دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

نحوه پوشش والدین در حضور فرزندان 

جمعه، 11 شهریور 1401
امروزه بسیاری از والدین معتقد هستند که باید لباس های آزادانه و بدن نما بپوشند تا فرزندشان کمتر به جنس مخالف کنجکاوی داشته باشد. این در حالی است که بسیاری از والدین معتقد هستند که لباس پوشیدن آزادانه یا به اصطلاح بی قید و شرط بچه را بیشتر کنجکاو می کند و حتی منجر به بلوغ زودرس در او می شود. در این مطلب به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.

از نظر روانشناسی هر کودک چه پسر و چه دختر در وهله ی اول باید با اندام بدنی خود آشنا شود. از طرفی روانشناسان بیان کرده اند که اولین محیط فرزندان برای درک تمامی موارد اخلاقی، رفتاری و … خانواده است. از این رو تمامی کودکان برای جواب سوال ها و کنجکاوی های خود ابتدا به خانواده روی می آورند. اگر بخواهیم کمی واضح تر صحبت کنیم یعنی حمام کردن، لباس پوشیدن، دیدن لباس های زیر پدر و مادر و حتی پوشاندن اندام های خصوصی همه و همه برای کودکان سوالاتی ایجاد می کنند.

تمامی این سوال ها در مورد تفاوت های جنسیتی بین زن و مرد حتی ممکن است وقتی کودک شما به راه افتاد و زبان باز کرد پدید آید پس نباید نگران باشید. می دانید چرا؟ چون کودکان از همان ابتدا از نوع پوشش پدر و مادر خود مفهوم حریم خصوصی، نزدیکی و دوری آدم ها را درک می کند. به عبارتی دیگر کودکان از همان سنین پایین از طریق دیدن ظاهر پدر و مادر و نوع ارتباط آن ها با دیگران متوجه رفتار های مورد قبول خانواده و جامعه می شود.

بهترین پوشش والدین در حضور فرزندان چگونه است؟

شاید شما فکر کنید که فرزند دو یا سه ساله تان چیزی نمی بینید و نمی فهمد در حالی که تمامی کودکان از همان اول همه چیز را در حافظه خود ثبت می کنند. از این رو والدینی که در مورد پوشش خود در برابر فرزندانشان نگران هستند باید بدانند که افراط و تفریط در لباس پوشیدن مسئله مهمی است که حتما باید به آن بپردازند. زیرا هم سخت گیری بیش از حد و هم آزادی بیش از حد تاثیرات مثبت و منفی برای کودک به وجود می آورد و پوشش والدین در حضور فرزندان باید در یک حد وسط باشد. از این رو ما به والدین توصیه می کنیم یک حد وسط برای پوشش خود داشته باشند که بر اساس معیار های اخلاقی جنسی در همه فرهنگ ها باشد.

برای مثال والدین نباید لباس هایی بپوشند که کاملا برهنه یا کاملا پوشیده باشد. همچنین باید بگوییم که مسئله پوشش والدین در حضور فرزندان بیشتر روی مادران و دختران مانور می دهد. اما باید بدانید که پوشش والدین در حضور فرزندان برای مردان نیز باید رعایت شود و با خانم ها تفاوتی ندارد. از این رو بهترین پوشش به خصوص برای مادران لباس هایی است که تنگ و بدن نما و یا کاملا باز نباشد. چون پوشیدن این نوع لباس ها باعث بلوغ زودرس در کودکان به خصوص پسران می شود. همچنین در حین یا پس از رسیدن بلوغ جنسی در پسران باز هم باید مادران به پوشش خود توجه کنند.

افراط در پوشش

ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که نوع رفتار و پوشش والدین به سبک تربیت و فرزند پروری آن ها بستگی دارد که در هر خانواده متفاوت از دیگری است. همان طور که اشاره کردیم افراط و تفریط در پوشش والدین در حضور فرزندان مضراتی برای تمامی کودکان چه دختر و چه پسر به دنبال دارد. برای مثال کودکی که مادر یا پدرش در خانه لباس های بسیار پوشیده می پوشند متوجه ممنوعیت هایی می شود و فکر می کند که باید همیشه خودش را پنهان کند.

حتی در بسیاری از اوقات ممکن است به دلیل پوشیدن لباس های پوشیده و محدودیت هایی که به دنبال آن به وجود می آید کودک باعث کنجکاوی شدید جنسی شود که برای سن او مناسب نیست. با انجام این نوع لباس پوشیدن در حضور کودکان خودتان باعث به وجود آمدن سوال هایی در ذهن او می شوید که برای پیدا کردن جواب کودک به سراغ هر کسی می رود چون از پدر و مادر خود یا می ترسد و یا خجالت می کشد. به طور کلی باید از نظر پوشش والدین در حضور فرزندان به رفتار طبیعی نزدیک شد و از ایجاد حساسیت های نابجا برای کودکان جلوگیری کرد.

یکی از سوال هایی که ذهن خانواده ها را در خصوص پوشش والدین در حضور فرزندان درگیر کرده خوبی و بدی های پوشاندن بدن بیش از حد می باشد. در جواب به سوال این والدین باید بگوییم فرزندی که دائم پدر و مادر خود را در خانه با لباس های پوشیده می بیند متوجه تابوهایی می شود و خود را از هم جنس های خود نیز خفظ می کند. به همین دلیل در کنار کنجکاوی های جنسی شدیدش ممکن است سوال هایی برایش پیش آید که احساس گناه شدید کند.

افراط در آزادی پوشش

درهرصورت، چه پدر و مادر خود را کامل بپوشانند و چه آزادانه تر لباس بپوشند، سوال های زیادی در ذهن بچه ها شکل می گیرد. بچه ها بطور معمول از 4-3 سالگی در مورد جنسیت خودشان، جنس مخالف و... سوال می پرسند. اینکه پدر و مادر آزاد لباس پوشیده باشند و اندام خود را در معرض نگاه بچه قرار دهند یا خیلی خود را بپوشانند هم تاثیر چندانی در از بین رفتن سوالات اساسی ندارد. اما باید توجه داشته باشید پوشش راحت و باز در خانه، باعث می شود کودک متوجه حد و مرزها نشود و دچار سرگردانی گردد. ممکن است متوجه نشود کجا چطور لباس بپوشد و چه کند. یا نفهمد پوشیدن چنین لباس هایی در حریم خانه مجاز است و نباید جلوی غریبه ها آنها را بپوشد. این مسائل در تربیت جنسی کودک نیز تاثیرات منفی می گذارد و والدین و فرزندان را در آینده با مشکلاتی مواجه می سازد.

از چه سنی به نحوه لباس پوشیدن خود توجه کنیم؟

تنها راه حل موضوعات بیان شده در مورد پوشش والدین در حضور فرزندان نگه داشتن حد وسط و پاسخ درست به سوال های آنان می باشد. به عبارتی دیگر وقتی کودک شما در مورد نوع لباس هایتان و یا تفاوت های زن و مرد از شما سوال هایی پرسید باید در حد سطح فهم او به درستی به سوال هایش پاسخ دهید تا کنجکاوی اش فروکش کند.

سپس آرام آرام تغییری در روند لباس پوشیدن خود بدهید البته اگر لباس باز می پوشید یکباره لباس پوشیده بر تن نکنید یا بلعکس. چون این کار بر بدتر شدن اوضاع دامن می زند و سوال ها و کنجکاوی های کودک بیشتر و بدتر از قبل می شود. از این رو نتیجه می گیریم که آرام آرام باید جلو بروید و در پاسخ دادن به سوال های کودکانتان شانه خالی نکنید.

والد غیرهمجنس از 4-3 سالگی و والد همجنس باید از 6-5 سالگی در انتخاب لباس هایی که در حضور فرزندشان می پوشند، بیشتر دقت کنند. حمام رفتن کودکان با والدین بهتر است با رعایت نکات اخلاقی باشد.

آموزش دادن به کودکان برای لباس پوشیدن

کودکان معمولا دیدگاه دقیقی در مورد خوب و بد کارها ندارند و والدین را الگوی خود قرار می دهند. کودک باید یاد بگیرد که هرگز نباید لباسش را در جمع و وقتی فردی حضور دارد، عوض کند حتی اگر این فرد والد غیرهمجنس باشد. پدر و مادر باید با پوشش خود بطور غیرمستقیم به کودک آموزش می دهند. برای آموزش این نکته باید حریم شخصی را حفظ کنند و جلوی فرزندشان لباس عوض نکنند تا او هم این رفتار را بیاموزد. نباید فرزند متوجه شود والدینش حریمی با هم در لباس پوشیدن ندارند.

آموزش برای جلوگیری از انحرافات

با کمک گرفتن از کتاب های آموزشی و همچنین مشاور متخصص، تفاوت های زن و مرد را از نظر آناتومی به فرزندان توضیح دهید؛ اینکه چه اندام هایی خصوصی است و چرا باید همه خردسالان و بزرگسالان آنها را بپوشانند. اگر نحوه آموزش والدین و مربیان درست باشد، بچه ها مسائل مربوط به بدن و پوشش را خیلی خوب درک می کنند. رفتارهای بی قاعده باعث سردرگمی کودکان می شود. مثلا اگر مادری در حضور دیگران و بی توجه به اینکه شخصی که وارد خانه شده کیست، لباس باز بپوشد، کودک را گیج می کند. این رفتار باعث می شود کودک نیاموزد پوشش در حضور افراد مختلف باید متفاوت باشد. سردرگمی کودکان در چنین مساله مهمی خطرناک است.

دقت در این رفتارها در تربیت و آموزش کودکان هم تاثیر دارد؟

خیلی از والدین سوال هایی از این قبیل دارند که آیا پاسخ دادن به سوال های کودکان و رعایت پوشش والدین در حضور فرزند تاثیراتی هم دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که به طور صدرصد بله. چون وقتی شما به کودکتان از همان سنین پایین یاد می دهید که در جلوی هیچکس به جز شما لباس هایش را عوض نکند حتی اگر بزرگ هم شود به گفته شما پایبند می ماند و از آن سر پیچی نمی کند.

همچنین والدینی که حریم شخصی را به فرزندانشان یاد می دهند کودک متوجه می شود که هر جایی جای لباس عوض کردن نیست و این عمل کار بدی می باشد. برای مثال وقتی کودک در حمام است والدین به او احترام بگذارند و بدون در زدن وارد نشوند. وقتی کودک این عمل را در والدین خود مشاهده کند به طور ناخودآگاه او هم همین کار را وقتی مادر یا پدرش در حمام است انجام می دهد. پس متوجه می شویم که همه چیز بستگی به نوع تربیت والدین دارد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
مراحل سابمیت مقاله
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
سابمیت مقاله چیست؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب