ساعدنیوز
ساعدنیوز

نحوه پرورش و نگهداری تیلاندزیا

  شنبه، 12 بهمن 1398   زمان مطالعه 4 دقیقه
نحوه پرورش و نگهداری تیلاندزیا
گیاه تیلاندسیا جز گیاهان هوازی می‌باشد یعنی برای ادامه بقا به خاک نیازی ندارد دارای گونه‌های مختلفی است چیزی در حدود ۴۰۰ گونه. نگهداری از گیاهان هوازی کار دشواری نیست و با رعایت مواردی می‌توان آنها را پرورش داد و به آسانی تکثیر کرد.

پرورش تیلاندزیا

نیازها:

نور:

این گونه گلدار به نور کامل احتیاج ندارد، و مثل ارکیده به نور کمتر مقاوه ، در کل جایی که ارکیده به خوبی رشد کنه این گل هم میتونه در کنارش به خوبی رشد کنه !

آبیاری:


تیلاندسیا مانند هر گیاه دیگری با توجه به شرایط خشک، گرم، خنک و مرطوب بودن محیط، باید آبیاری شود که بین ۲ تا ۳ بار در هفته نیاز آبی گیاه را در محیط های بسته تأمین می نماید ودر فضای باز ۴ تا ۵ بار در هفته نیاز دارد. اسپری کردن گیاه در فواصل آبیاری بسیار مفید است موقع اسپری آب روی برگها می توان لای برگها (یقه برگها) آب اسپری کرد تا گیاه طراوت و سرزندگی خویش را در مواقع خشکی هوا حفظ کند.
نکته: باید توجه شود که گیاه ۴ ساعت پس از آبیاری خشک شده باشد در غیر این صورت باعث پوسیدگی برگها و نابودی گیاه می گردد.

دما:


دمای مناسب در رشد گیاهان هوازی تأثیر زیادی دارد. تیلاندسیا ها در دمای بین ۱۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد زندگی می کنند اما بهترین دما برای زیست گیاهان هوازی بین ۲۵ الی ۳۲ درجه سلسیوس می باشد. دمای حداقلی که این گیاهان تحمل می کنند، حدود ۷ درجه مثبت سانتی گراد است و در دماهای معمولی خانه (۱۵ تا ۳۰) به خوبی آداپته شده و رشد می کنند.

نور:


این گیاهان عاشق نور خورشید هستند ولی در ماه های گرم تابستان باید مراقب سوختگی آنها باشیم و بهتر است در این ایام در نور غیر مستقیم (سایه آفتاب) قرار بگیرند و همچنین بهتر است از پنجره های جنوبی فاصله مناسبی داشته باشند. در گلخانه نیز باید از سایبان توری استفاده شود.
نور مصنوعی: در صورت عدم دسترسی به نور مستقیم آفتاب، می توان از نور فلورسنت استفاده کرد. در این حالت فلورسنت باید در فاصله ۶۰ سانتیمتری از گیاه قرار گیرد و استفاده ۱۲ تا ۱۶ ساعت در روز نیاز گیاه را تأمین می نماید. تأمین ۳۰.۰۰۰ لوکس نور، برای آنها مناسب است.


گردش هوا:


جریان هوا در سلامت گیاه هوازی حائز اهمیت است و باید طوری باشد که ۴ ساعت پس از آبیاری، گیاه خشک شده باشد. در محیط های خفه خیلی خوب رشد نمی کند. برای همین در تراریومهای کاملاً بسته ممکن است دچار مشکل شوند.

کوددهی:


از کودهای با ازت پایین (مانند کود npk ۱۲. ۱۲.۳۶) از اردیبهشت تا شهریور ماه هر دو هفته یکبار با درصد نیم گرم در لیتر به صورت اسپری استفاده شود. (توجه داشته باشید که به نظر خیلی ماده کمی می آید ولی بیش از آن مورد استفاده قرار ندهید)
تیلاندسیا به بیماریهای قارچی مانند فوزاریوم و حشراتی مانند شپشکهای آرد آلود حساس است.
نشانه مهمی که در مورد حمله قارچ به شما هشدار می دهد پژمردگی و خشک شدن برگهای پایین است. در این حالت با قطع ساقه شاهد سیاه شدن آوندها هستیم. ساقه را تا حذف قسمت های سیاه شده کوتاه کنید.

تکثیر:

تیلاندسیا به وسیله گیاهچه هایی که گیاه مادر از پایه خود تولید می کند، تکثیر می شود. برای تکثیر گیاه به این روش ابتدا اجازه دهید گیاه اصلی خوب بزرگ شود، بعد از بزرگ شدن، گیاه مادر، شروع به تولید گیاهچه از پایه خود می کند. باید چند وقتی هم صبر کنید تا گیاهچه ها به اندازه دلخواه برسند. وقتی گیاهچه ها به اندازه ای در حدود نصف اندازه گیاه مادر رسیدند، برای جدا شدن و تکثیر آماده اند. در این هنگام آنها را با احتیاط از گیاه مادر جدا کنید و توجه داشته باشید در این هنگام به گیاه اصلی آسیب نرسانید. این گیاهچه ها را می توان به صورت جداگانه بر چوب، سنگ و … وصل کرد و هر کدام از آنها را تبدیل به گیاهی مستقل کرد.

تیلاندسیا از طریق کاشت دانه هم تکثیر می شود اما این فرایند بسیار طولانی است و می تواند سال ها طول بکشد. پس بهتر است به جای تکثیر به وسیله دانه، منتظر گیاهچه های گیاه تان باشید.

سوار کردن گیاه

تیلاندسیا ترجیح می دهد بر روی جسم جامدی سوار باشد که آب را در خود نگه ندارد. می توانید تیلاندسیاتان را مستقیما به ساپورتش، به وسیله یک ماده چسبنده قوی، وصل کنید و یا می توانید آن را به وسیله سیم به ساپورتش ببندید. هرگز پایه گیاه را با خزه نپوشانید، این می تواند به پوسیده شدن آن بیانجامد. اگر برای تزئین تیلاندسیا پایه گیاه را درون خزه فرو کرده اید، باید حواستان به آبیاری گیاه باشد و آن را زیاد آب ندهید و سعی کنید در هنگام آبیاری خزه ها خیس نشوند.

تیلاندسیا را می تواند تقریبا بر هر چیزی که تصورش را می کنید، پرورش داد. برای اینکه ایده بگیرید چند عدد از این ساپورت ها را برای تان مثال می زنیم: صدف، انواع سنگ ها، تخته سنگ، چوب، گلدان های شیشه ای آویز مخصوص تراریوم و … .

می توانید چند عدد از تیلاندسیاها را در کنار هم قرار دهید و تزیین شان کنید. اگر می خواهید آنها را در خاک نگهدارید، می توانید انواعی از تیلاندسیا که به خاک آدابته می شوند را خریداری کنید.

منبع: سایت باغ شیشه ای و فوت و فن و میهن کاکتوس

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (194 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (57 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (46 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (45 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (40 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
ویدیو/ شعر مفهومی و فی‌البداهۀ مهران مدیری برای سربازان/ تمجید و تحسین سروش صحت و نادر سلیمانی
بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان چه سنی است؟ / این یک هشدار است؛ قبل از 18 سالگی یک زبان جدید بیاموزید!
منتخب روز   
هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود