دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

نحوه انگیزه مثبت دادن به دیگران 

سه شنبه، 13 دی 1401
روحیه دادن به دیگران موضوع بسیار مهمی است که می تواند حتی سرنوشت افراد را متغیر سازد. اگر شما این توانایی را دارید که برای دیگران الهام بخش باشید و به افراد روحیه و انگیزه دهید، حتماً این کارانجام داده و از آن امتناع نورزید. در ادامه راهکارهایی برای انگیزه دادن به افراد را بررسی می کنیم.

آیا تابه حال کسی شما را به یک زندگی سالم تر، شادتر و کامل تر ترغیب کرده است؟ اگر جواب شما مثبت است، پس اهمیت انگیزه در زندگی افراد را درک می کنید. انگیزه بخش بودن یک خصیصه ی تأثیرگذار و قدرتمند است. برای اینکه بتوانید به دیگران انگیزه بدهید، باید از ویژگی های خاصی برخوردار باشید. آیا دوست دارید برای جبران انگیزه ی مثبتی که از فردی دریافت کرده اید، خودتان نیز به بهتر شدن اطرافیا ن تان کمک کنید و به آنها انگیزه بدهید؟ در این مقاله با چند روش ساده برای انگیزه دادن به دیگران آشنا می شوید.

تاثیر انگیزه دادن به دیگران

آیا می دانید پشت هر کاری که انجام می دهیم الهام بخشی وجود دارد؟ به عنوان مثال، عوامل زیادی می توانند کارمندان را به کار سخت ترغیب کنند. آنها ممکن است بخواهند درآمد بیشتری کسب کنند، تأثیر خوبی روی رئیس بگذارند یا ارتقا پیدا کنند. چنین عواملی می تواند آنها را تشویق کند تا با فداکاری کامل کار کنند. بنابراین، بله، الهام گرفتن برای ارائه بهترین کار به چیزی بسیار مهم است.اما، چرا باید این کار را در سطح فردی انجام دهیم؟ الهام گرفتن در محل کار برای خودتان چه فایده ای دارد؟ آیا این تفاوتی در عملکرد یک سازمان دارد؟ و مهمتر از همه آیا تفاوتی در عملکرد شما ایجاد می کند؟

  • ایجاد انگیزه بیشتر:ایجاد انگیزه و خودباوری می تواند مهم ترین دلیل برای دادن روحیه به کارکنان باشد. موفقیت یک سازمان به تلاش متقابل کارکنان آن بستگی دارد. وقتی هر کارمندی سخت تلاش می کند تا بهترین کار خود را ارائه دهد، دستیابی به اهداف آسان می شود.
  • کم کردن استرس:اگر کاری را کسل کننده بدانید، در نهایت از آن ناامید خواهید شد. از طرف دیگر، از انجام کاری که به شما الهام می دهد احساس خوشحالی می کنید. استرس بیش از حد نه تنها بر آرامش روانی شما تأثیر می گذارد، بلکه بر بهره وری شما نیز تأثیر منفی می گذارد.
  • افزایش انرژی مثبت:یکی دیگر از دلایل دادن روحیه به افراد، افزایش انرژی مثبت در محل کار است. محل کار جایی است که همه چیز مسری است و اگر فقط یک کارمند حال خوب یا حال بد داشته باشد می تواند آن حال را به دیگران نیز منتقل نماید.
  • تقویت خلاقیت:اگر یک کارمند یک کار را با تمام وجود انجام دهد، راه های زیادی برای انجام کارآمد و موفقیت آمیز آن پیدا خواهد کرد. بنابراین، مهم است که یک کار را چالش برانگیز و جالب کنید، به طوری که طوفان فکری را تشویق کند. به یاد داشته باشید، نوآوری برای یک سازمان برای رویارویی با چالش های دنیای رقابتی ضروری است.

توصیه هایی برای انگیزه دادن به دیگران

تا کنون کسی در زندگی به شما انگیزه داده و برای یک زندگی شادتر و سالم تر ترغیبتان کرده است؟ اگر پاسختان مثبت است، پس قطعاً اهمیت انگیزه در زندگی را به خوبی درک می کنید. آیا می خواهید برای تلافی انگیزه ی مثبتی که از کسی دریافت می کنید، شما هم باعث بهتر شدن آن ها شوید؟ هر کسی توانایی انگیزه دادن به دیگران را ندارد. برای این که بتوانید انسان انگیزه بخشی باشید، باید از برخی خصوصیات ویژه بهره ببرید. در ادامه ی مقاله با 20 راهکار ساده برای انگیزه دادن به دیگران آشنا شوید. با دلگرم همراه باشید .

1. به اطرافیان خود اهمیت دهید

اشتیاق محرک انرژی است و با داشتنِ انرژی، هیچ چیزی غیرممکن نیست. به همین دلیل برای موفقیت در هر کاری، داشتنِ اشتیاق ضروری است. اشتیاق آن قدر مهم است که توصیه کرده اند: «اگر اشتیاق ندارید، ادای آدم های بااشتیاق را دربیاورید.» هر روز با تمام کسانی که در ارتباط هستید، با اشتیاق برخورد کنید و تردید نداشته باشید که پاسخ لبخندهای واقعی، انرژی مثبت، توجه و گرمای حضورتان را چند برابر دریافت خواهید کرد.

2. همواره شور و اشتیاق داشته باشید

اشتیاق به شما انرژی می دهد و با داشتنِ انرژی، هر چیزی ممکن است. به همین خاطر برای رسیدن به موفقیت در هر کاری، نیازمند شور و اشتیاق هستید. اشتیاق به قدری مهم است که توصیه می کنند اگر اشتیاق ندارید، لااقل همانند افراد بااشتیاق رفتار کنید. هر روز با افرادی که در ارتباط هستید، با اشتیاق برخورد کنید و مطمئن باشید چند برابر بیشتر جواب لبخندهای واقعی، انرژی مثبت و توجهتان را دریافت خواهید کرد.

3. اعتماد اطرافیانتان را جلب کنید

اگر کسی رازی با شما در میان می گذارد، باید این راز را نزد خود نگه دارید. اعتماد به سختی به دست می آید، اما خیلی زود از دست می رود. توصیه می کنیم خیلی به دنبال خبرچینی در محل کار و شایعات موجود در شبکه های اجتماعی نروید تا فرد مثبت و مؤثری باشید که دیگران واهمه ای برای صحبت کردن با او ندارند.

4. اگر حرفتان مثبت نیست، آن را بیان نکنید

خیلی آسان می توان از کسی انتقاد کرد، اما واقعاً این کار درست است؟ باید به حرف و انتقادی که می خواهید به زبان آورید فکر کنید. وقتی کسی به شما توهین کند، نحوه لباس پوشیدنتان را مسخره کند، چه واکنشی از خود نشان خواهید داد؟ انتقاد خیلی خوشایند نیست، مگر انتقادهای سازنده. هیچ کسی دوست ندارد مورد انتقاد قرار گیرد، پس اگر مطمئن هستید انتقاد شما مثبت و سازنده نیست، آن را به زبان نیاورید.

5. به دیگران روحیه دهیدو اعتماد به نفس داشته باشید

با تعریف از رفتار و گفتار دیگران، به آن ها روحیه دهید و باعث خوشحالی شان شوید. اگر باعث ناراحتی یکی از همکارانتان شده اید، سعی کنید با تعریف کردن از او، رضایتش را کسب کنید و به او انگیزه بدهید.همیشه به اطرافیان خود نگاه کنید تا اگر دوستان یا آشنایان را می بینید، با اعتماد به نفس کامل با آن ها سلام و احوالپرسی کنید. به گونه ای راه بروید و رفتار کنید تا محبت و اعتماد به نفس را به اطرافیان هدیه دهید.

6. هیچ وقت تسلیم نشوید

به سادگی می توان در مقابل استرس و چالش های روزانه تسلیم شد، اما اگر می خواهید به اطرافیان خود انگیزه دهید، باید یاد بگیرید در مقابل سختی های زندگی مقاومت کنید. اگر می خواهید به دیگران نشان دهید با مثبت اندیشی، تلاش مداوم و تسلیم نشدن، می توان بر شرایط سخت غلبه کرد، ابتدا باید خودتان مظهر مقاومت و ایستادگی باشید.

7. نقطه ضعف های خود را قبول کنید

خیلی خوب است در مقابل سختی های زندگی تسلیم نشد، اما باید این حقیقت را بپذیریم که هر انسانی دارای ضعف هایی است. اگر سعی کنیم ضعف های خود را نپذیریم، منکر جنبه ی انسانی وجودمان شده ایم. پس برای این که دیگران بتوانند ارتباط خوبی با شما برقرار کنند، باید قبول کنید فرد کامل و بی عیب و نقصی نیستید. هیچ کسی نمی تواند ادعا کند کامل است. پس اگر می بینید کسی چنین ادعایی دارد، یا در درک حقیقت ناتوان است یا نمی تواند خوب دروغ بگوید.

8. فعالانه گوش دهید

همه می توانند حرف های دیگران را بشنوند، اما تنها عده ی کمی قادرند فعالانه گوش دهند و معنای حرف های دیگران را به خوبی درک کنند. اگر کسی درباره مشکلاتش با شما حرف می زند، با او ارتباط چشمی برقرار کنید و از او سؤال بپرسید تا نشان دهید به حرف هایش اهمیت می دهید و به دنبال حل مشکلاتش هستید.

9. بلندپروازی کنید

هیچ وقت نمی توانید از کسی که تسلیم حقیقت زندگی شده، انگیزه بگیرید. در زندگی این افراد هیچ امید و انگیزه ای وجود ندارد. اگر می خواهید انگیزه بخش دیگران باشید تا آن ها به دنبال آرزوهایشان بروند، بلندپرواز باشید، اهداف بزرگ در سر بپرورانید و هیچ وقت تسلیم نشوید.بلند پروازی یکی از مهمترین محرک های انگیزه و رسیدن به هدف است.

10. بدون این که باعث ناراحتی کسی شوید، از آن ها انتقاد کنید

وقتی از کسی انتقاد کنید که خودش بخواهد. همان طور که گفتیم، اگر انتقاد شما مثبت و سازنده نیست، اصلاً آن را به زبان نیاورید. اگر بدون این که فردی از شما بخواهد، خصوصیاتش را مورد انتقاد قرار دهید، تنها باعث ناراحتی اش می شوید؛ اما اگر کسی خود بخواهد از او انتقاد کنید، مسئله متفاوت است. در این صورت می توانید به صورت سازنده انتقاد خود را بیان کنید.

11. با همه رفتاری یکسان داشته باشید

تمام انسان ها فارغ از جنسیت، نژاد، عقاید سیاسی و مذهبی خود، به صورت یکسان خلق شده اند. بدون توجه به این اختلافات که تعیین کننده ی ارزش انسان ها نیستند، به اطرافیان خود عشق بورزید و با آن ها مهربانی کنید. اگر می خواهید فردی انگیزه بخش باشید، با اطرافیان خود به گونه ای رفتار کنید که شایسته ی هر انسانی است.

12. دیگران را آزاد بگذارید

به جای نصیحت زیاد و کنترل کردن دیگران، به آن ها آزادی دهید تا خود به دنبال حل مشکلاتشان بروند. هیچ کس دوست ندارد زیر ذره بین دیگران باشد. اگر کسی از شما کمک می خواهد، با یک راهنمایی او را در مسیر درست قرار دهید، اما اجازه دهید برخی مسائل ناگفته باقی بماند تا فرد بتواند با توانایی های خود جلو برود. وقتی کسی بتواند به تنهایی مشکلاتش را حل کند، به این نتیجه می رسد که قدرتمندتر از چیزی است که تصور می کرده است.

13. همواره آرام و خونسردانه رفتار کنید

نحوه ی عکس العمل افراد به توهین و انتقادات، نشان دهنده ی توانایی آن ها برای انگیزه دادن به دیگران است. وقتی جواب توهین کسی را با توهین بدهید، چه تفاوتی با او دارید؟ هر چقدر توهین یا انتقادی که از دیگران دریافت می کنید زشت و غیرمنصفانه است، سعی کنید همیشه آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید، زیرا واکنش تند نشان دادن حالتان را بهتر نخواهد کرد و اگر هدفتان انگیزه دادن به دیگران باشد، مطمئن باشید به هدف خود نمی رسید. به گونه ای به توهین و انتقادها واکنش نشان دهید که انگار چیزی نشنیده اید تا دیگران آرامش و خونسردی شما را ببینند و از رفتارتان الهام بگیرند.

14. منابع الهام بخش خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

چه افراد یا کتاب هایی الهام بخش شما بوده اند تا شخصیت خود را شکل دهید؟ در تصمیم گیری های زندگی تان از چه منابع الهام بخشی بهره برده اید؟ چطور فردی سالم، شاد و مثبت اندیش هستید؟ پس تمام منابعی که در شکل گیری شخصیتتان تأثیر داشته اند را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آن ها هم از این منابع استفاده کنند.

15. از تمام کسانی که کمکتان کرده اند، قدردانی کنید

هر چقدر هم شخصیت عالی و فوق العاده ای داشته باشید، باز برای رسیدن به این موقعیت، از کمک دیگران بهره برده اید. اگر به شغل نویسندگی مشغول هستید و از بخشی از کتابتان قدردانی شده که در نگارش آن بخش از دوست خود الهام گرفته اید، این گونه بنویسید: "بسیار از استقبال شما خوشحالم، اما ایده ی بخش برای من نبود. دوست باهوش و با استعداد من ... (نام فرد) لایق این همه تحسین است."

16. به عهدتان وفا کنید

اگر برای انجام کاری به دوست یا همکارتان قول داده اید، اما در همان زمان به مهمانی یا کنسرتی دعوت می شوید، باید به قول خود عمل کنید، هر چند رفتن به مهمانی یا کنسرت برایتان خوشایندتر است. وقتی فرصت بهتری در مقابلمان ظاهر می شود، دلمان می خواهد از زیر قول هایی که داده ایم فرار کنیم، اما این بدقولی تمام اعتمادی که برای به دست آوردن آن زحمت زیادی کشیده ایم، به یک باره از بین می برد. پس عاقلانه فکر کنید و به تمام قول هایتان وفا کنید.

17. با خودتان روراست باشید

خیلی از افراد در موقعیت های اجتماعی مختلف، شخصیت متفاوتی از خود بروز می دهند. نشان دادن شخصیت متفاوت در نزد خانواده، همکاران و دوستان، کار بسیار سختی است و سبب انگیزه دادن به دیگران نمی شود. آیا شما می توانید به کسی که شخصیت واقعی خود را قبول ندارد و همیشه به چهره اش نقاب می زند، اعتماد کنید؟ همیشه خود واقعی تان را بپذیرید و سعی نکنید چیزی را از کسی پنهان کنید.

18. در مقابل افکار و ایده های جدید، منعطف باشید

فردی که ادعا می کند هر چیزی را می داند، در حال دروغ گفتن به خود و دیگران است. باید به طور منظم باورهایتان را به چالش بکشید. با کسانی که دیدگاه متفاوتی نسبت به شما دارند، صحبت کنید تا از عقاید آن ها مطلع شوید. منظور این نیست که دیدگاهتان را تغییر دهید. اگر به موضوعی اعتقاد دارید، آن را با ایده ها و افکار جدید بسنجید. بلندنظری شما به دیگران نشان می دهد آن قدر عقایدتان را باور دارید که حاضرید آن ها را به چالش بکشید. با این طرز تفکر، کسانی هم که عقاید مشابه ای با شما ندارند، به شما اعتماد خواهند کرد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
مراحل سابمیت مقاله
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب