دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

نحوه پرورش و نگهداری کاکتوس فائوکاریا 

جمعه، 08 فروردین 1399
کاکتوس فائوکاریا با نام علمی Faucaria Tigrina از خانواده Aizoaceae بوده و با نام های کاکتوس دندان کوسه ای و کاکتوس دندان ببری خوانده می شود.

پرورش کاکتوس فائوکاریا

نام انگلیسی : FAUCARIA TIGRINA

خانواده : AIZOACEAE – آزوآسه

بومی : آفریقای جنوبی

  • فوکاریا یا فائوکاریا دارای برگ های ضخیم و گوشتی می باشد. حاشیه های داخل شاخ و برگ در طرف های مجاور دارای تیغه هستند و برگها مانند فک های باز یک حیوان به نظر می رسد. به همین دلیل این گیاهان بیشتر به عنوان فک ببر شناخته می شوند. نام جنس faucaria ( فائوکاریا )از کلمه لاتین گرفته شده است و به معنی فک (آرواره) میباشد.
  • گیاه فائوکاریا ، گیاهی بسیار مقاوم بصورت توده ای ستاره شکل میباشد. این کاکتوس ارتفاعی در حدود ۱۰ سانتیمتر و گستردگی درحدود ۲۰ سانتیمتر دارد. قطر گیاه ۸ سانتیمتر است. سرعت رشد فائوکاریا متوسط بوده برگ های آن گوشتی و آبداراست که بر روی هم می رویند و در لبه ی برگ ها نیز زائده هایی دندان مانند وجود دارد که دلیل نام گذاری این واریته می باشند. برگهای این گیاه به رنگ سبز روشن میباشند ولی زمانی که در معرض آفتاب شدید قرار میگیرند ،بنفش رنگ میشوند. این کاکتوس فاقد تیغ میباشد ولی زوائدی دندان مانند بر روی لبه ی برگ هایش دارد.
  • در فصل پاییز، هنگامی که بیشتر گیاهان برای استراحت در زمستان آماده می شوند، دندان ببری شکوفا می شود. این گیاه دارای گل هایی به رنگ زرد بسیار روشن می باشد. زمانی این گل باز می شود که خورشید با تمام توان باز شود. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر این کاکتوس را محیط خانه نگهداری کنید ممکن است هیچ وقت گل ندهد.
  • میوه های این گیاه شکلی شبیه به زنگوله و به طول ۹٫۵-۷ میلی متر , عرض ۱۰-۸ میلی متر و ضخامت ۹-۸-۶ میلی متر می باشند . این میوه ها به راحتی جدا شده و اغلب تخت و یا تقریبا کروی شکل می باشند . ساقه ی میوه گاها وجود ندارد , در صورت وجود طول ۳٫۸-۰٫۵ میلی متر , عرض ۴-۳ میلی متر و ضخامت ۱٫۶ -۰٫۹ دارد .

دو گونه مهم از این جنس فائوکاریا :

۱- F. Tigrina این گیاه بومی جنوب افریقا است. ارتفاع آن در حدود ۵ سانتیمتر میرسد. تقریباً بدون ساقه است. و دارای ۴ تا ۵ جفت برگ گوشتی به رنگ سبز متمایل به خاکستری میباشد که بر روی آنها نقاط سفید رنگی دیدهمیشود. لبه برگها دندانه ای است و به برگها شباهتی مانند آرواره ببر میدهد.

رشد این گیاه بیشتر در تابستان و پائیز است که پس از این زمان گیاه به شکل یک خوشه ای از برگها در می آید. گلهای آن طلایی متمایل به زرد در حدود ۵ سانتیمتر قطردارند که در اواخر تابستان ظاهر میشوند.

۲- F. Nuberculosa این گونه نیز بومی جنوب افریقا است. ارتفاع آن در حدود ۸ سانتیمتر میرسد. این گونه نیز تقریباً بدون ساقه و دارای سه تا چها رجفت برگ میباشد. برکهای گوشتی به رنگ سبز تیره که در سطح فوقانی آنها نقاط سفید رنگ وجود دارد. لبه برگها دارای ۳ تا ۵ دندانه است. گلهای زرد این گونه قطری در حدود ۳/۵ سانتیمتر دارد.

روش نگهداری کاکتوس فائوکاریا :

خاک مناسب فائوکاریا :

خاک شنی، ماسه ای ، کمپوست کاکتوس با زهکشی مناسب است. برای آنکه این کاکتوس به بهترین شکل شکوفا شود باید دارای خاک خوب و زهکشی شده باشد. از خاک کاکتوس یا مخلوطی از قسمت گلدان خاک و بخشی از پرلیت یا خاک گلدان استفاده کنید تا آب از ریشه به سرعت و به درستی تخلیه شود.

دما مناسب فائوکاریا :

بهترین دما برای این گیاه بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتی گراد در فصل بهار تا پاییز است. در زمستان به دمای متوسط و بین ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد احتیاج دارد. اگر این گیاه را در تابستان در خارج از منزل خود نگهداری می کنید، زمانی که دمای شب به زیر ۱۶ درجه سانتی گراد می رشد آن را به داخل خانه منتقل کنید.

نور مورد نیاز فائوکاریا :

آفتابی – نیمسایه . فائوکاریا در تابستان بهتر است بین ۳ تا ۴ ساعت در جای آفتابی قرار گیرد و جای سایه روشن را می پسندند. اما فائوکاریا در بقیه فصول نور بیشتری نیاز دارند. این ساکولنت برخلاف بسیاری از گونه های دیگر ساکولنت و کاکتوس فصل رشدشزمستان است و به همین دلیل در زمستان باید نور زیادی داشته باشد .در تابستان در جای خنک و سایه نگه داری شود.

زمان آبیاری فائوکاریا :

از اواخر تابستان تا اواخر زمستان به صورت منظم و پس از خشک شدن خاک آبیاری شود ولی در بهار و تابستان که فصل استراحتش است آبیاری فقط در حدی باشد که چروکیده نشود.

روش های تکثیر فائوکاریا :

روش های کاشت و تکثیر گیاه فائوکاریا به صورت زیر می باشد :

  1. از طریق کاشت دانه که باید در محیطی بسته و قبل از فصل سرما صورت گیرد.
  2. از طریق قلمه زدن که در اوایل بهار انجام می شود.
  3. از طریق تقسیم ریزوم.

این گیاه یکی از آسان ترین قلمه زنی ها را در میان ساکولنت ها دارد. تکثیر از طریق کاشت بذر نیز به راحتی امکان پذیر است. این گیاه در فصل زمستان رشد کرده و در بهار و تابستان به خواب فرو می روند . این گیاه به آبیاری کمی نیاز دارد در غیر این صورت پوستش ترک خواهد خورد .

از اواسط تابستان تا آخر زمستان به طور متوسط آبیاری کنید. در زمان خواب گیاه خاکش را خشک نگاه دارید . در مناطق سرد در بهار و تابستان بسیار کم و تنها زمانی که گیاه شروع به پژمرده شدن کرد آبیاری کنید . در تابستان گیاه را در مکانی خنک و در زیر سایه نگهداری کنید . اما در بقیه ی فصل های سال بیشترین نور ممکن را به گیاه برسانید .

فائوکاریا شاداب را به راحتی می توان هم در زمین هم در گلدان درون خاک شن و ماسه دار کاکتوس ها که بخوبی زهکشی شده باشد کاشت . فائوکاریا ریشه اش مستعد پوسیدگی بوده و با دوره سرما رشد خود را آغاز می کند.

مشکلات و آفت های فائوکاریا :

تکه های قهوه ای می توانند در پایه ساقه ظاهر شوند. به طور کلی ، این اتفاق به دلیل آب بیش از حد رخ می دهد. با این حال ، رطوبت زیاد نیز می تواند مقصر ایجاد نقطه های قهوه ای در ساقه باشد. برای از بین بردن این لکه های قهوه ای ، متاسفانه راه حلی وجود ندارد. بهترین روش ، قلمه زدن از ساقه های سالم و رشد گیاهان سالم جدید است. اگر پوسیدگی محدود به برگها باشد ، گیاه همچنان ممکن است شانس داشته باشد.

برگهای آسیب دیده را در اسرع وقت بردارید تا صدمات را محدود کنید. در عین حال از آب دادن به گیاه خودداری کنید و محیطی ایجاد کنید که رطوبت کمتری داشته باشد. اگر این کاکتوس در خاک مخلوط مناسبی باشد بدون آفت رشد می کند. اگر گیاه روزانه آبیاری شود و مه آلود شوند عنکبوت های قرمزی را در خود ایجاد می کنند.

برای جلوگیری از هرگونه آسیب توسط حشرات دو بار در سال با یک حشره کش گیاهان را سمپاشی کنید. اگر این گیاه در خاک و هوای مناسب خود باشد مشکلات قارچی برای آن رخ نمی دهد. اگر قسمتی از این گیاه دچار پوسیدگی شد بهتر است یک قسمت از این گیاه را کاملا برش دهید تا از پوسیدگی جلوگیری شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
گام به گام مراحل چاپ کتاب
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه