حساسیت های او در ابتدای رابطه برایتان جذاب است. باعث می شود تصور کنید برایش اهمیت دارید و مراقبتان است. اما وقتی این حساسیت ها شدیدتر می شوند، ممکن است ترسناک و تملک گرایانه شوند. کسی که با ارتباط شما با دیگران شک دارد و شما را بخاطر روابط سالمی که با دیگران دارید متهم می کند، فردی مضطرب، حسود، مبتلا به پارانویا و بی اعتمادبه نفس است. علاوه بر آن، از این رفتار برای کنترل شما در رابطه هم استفاده می کند.چنانچه پس از ازدواج متوجه شدید همسرتان تغییر کرده و دارای رفتاری خودخواهانه و ریاست طلبانه شده است، بدانید که تنها نیستید و بسیاری ازافراد دیگر هم با این مشکل مواجه اند! در اینجا سعی می کنیم راهکارهایی را برای مقابله با این همسران برای شما ارائه دهیم.
چرا بعضی از زنان در زندگی مشترک قدرت طلب هستند؟
در زیر ، نکات روانشناسی را ذکر کرده ایم که توضیح خواهد داد چرا برخی زنان ،دوست دارند مردها یا شوهرانشان را تحت سلطه نگاه دارند.
- او توسط مادری سلطه طلب و کنترل کننده بزرگ شده است : انسانها میتوانند ، چیزها را از یکدیگر یاد بگیرند و خانواده ، یکی از مهمترین منابع یادگیری است.اگر یک زن ، در خانواده ایی بزرگ شده باشد که مادر یا یکی از نزدیکان اش(که جنسیتش زن است) ، غالب بوده باشد ، دختر نیز به همین صورت بزرگ شده و باور خواهد داشت که باید مرد خود را کنترل کند.
- زنانی که حس نا امنی در درون خود دارند ، میتوانند علاقمند به سلطه بر مردان باشند : زمانی که افراد ، از درون حس نا امنی داشته باشند ، سعی خواهند کرد که دیگران را کنترل کنند تا دوباره ، حس کنترل را بدست بیاورند.به همین علت ، برخی زنان که حس نا امنی درونی دارند ، مردانشان را تحت کنترل نگاه میدارند و از این مساله لذت میبرند، زیرا دوباره حس کنترل را بدست می آورند.
- زنانی که ضد مردان هستند : گروهی از زنان ، در طول عمر خود ، مدام مورد ظلم مردان قرار گرفته و از شرایط مذکور ، به شدت ناراضی بوده اند.همچنین تبعیضهای بسیاری را دیده و به همین علت ضد مردان شده اند.به همین علت ، چنین زنانی ، عاشق این هستند که به مردان مسلط شوند تا ثابت کنند که بهترند.
راههای غیر مستقیمی که برخی زنان برای سلطه داشتن بر مردانشان به کار میبرند
تا اینجا ، درباره ی زنانی حرف زدیم که بصورت مستقیم ، سعی در کنترل مردشان دارند.اما باید بدانید روشهای غیر مستقیمی نیز وجود دارد که برخی زنان از آنها استفاده میکنند تا بدون اینکه یک فرد شیفته ی قدرت و کنترل دیده شوند ، مردان را کنترل کنند.
- برخی از زنان ، شوهرشان را با نیاز جنسی تحت کنترل خود نگاه میدارند : در چنین مواردی ، زن سعی میکند که با استفاده از نیاز جنسی مرد ، او را تحت فشار قرار داده و مرد را مجبور کند که تحت سلطه اش باشد.
- برخی از زنان با اشکهایشان ، مرد خود را تحت کنترل نگاه میدارند : برخی زنان با استفاده از اشکهایشان ، سعی میکنند مردی که به خواسته هایشان توجه نمیکند را تحت کنترل نگاه دارند.
بصورت خلاصه ، یک زن عاشق سلطه و کنترل ، میتواند مرد خود را با روشهای مستقیم یا غیر مستقیم ، تحت کنترل نگاه دارد.
چگونه با زنان علاقمند به ریاست و تسلط ، برخورد کنید ؟
اگر مرد ، یا شوهر چنین زنی هستید و از این مسائل رنج میبرید ، دو راه وجود دارد.راه اول اینکه به فرد مذکور ، آگاهی بدهید و او را از علت ناخودآگاه و درونی که باعث این شیفتگی به قدرت و کنترل بر مردان شده است ، آگاه کنید.شما باید نیاز اصلی او را شناسایی کرده و آنرا بر آورده کنید ، و بصورت غیر مستقیم ، به فرد آگاهی دهید که این طرز رفتارش ، از بیرون چگونه دیده میشود.البته قطعا چنین زنی ، تمایلی به این نخواهد داشت که در چنین مسیری با شما همراه شود !
اما راه دوم و بهترین راه این است که حس کنترل و قدرت را به او بدهید و اندکی انعطاف پذیری نشان دهید.اینقدر روی رییس بودن و کنترل داشتن حساس نباشید.وقتی در برابر چیزی ، سعی کنید مقاومت داشته باشید ، آن چیز نیز با شما مقاومت خواهد کرد.نظر او را در تصمیم گیری های خود لحاظ کنید و نشان دهید که نظر او اهمیت دارد.حس کنترل داشتن و قدرت داشتن را به او بدهید ، نا امنی های او را بر طرف کنید و از او حمایت کنید و رابطه ی او با درون خود را بهتر کنید . با توجه به حساسیتی که احتمالا او ، نسبت به تبعیض بین زن و مرد حس کرده است ، بیش از پیش مراقب رفتار خود باشید.خواهید دید که به سادگی این تشنگی برای قدرت و کنترل بر مردان ، برطرف خواهد شد.
شوهر ریاست طلب چه کسی است؟
- شوهران سختگیر معمولا احساس ناامنی و مالکیت شدیدی دارند. آنها مدام نگران از دست دادن دارایی های شخصی خود هستند از جمله همسر شان. به همین خاطر همیشه همه چیز را تحت نظر و کنترل خود نگه می دارند.
- شوهر سختگیر هرازگاهی پیام ها و تماس های موبایل تان را چک می کند.
- او هر چند دقیقه و یا هر چند ساعت یکبار با شما تماس گرفته و یا برایتان پیامک می فرستد تا از شما خبردار شود.
- هنگامی که شما قصد دارید با دوستان تان بیرون بروید، مخالفت کرده و اوقات تلخی به وجود می آورد.
- هنگامی که شما با همکاران، اقوام و کلا هرکسی که جنسش مذکر است، صحبت بکنید، به شما مشکوک می شود.
نحوه برخورد با مرد ریاست طلب
مردان زورگو و خودرای غالباً افرادی هستند که تمام تصمیم ها را می گیرند، مشکلات را حل می کنند و کارها را روبه راه می کنند. مردان غد و زورگو معمولاً اعتماد به نفس بالایی دارند.مشکل اینجا است که مردان زورگو و کنترل کننده، احساسات دیگران یا حتی احساسات خودشان را در نظر نمی گیرند؛ این گروه از مردان به جای آن که رابطه برایشان مهم باشند، هدف برایشان مهم است و می خواهند به هر طریقی به هدفشان برسند. ممکن است مردان زورگو بتوانند به نتیجه برسند، اما غالباً دیگران را در مسیر رسیدن به هدف آزار می دهند. در ادامه چند روش و راهکار برای برخود صحیح در برابر زورگویی و سلطه طلبی شوهر بیان شده است:
روش اول : تاثیرگذاری با تایید و توافق
با بحث ها و نظرات شوهر کنترلگر و مستبدتان موافقت می کنید، اما اجازه نمی دهید که او شما را کنترل کند. موافقت محترمانه بدون تن دادن به استبداد و زورگویی شوهر به شدت این مرد خودرای را تحت تاثیر قرار می دهد. این طرز برخورد عزت نفس یا غرور مرد مستبد و سلطه گر را خدشه دار نمی کند. با نظرات و ایده های شوهرتان مخالفت نمی کنید، چون شوهرتان این مخالفت را به عنوان انتقاد شخصی تعبیر می کند. بعد از انجام دادن نیمه ی اول باید نیمه ی دوم را نیز اجرایی کنید، یعنی این که اجازه ندهید شوهرتان شما را کنترل کند و برای مثال اجازه ندهید کالاهایی را که دوست ندارید، به صرف ارزان بودن به شما تحمیل کند و بخرد. این طرز برخورد در درازمدت بسیاری از شوهران زورگو را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب می شود که رفتار متعادل تری در زندگی پیدا کنند.
روش دوم: بهره گیری از قدرت طلبی طرف مقابل برای بهبود اوضاع
ناظران خوب و باتجربه در دنیای تجارت و ورزش، نقاط قوت کارکنان یا بازیکنان را پیدا می کنند و حداکثر استفاده را از آنها می برند. این اصل در زندگی زناشویی نیز کاربرد دارد و برای تحت تاثیر قرار دادن شوهر زورگو بسیار مفید است. از آنجایی که شوهران کنترلگر عملکرد برایشان مهم است، برای رسیدن به اهداف خود به این چالش های جدید واکنش نشان می دهند. بنابراین همسر زورگو از درخواست کمکی که از او می کنید، استقبال می کند؛ برای مثال به شوهرتان بگویید: “تو خیلی خوب برای رسیدن به اهدافت برنامه ریزی می کنی. میتونی تو این مورد به من کمک کنی؟ یکی از دوستام از من خواسته که راهکارهایی رو برای بهتر و جذابتر شدن زندگی مشترکشون پیشنهاد بدم. چند تا فکر به ذهنم رسیده، اما دوست دارم نظرات تو رو هم بدونم. شاید بتونیم تا هفته ی بعد فکرامونو رو هم بریزیم و به نتیجه برسیم.” احتمالاً همسرتان با ایده های فوق العاده شما را غافلگیر خواهد کرد.
این ایده ها شامل خواندن کتاب های مربوط به زندگی زناشویی و صحبت کردن درباره آنها، شرکت در سمینارهای تقویت زندگی مشترک، اختصاص دادن ساعتی از روز به گفتگو، قرارهای هفتگی شبانه، بدون مناسبت هدیه خریدن و … می شود. از آنجایی که همسر وظیفه محورتان در رسیدن به این ایده ها نقش داشته است، احتمالاً تمایل بیشتری پیدا می کند تا فعالیت های پیشنهادی خود را دنبال کند و به مرحله ی اجرا دربیاورد. اگر بتوانید همسر زورگویتان را ترغیب کنید که مهارت های طبیعی خود را برای بهبود زندگی مشترکتان به کار بگیرد، هر دو نفر از این قدرت درونی او بهره مند خواهید شد.
به خاطر داشته باشید که در بحث با یک مرد زورگو نمی توانید برنده ی میدان باشید، فقط می توانید نبرد را طولانی تر کنید. اما اگر با او موافقت کنید و از نقاط قوتش به نفع زندگی مشترکتان استفاده کنید، مطمئن باشید که هر دو می توانید پیروز میدان باشید. سرسختانه اما در کمال آرامش و مهربانی از تسلیم شدن در برابر زورگویی های همسرتان خودداری کنید. شما نمی توانید همسرتان را تغییر دهید، اما می توانید بر او تاثیر بگذارید.
روش سوم: برخورد روشن و قاطعانه
رفتار شوهر مستبدتان را نادیده نگیرید. زمانی که از رفتار ناپسند شوهرتان چشمپوشی کنید، او فکر می کند که مشکلی با زورگویی هایش ندارید و آزارها و شکنجه هایش بیشتر می شود.به همسرتان بفهمانید که به هیچ وجه از رفتار زشت و قلدرمآبانه ی وی راضی نیستید و دوست ندارید که برایتان رئیس بازی دربیاورد. اکثر شوهران زورگو در مقابل همسرانی که سر تسلیم در برابر ظلم هایشان فرو نمی آورند، واکنش نشان می دهند و با آنها وارد جنگی تن به تن می شوند. نترسید و میدان را خالی نکنید، اجازه ندهید که مسائل مهم زندگی تان حل نشده باقی بماند و مجبور شوید، یک عمر با تحقیر و درماندگی زندگی کنید. شفاف و قاطع با همسرتان برخورد کنید. به همسرتان بگویید که هیچ اشکالی ندارد که نگرانی ها و نظراتش را مطرح کند، اما حق زیاده روی و تحمیل کردن نظراتش را ندارد.
برای این که همسرتان دست از کنترل کردن شما بردارد، خودتان باید قاطعانه برخورد کنید و از این به بعد هر کاری که می گوید، انجام ندهید. همسرتان را متوجه این حقیقت بکنید که شما هم می توانید و باید برای زندگی تان تصمیم بگیرید. زمانی که اجازه بدهید همسرتان به تمام جنبه های زندگی تان ورود کند و همه چیز را تحت نظر بگیرد، او ناخودآگاه شروع به کنترل کردن شما می کند.
روش چهارم : بهبود روابط زناشویی و برقراری ارتباط موثر
اگر فکر می کنید که همسرتان شما را درک نمی کند، بهتر است قبل از آن که زندگی تان از هم بپاشد، رابطه تان را ترمیم کنید. درباره مشکلات زندگی تان با هم حرف بزنید و روش هایی را برای نزدیکتر شدن به هم پیدا کنید.از خانواده، دوستان یا مشاور کمک بگیرید: اگر نگرانید که مبادا همسرتان از شنیدن این که زورگویی ها و انحصارطلبی هایش را دوست ندارید، آشفته شود، از خانواده یا دوستانتان بخواهید که با او صحبت کنند. چنانچه حس می کنید که صلاح نیست رفتار ناخوشایند همسرتان را برای خانواده و دوستانتان فاش کنید، از مشاور کمک بگیرید.
از نشانه های مرد زورگو این است که درمورد ارتباطات اجتماعی همسرش و نحوه هزینه کردن او بیش از حد کنترلگری نشان میدهد. همچنین او اجازه دخالت مادر را در نحوه تربیت فرزندان نمیدهد. زورگویی گاهی با خشونت و آزار جسمی و کلامی نیز همراه است. وقتی مردی در تصمیمات مهمه زندگی مشترک با همسرش مشورت نمیکند نیز به نوعی زورگویی و سلطه گر را در پیش گرفته است.دو نوع برخورد و جبهه گیری اشتباه در برابر شوهر زورگو این است که در زندگی مشترک بازی قدرت به راه اندازید و شما هم مانند او بخواهید زورگویی و سلطه جویی یا لجبازی را در پیش بگیرید. یا اینکه برعکس، در مقابل زورگویی او همیشه کوتاه بیایید و مظلوم و مطیع فرمان او باشید.
برخورد و رفتار صحیح در برابر شوهر زورگو شامل ۴روش میشود. در روش اول شما میتوانید به کمک تایید کردن و توافق کردن با او در برخی موارد، راه سازگاری را با او در پیش بگیرید. در روش دوم میتوانید از حس قدرت طلبی او برای بهبود اوضاع کمک بگیرید. روش سوم این است که به صورت روشن و قاطع با زورگویی مواجه شوید. در نهایت آخرین روش مواجهه با شوهر زورگو این است که به متخصص و مشاور مراجعه کنید تا بتوانید با بهبود روابط زناشویی و کسب مهارات برقراری ارتباط موثر با همسر، رابطه تان را ترمیم کنید. درک صحیحی از انتظارات یکدیگر پیدا کنید تا هیچ کدام از دو نفر احساس تحقیر یا مورد ظلم واقع شدن نکند