دست بزن بودن مرد
همسر آزاری در واقع کتک زدن همسر، ضرب و شتم همسر که در بیشتر مواقع کتک خوردن زنان به وسیله مردان است، نامیده می شود. دلایل اصلی که برای همسر آزاری مشهود است، به غیر از دلایل اخلاقی و فرهنگی یک دلیل واضح به نام دلیل اقتصادی دارد. در واقع به هر میزان که شرایط اجتماعی و اقتصادی سخت تر و بغرنج تر باشد، مردم و مخصوصاً مسئول یک زندگی در این شرایط سخت تحمل رنج و مسئولیت بیشتری داشته باشد، قطعاً فشار روانی نیز به همان میزان بیشتر خواهد شد.
دلیل اصلی دست بزن داشتن مرد
اعمال قدرت و کنترلگری
مردی که دست بزن دارد، می خواهد قدرتش را با کتک زدن به شریک زندگی اش ثابت کند و وی را تحت کنترل داشته باشد. دست بزن پیدا کردن مرد در زندگی زناشویی نشان مرگ هم دردی ، هم دلی، ملاطفت و عشق در این رابطه است.
شوهر دست بزن از ترس، شرم، ارعاب و حس گناه همسر درمانده اش و زور بازوی خود برای قربانی کردن همسرش و تحت اختیار قرار گرفتن او استفاده می کند. این مردان ظالم گاهی وقت ها حتی عزیزان همسرشان را ازار میدهند و یا تهدید می کنند تا قدرت حقیقی یا خیالی خویش را بیشتر به وی نشان دهند.
عدم توانایی کنترل خشم
بعضی از مردان بطور کلی به دلیل این که مهارت کنترل خشم در موقع عصبانیت را ندارند دست به خشونت و کتک کاری می زنند. مردان عصبی و پرخاشگر تلاشی در جهت برقراری رابطه مؤثر با طرف مقابل نمی کنند و به ناسالم ترین شیوه ممکن یعنی خشونت ناراحتی و نارضایتی خود را نسبت به مسایل ابراز می کنند.
تربیت نادرست در زمان کودکی
مردانی که دست بزن دارند، معمولاً افرادی هستند که خودشان هم در دوران کودکی مورد خشونت و آزار جسمی والدین قرار گرفته اند و در واقع میتوان گفت این اشخاص خشم فروخورده ای از قبل بهمراه دارند. یا این که بطور کلی در خانواده ای تربیت شده اند که خشونت و کتک کاری در آن عادی بوده است.
به خصوص در خانواده هایی که پدر از کتک زدن و خشونت برای اعمال قدرت استفاده می کند و در مشاجرات دست روی همسرش بلند می کند، احتمال این که پسر خانواده این رفتار را الگو قرار دهد و در آينده با همسرش چنين برخوردی داشته باشد بسیار زیاد است. در واقع تربیت نادرست در زمان بچگی یکی از علل اصلی دست بزن داشتن بعضی از مردان است.
مشکلات روان پریشی و اختلال های شخصیتی
افرادی که دچار بیماری روحی مثل اختلال شخصیت مرزی، سادیسم و اختلال پارانوئید( شخصیت شکاک) هستند هم امکان دارد رفتار غیر طبیعی مثل خشونت نسبت به همسرشان داشته باشند.
بعضی از این اشخاص حتی همسرشان را بسیار دوست دارند ولی به دلیل افکار بیمار گونه ای که دارند وی را ازار می دهند. به عنوان مثال امکان دارد فرد دچار اختلال روانی برای سنجش ميزان محبّت همسرش به وی اسیب بزند. یا این که بدون علت موجهی به وفاداری او شک کند و دست به خشونت بزند.
اعتياد و سوء مصرف مواد
در بسياري از موارد رفتار خشونت آمیز نسبت به همسر در اثر اعتياد شوهر و سوء مصرف مواد است. افرادی که قرص های روانگردان استفاده می کند و یا به مخدرها یا مشروبات الکلی اعتياد دارند، شدیداً مستعد رفتار خشونت آمیز هستند.
اشخاص معتاد چه در زمان نشئه بودن و چه بخاطر عارضه های استفاده از مواد، کنترل کافی بر احساسات و رفتار خویش ندارند. بسياري از این مردان نسبت به همسرشان دچار خیالات منفی میشوند و طبق همین توهمات بدون اساس، دست به خشونت نسبت به وی می زنند.
خونسردی تان را حفظ کنید.
در شرایطی که شخص عصبانی دائم خشم خویش را بر سرتان فرو می ریزد، قابل پیش بینی ترین واکنش این است که شما درهم ریخته و عصبانی شوید. این عصبانیت شما سبب می شود که شخص عصبانی حقی را برای خودش قائل شود که عصبانیت او مجاز بوده است.
خونسردی شما سبب می شود که کنترل بیشتری بر وضعیت داشته باشید. بدین ترتیب فاصله تان را از عصبانیت او حفظ کنید.آگاه باشید که عصبانیت امری گذراست و عاقبت او ارام خواهد شد. چنانچه شما همانند او عصبانی شوید، زمان عصبانیت طولانی تر شده و امکان دارد تبعات شدیدتری داشته باشد.
ریشه یابی کنید
باید بدانید همسرتان برای این که به خواسته اش برسد و یا این که بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند به زور و پرخاشگری متوسل می شود یا این که ایشان دقیقاً احساسات خود را بخوبی درک نمی کند و یا آنکه قدرت درست فکر کردن را از دست می دهد و کارهایی انجام می دهد که در وضعیت عادی آنرا انجام نمی دهد.
برای فهمیدن این مطلب، بهتر است بدون خشم و پیشداوری به قضاوت بنشینید، دلیل مشاجرات را از نامزدی تا کنون بنویسید و سیر بحث را بررسی کنید اینکه چگونه شد کار به برخورد فیزیکی رسید، رفتار و کلام خویش را به زمان خشم همسرتان یادداشت کنید، حتما با این عمل خواهید توانست دلیل را شناسایی کنید.
سهم هردویتان را در آغاز و ادامه و نتیجه مشاجره یادداشت کنید. درصورتی که این عمل صرفاً به خاطر هدفی انجام می شود شما باید حساسیت های همسرتان را شناسایی نموده و تلاش کنید حتی المقدور از ایجاد و یا شدت گرفتن آن امتناع کرده و یا آنکه با توسل به تدابیری از شدت گرفتن مشکل جلوگیری کنید تا کار به کتک کاری نرسد.
قربانی نشوید!
این تفکر« سوختن و ساختن» یا اینکه میشنویم برخی زنان می گویند« چاره ای جز تحمل ندارم!» همه باورهای غلطی میباشند که شکل گرفته اند. بسياري خانم ها با این فکر که« اگر طلاق بگیرم، آينده فرزندانم خراب می شود»،« خواستگاری خواهرم به هم میخورد» یا« خانواده من طلاق را به هیچ علتی نمی پذیرند» خود را بخاطر افراد دیگر قربانی می کنند.
عمل نکردن به خواسته های غیر منطقی
به برخی خواسته های غیر منطقی شوهرتان عمل نکنید. توجه داشته باشید چنانچه شما بخاطر حفظ زندگی مشترک، حاضر باشید هر خواسته غیر منطقی شوهرتان را انجام دهید، این روال کم کم طبیعی می شود و امکان دارد روزی از این شرایط خسته شوید که امکان تغيير تا حد زيادي کاهش یافته باشد.
نکته ديگر اینکه شاید همسرتان با پرخاشگری و تنبیه جسمی شما می خواهد به نوعی جایگاه خویش را در خانواده استحکام بخشد و با این شیوه قدرت خویش را نشان دهد، اگر این طور است باید از طريق یک مشاور خانواده، او را آگاه کنید که سخت در اشتباه است و قدرت مرد به هیچ وجه به معنی پرخاشگری در خانواده نیست. در مطلب محوری امروز توضیحات بیشتری در این مورد ارائه شده است.
مراجعه به روان شناس الزامی است
پرخاشگری کلامی یا فیزیکی بی سبب یکی از علامت های اختلال های شخصیت است. اشخاص مبتلا به انواع مختلف این نوع از اختلالات، ویژگی های مختلفی دارند که وجود یا عدم وجود حس پشیمانی و افسوس پس از ارتکاب به عمل پرخاشگرانه، یکی از وجوه تمایز آنهاست، ولی گاه ریشه همین رفتار را میتوان به عادت و یا تقلید از الگوهای اموزشی شخص در زمان کودکی و عدم اگاهی از مهارتهای کنترل خشم، نسبت داد.
بهرحال تشخیص دلیل اصلی این مسئله بر عهده روانشناس است و متعاقب با آن، تشخیص درمان خاصی هم مطالبه می شود. چه بسا چنانچه مشکل جدّي باشد ادامه این زندگی به صلاح نیست.
2 سال پیش
2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش