ساعدنیوز
ساعدنیوز

نحوه ی کار دوربین پریسکوپی در گوشی‌‌های هوشمند!+ فیلم آموزشی

  یکشنبه، 19 شهریور 1402   زمان مطالعه 3 دقیقه
نحوه ی کار دوربین پریسکوپی در گوشی‌‌های هوشمند!+ فیلم آموزشی
اگر قصد خرید گوشی‌های هوشمند پرچمدار یا بالارده را دارید، احتمالا متوجه کلمه، لنز پریسکوپی در بخش مشخصات دوربین شده‌اید. به همین دلیل در این ویدیو به بررسی دوربین پریسکوپی و نحوه کار کردن آن می‌پردازیم. همراه ساعدنیوز باشید.

از زمانی که گوشی هواوی پی 30 پرو با دوربین پریسکوپی معرفی شد، تکنولوژی دوربین‌های موبایل را حسابی تکان داد. با معرفی سامسونگ گلکسی S20 اولترا و زوم فضایی 100 برابری، بار دیگر استفاده از دوربین پریسکوپی بر سر زبان‌ها افتاد. بسیاری از علاقه‌مندان دوست دارند بدانند ماژول‌های پریسکوپی چگونه کار می‌کنند. هدف این مقاله هم دقیقا همین است؛ دوربین‌های پریسکوپی چگونه کار می‌کنند؟ با دیجیاتو همراه باشید.

ساختار دوربین پریسکوپی

دوربین پریسکوپی به صورت معمول از 3 بخش تشکیل شده است. ساختار آن‌ها دقیقا مانند پریسکوپ‌های داخل زیردریایی و کشتی‌هاست. هدف آن‌ها هم نشان دادن اجسام دور و غیر مستقیم است؛ مثل دیدن یک کشتی از داخل یک زیردریایی. این دوربین‌ها از یک منشور، سیستم لنز و در نهایت سنسور تشکیل شده‌اند. سازندگان گوشی‌های هوشمند هم از همین ترکیب استفاده می‌کنند با این تفاوت که به جای استفاده از ساختار‌های عمودی، از ساختارهای افقی استفاده می‌کنند. دیدین ویدیوی زیر به درک بهتر ساختار این ماژول‌ها کمک می‌کند:

ساختار دوربین پریسکوپی

اکنون که با ساختار این ماژول‌های آشنا شده‌اید، بهتر است این سوال را مطرح کنیم که چرا اصلا باید از ساختار پریسکوپی استفاده کرد و چرا اخیرا سازندگان گوشی‌‌های هوشمند به این ساختار علاقه پیدا کرده‌اند؟

چرا ماژول‌های پریسکوپی؟

دوربین‌های حرفه‌ای لنز‌هایی دارند که از سطح سنسور و به صورت عمودی از آن فاصله می‌گیرند. با این کار ساختار درونی لنز می‌تواند به سوژه نزدیک‌تر شود و بدون افت کیفیت، عکس‌های بهتری از سوژه‌های دورتر ثبت کند. زمانی که صحبت از دوربین‌های گوشی هوشمند می‌شود، همواره بحث فضا مطرح می‌شود. فورم فاکتور کوچک و عموما باریک گوشی‌های هوشمند، به سازندگان اجازه نمی‌دهد که از ساختار‌هایی مشابه دوربین‌های حرفه‌ای استفاده کنند؛ البته اگر گلکسی K زوم را در نظر نگیریم.

در نتیجه سازندگان برای جبران فاصله بین لنز و سنسور، از ساختار‌های افقی یا پریسکوپی استفاده می‌کنند. طراحی ساختار لنز‌ها به این صورت به سازندگان اجازه می‌دهد که فضای بیشتری برای حرکت لنز فراهم کنند تا بتوانند قابلیت زوم بدون افت کیفیت را برای کاربران به ارمغان بیاورند. این کار به کمک یک ساختار تونلی L شکل میسر می‌شود. در بخش فوقانی این ساختار، یک فضای مربعی شکل وجود دارد تا نور کافی به منشور زیر آن برخورد کند. این منشور سپس نور را 90 درجه می‌شکند و با عبور از مجموعه لنز‌ها، به سنسور اصلی می‌رساند. به عبارت دیگر، طولانی‌تر بودن طول این تونل، رابطه مستقیمی با میزان قدرت بزرگ‌نمایی دوربین دارد.

 ماژول‌های پریسکوپی

مزیت‌های استفاده از دوربین پریسکوپی چیست؟

اولین و مهمترین مزیت و برتری این ماژول‌ها نسبت به مدل‌های دیگر، قدرت بزرگ‌نمایی بیشتر آن‌هاست. دوربین پریسکوپی اجازه می‌دهد که کاربر زوم بیشتری داشته باش و در عین حال افت کیفیتی را نیز تجربه نکند. به صورت معمول لنز‌های تله فوتو معمولی مثل آن‌هایی که در آیفون‌ها استفاده شده، زوم اپتیکال 2 برابری دارند، ولی ماژول‌های پریسکوپی موجود در گوشی‌هایی همچون گلکسی S20 اولترا و هواوی پی 30 پرو، به ترتیب تا 10 و 5 برابر زوم اپتیکال دارند.

علاوه بر این، فضایی که این ماژول‌ها اشغال می‌کنند نیز مهم است. سازندگان این گوشی‌ها می‌توانند با جا به جایی اجزای داخلی گوشی‌های خود، فضای لازم برای دوربین پریسکوپی را تامین کنند. در غیر این صورت، لنز دوربین و ماژول آن ممکن است تا 2 سانتی متر از پشت گوشی بیرن بزند؛ اتفاقی که نه ما به عنوان کاربر و نه سازنده گوشی به آن علاقه دارد.

موضوع دیگر، بزرگ‌نمایی هیبریدی است. افزایش طول تونل این سنسور، به سازندگان اجازه می‌دهد تا با ترکیب کراپ سنسور و بزرگنمایی اپتیکال، زوم هیبریدی را تولید کنند؛ مانند زوم 30 برابری در گلکسی S20 اولترا. این قضیه اخیرا مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته است.

دوربین پریسکوپی

کدام گوشی‌ها دوربین پریسکوپی دارند؟

اولین گوشی هوشمندی که با دوربین پریسکوپی به بازار عرضه شد، هواوی پی 30 پرو بود. این ماژول بخش لاینفکی از ویژگی‌های تصویر‌برداری این گوشی به حساب می‌آید و به همین دلیل بسیاری امیدوار بودن آن را در گوشی‌های ارزان‌تر نیز ببیند. معرفی گلکسی S20 اولترا اما نشان داد که سازندگان گوشی هوشمند اصلا قصدی مبنی بر استفاده از دوربین پریسکوپی در گوشی‌‌های میان‌رده ندارند.

سخن پایانی

بنابراین هنوز زمان زیادی مانده تا این ساختار را در گوشی‌های زیر 1000 دلار ببینیم، اما می‌توان امیدوار بود با فراگیر شدن این ویژگی (البته نه مانند فراگیر شدن ویروس کرونا) قیمت آن‌ها کاهش پیدا کند و گوشی‌های بیشتری توانایی عکس‌برداری با بزرگ‌نمایی بهتر را به دست بیاورند. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر به بخش آموزش عمومی ساعدنیوز مراجعه نمایید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (113 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (112 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (106 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (80 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (62 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (60 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (46 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (32 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (29 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (26 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
افشاگری سخنگوی دولت حسن روحانی درباره پشت پرده قطعی برق در کشور
دانستنی های پزشکی / آیا پیاز جوانه زده برای بدن مضر است یا مفید؟
علیرضا افتخاری: به‌خاطر احمدی‌نژاد طناب خریدم تا خود‌کشی کنم؛ نوشته‌ای زیر در منزل من گذاشتند که اینجا بمب‌گذاری خواهد شد و هرچه سریع‌تر باید این خانه را تخلیه کنید!
فاجعه ای به نام سرمایه در شرف انفجار؟/ ناترازتر از آینده!
چرا پزشکیان حاضر نشد در منزل شهید رئیسی ساکن شود؟
ایلان ماسک از دولت ترامپ چه انتظاری دارد؟
چرا محمدجواد ظریف به خوار چشم دشمنان دولت مسعود پزشکیان نبدیل شده است؟
کاخ سفید ارائه مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد علیه روسیه را تایید کرد
پس‌انداز با جیب خالی!؛ راهکارهایی ساده و کاربردی برای پس‌اندازی هوشمندانه حتی با درآمدی کم
شام مرموز دو نفره‌ پسر جوان را به کام مرگ کشید/ قرار دونفره‌ای که عزائیل مهمان ناخوانده‌اش شد
رونمایی از مُعرف معروف و سرشناس علی دایی به دنیای فوتبال/ اسطوره ایرانی روحت شاد+عکس
4 نکته مهم درباره مصاحبه خبرساز علی لاریجانی درباره مذاکرات ایران با غرب/ چرا برجام وحی منزل نیست؟
مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس با سمند LX
جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد
پدر داماد رهبر معظم انقلاب: فرزندان رهبری مستاجرند؛ دارایی ایشان یک خانه پایین شهر است؛ آقا تحمل دیدن گریه بچه را هم ندارند
منتخب روز   
ترکیه شعار "زن زندگی آزادی" را ممنوع اعلام کرد جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد خبر تاسف برانگیز امروز/ حدس میزنید در جهان تکنولوژی زده‌ی امروز هر ساعت چند زن بدست نزدیکانش به قتل میرسد؟ مفاخر ورزشی ایران/ سعید معروف را بیشتر بشناسیم (فیلم) بیش از 60 درصد ایرانی‌ها تمایل دارند مهاجرت کنند / حس تعلق به ایران به شدت کاهش یافته ... تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم