نحوه پرورش و نگهداری آووکادو در گلدان

  سه شنبه، 02 اردیبهشت 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
نحوه پرورش و نگهداری آووکادو در گلدان
در جنس سالوینیا حدود ده گونه وجود دارد. سالوینیا مینیما گونه ای از سرخس های آبی از جنس Salvinia در خانواده Salviniaceae است که به صورت شناور در روی آب رشد میکند

پرورش آووکادو در گلدان

  • آووکادو یا گلابی آمریکایی یک میوه شگفت انگیز با خواص بسیار زیاد برای سلامتی بدن و زیبایی پوست می باشد.
  • این میوه در ایران نیز یافت می شود و در برخی از نواحی شمالی ایران نیز کاشت و پرورش یافته است.
  • آووکادو درختی است که میوهٔ آن در گونهٔ گیاهان گلدار طبقه بندی می شود. و تا ۲۰ متر رشد می کند و رشد خیلی سریعی دارد. این گیاه همیشه برگهای سبز دارد که طول آنها به ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر می رسد.
  • گلهای آن نامشخص (ناپیدا) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلیمتر است. میوهٔ گلابی شکل آن از نظر گیاهشناسی یک سته یا شفت است که ۷ تا ۱۰ سانتیمتر طول دارد.
  • در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها دارای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده اند.
  • آووكادو یک گیاه همیشه سبز و دارای ميوه ای روغني است که سرشار از چربی های قابل هضم است و می توان با آن یک سس سالم به همراه سبزی ها خام درست كرد.
  • آووکادو چرب است و دارای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین، تریپتوفان و تیروزین می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است . دانه گیاه دارای مقدار کمی ( در حدود ۲ درصد) روغن است .
  • این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که دارای بو و طعمی مطبوع است .
  • روغن دانه آووکادو دارای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک و اسید استئاریک ، اسید آراشیدیک ، اسید میریستیک و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد.
  • روغن آووکادو دارای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی دارد .
  • ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهید . برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقداری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .
  • شوره سر را از بین می برد .برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید .روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادابی می دهد .
  • و بالاخره آووکادو بهترین ماسک برای برطرف کرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است . برای این منظور آووکادو را پوست کنده و له کنید و بصورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشوئید.
تصویر

شرایط محیطی نگهداری و کاشت آووکادو :

خاک مناسب آووکادو :

  1. آووكادو می تواند در انواع مختلف خاك با منشان آتش فشانی، لومي شني و يا آهكي رشد و باردهي خوبي داشته باشد.
  2. توجه داشته باشید از آنجائي كه آووكادو به پوسیدگی های ريشه حساسيت زيادي دارد، لذا خاک گلدان بایستی از زهكش مناسب برخوردار باشد.
  3. خاک این گیاه باید همواره مقداری مرطوب باشد ولی خیس نباشد. یعنی زمانی که سطح خاک نسبتاً خشک شده بود می توان نسبت به آبیاری آن اقدام کرد.
  4. آبیاری بیش از حد سبب زرد شدن برگ ها و در نهایت سبب مرگ گیاه خواهد شد.

دمای مورد نیاز آووکادو :

بهترين دما براي رشد آووکادو ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است. گرماي بيش از اين حد باعث كاهش فتوسنتز گیاه شده و عملكرد محصول كاهش می یابد.

نور مناسب آووکادو :

  • کمبود نور سبب مب شود که گیاه به سمت منبع نور خم شده و برگ های زیرین آن ریزش کند.
  • علاوه بر آن نور شدید نیز به این گیاه آسیب می رساند زیرا پوست تنه این درخت نازک است.
  • در موطن این گیاه نیز، درختان آووکادو در سایه نسبی سایر درختان بزرگتر رشد می کنند.
  • به همین دلیل مکان کشت آن باید به گونه ای باشد که پرنور و روشن بوده ولی نور مستقیم آفتاب در ساعات اولیه روز که شدت و گرمای کمتری دارد به گیاه بتابد.
  • چنانچه شرایط محیطی نگهداری آووکادو شما مناسب باشد، گیاهتان بعد از ۳ الی ۴ سال میوه خواهد داد.
  • جالب است بدانید داشتن چندین درخت آووکادو مختلف در کنار هم به دلیل دگر گرده افشانی شانس میوه دهی را بالا می برد.

مراحل کاشت آووکادو در گلدان

  1. ابتدا بذر یا هسته آووکادو را بااحتیاط از میوه خارج نمایید. دقت کنید هنگام برش میوه و جدا کردن هسته از گوشت میوه، آسیبی به هسته آووکادو وارد نشود.
  2. هسته آووکادو را با ملایمت بشویید تا کاملاً تمیز شود و پرزهای میوه از آن جدا شوند. البته مراقب باشید، لایه قهوه ای رنگ دانه را از بین نبرید.
  3. بذر آماده آووکادو را به مدت یک شب در هوای آزاد روی دستمال کاغذی قرار دهید تا پوسته آن خشک شود. سپس پوسته را به آرامی از آن جدا کنید.
  4. جالب است بدانید، میوه آووکادو مانند گلابی در یک قسمت گرد و برآمده و در سمت دیگر باریک و کشیده است، بنابراین موقع ریشه دار شدن باید بذر را از قسمتی که میوه مسطح است داخل آب قرار دهید.
  5. برای ریشه دار کردن هسته آووکادو باید هسته را داخل آب به گونه ای قرار دهید که نیمی از هسته که قرار است ساقه از آن خارج شود بیرون آب (قسمت بالای هسته) و نیمه دیگر آن که قرار است ریشه دار شود (قسمت پایین هسته)، داخل آب قرار گیرد.
  6. به این منظور یک لیوان باریک و بلند را انتخاب و آن را آب کنید (اندازه لیوان را طوری انتخاب کنید که هسته به راحتی در لبه لیوان جا شود، همچنین بهتر است از لیوان شیشه ای برای ادامه مراحل کاشت آووکادو در گلدان استفاده کنید.)
  7. هسته آووکادو را با کمک خلال دندان روی لبه لیوان قرار دهید. (توجه کنید خلال دندان ها را حداکثر تا عمق ۵ میلی متری در داخل هسته فروکنید.)
  8. میزان آب داخل لیوان را طوری تنظیم کنید که یک دوم الی یک سوم بذر داخل آب قرار بگیرد.
  9. قسمت مسطح بذر محل خروج ریشه است و این قسمت باید داخل آب قرار بگیرد. پس باید دقت کرد هسته سروته در داخل لیوان آب قرار نگیرد.
  10. لیوان را در محیطی کم نور با دمای ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتی گراد قرار دهید. محیط تاریک و دمای معتدل کمک می کند تا گیاه شما زودتر ریشه دار شود.
  11. آب داخل لیوان را هر ۲ تا ۵ روز یک بار بسته به تغییر رنگ آن عوض کنید. این کار از رشد باکتری ها و قارچ ها در آب جلوگیری می کند.
  12. توجه داشته باشید که در طول این مدت همواره قسمت پایین هسته آووکادو در آب باشد.
  13. به طورمعمول ۲ یا ۴ هفته طول می کشد تا ریشه از دانه خارج شود، اما گاهی ممکن است تا ۸ هفته نیز طول بکشد، پس باید صبور باشید.
  14. به طور منظم به آن سر بزنید و اگر مقدار آب کم شده بود، آب اضافه کنید.
  15. به تدریج ریشه ظاهر می شود، باگذشت زمان میزان ریشه ها بیشتر شده و همه فضای لیوان را پر خواهند کرد.
  16. سپس ساقه نیز از قسمت بالای بذر خارج می شود.وقتی ارتفاع ساقه کمی بلند شد، زمان آن است که نهال آووکادو خود را به گلدان مناسب منتقل کنید.
  17. بهترین گلدان برای کاشت آووکادو، گلدان سفالی و دارای قطر ۱۰ الی ۲۵ سانتیمتر است.
  18. برای کاشت آووکادو در گلدان از خاک برگ پوسیده استفاده کنید.
  19. در وسط خاک حفره ای ایجاد و بااحتیاط گیاه جوان را درست در وسط گلدان بکارید.
  20. هنگامی که طول گیاه به ۱۵ سانتیمتر رسید، دو برگ انتهایی ساقه را قطع کنید. این کار باعث می شود برگهای جانبی رشد کرده و گیاه پرپشت شود.
  21. گلدان را پشت پنجره جنوبی قرار دهید و مرتب آن را آبیاری کنید. بین آبیاری ها اجازه دهید خاک گلدان خشک شود.
  22. این مورد را می توانید با فروبردن یک خلال یا سیخ چوبی در خاک گلدان کنترل کنید.

دیدگاه ها

پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها