و جامع ارائه شود. در نهایت سعی کنید تعداد کلمات مورد استفاده در مقاله بین 1200 تا 2500 کلمه باشد.