به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، محمد علی کی نژاد درباره روند شکایت متقاضیان جذب هیأت علمی که در دانشگاه ها پذیرش نمی شوند گفت: هر فرد وقتی در رابطه با جذب و یا تبدیل وضعیت مشکل پیدا می کند، می تواند از ۳ مسیر ماده ۲۰، ماده ۲۱ و ماده ۱۵ دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات، اقدام کند.
وی ادامه داد: متقاضی در ابتدا می تواند بر اساس ماده ۲۰ دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات، به هیأت اجرایی جذب دانشگاه شکایت کند، اگر دانشگاه پس از بررسی، شکایت فرد را پذیرفت، حکم پذیرش صادر می شود. در غیر این صورت متقاضی باید از طریق ماده ۲۱ اقدام کند.
رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: یعنی متقاضی باید به هیأت مرکزی جذب وزارت علوم شکایت کند، شرط پذیرش ماده ۲۱ نیز این است که شاکی ماده ۲۰ را اول انجام داده باشد یعنی شکایت به دانشگاه را داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر هیأت مرکزی جذب فرد را تأیید کرد، حکم هیأت مذکور را دانشگاه باید بپذیرد و اگر فرد را رد کرد، متقاضی از طریق ماده ۱۵ به هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی شکایت می کند، اگر این هیأت حکم هیأت مرکزی جذب را تأیید کرد، بنابراین فرد دیگر نمی تواند شکایت کند، اگر آن را رد کرد، حکم هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی باید توسط هیأت مرکزی جذب و دانشگاه مذکور پذیرفته شود.
وی درباره اینکه در چه صورتی دانشگاه می تواند عضو هیأت علمی را اخراج کند، افزود: هر عضو هیأت علمی که توسط دانشگاه جذب می شود، اول باید در فراخوان جذب هیأت علمی شرکت کند، بعد از شرکت در فراخوان، صلاحیت عمومی و توانایی علمی وی باید توسط هیأت اجرایی جذب تأیید شود، بعد از آن تأیید، به هیأت مرکز جذب برای تأیید نهایی معرفی می شود.
کی نژاد افزود: دانشگاه این افراد را تا ۵ سال به صورت پیمانی جذب می کند، در دوران پیمانی اگر فرد صلاحیت عمومی و یا توانایی علمی را نداشته باشد هیأت جذب دانشگاه وی را رد می کند و دوباره تأیید نهایی مرکزی جذب را می گیرد و می تواند وی را از سیستم خارج کند.
رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این روند شکایت در رابطه با جذب و تبدیل وضعیت افراد تا مرحله رسمی آزمایشی است در صورتی که فرد رسمی قطعی شود، روند بررسی شکایت وی از هیأت مرکزی و هیأت اجرایی جذب خارج شده و مسیر دیگری را طی می کند.