به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ،همه ما می دانیم که دوران بارداری 9 ماه به طول می انجامد، اما پزشکان برای بررسی های دقیق، این دوره را به 3 دوره سه ماهه یعنی سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم باردای تقسیم می کنند، اما برای اندازه گیری های دقیق تر باید سن بارداری را برحسب هفته و روز مشخص کرد. زیرا جنین و بدن مادر در هر هفته مشخص از بارداری تغییرات ویژه ای می کنند.
معمولاً در سونوگرافی می توان سن احتمالی بارداری را مشخص کرد، اگر پزشک تان تاریخ تخمینی زایمان شما را تعیین کرده است آن را وارد کنید. می توانید با وارد کردن تاریخ اولین روز از آخرین قاعدگی و دوره قاعدگی خود در ابزار ما سن بارداری خود را برحسب روز و هفته بدست آورید و بدانید در هر هفته چه اتفاقاتی در بدن شما و در بدن جنین در حال رخ دادن است و چه بایدها و نبایدهایی وجود دارد.
هفته اول بارداری هفته ای است که در آن فرایند لقاح صورت می گیرد. بارداری هفته به هفته: با نکات هفته اول بارداری و هفته های بارداری آشنا شوید.
بیایید نگاهی به هفته ی اول بارداری، یعنی زمانی که نوزاد هنوز شکل نگرفته بیندازیم و به این پرسش پاسخ دهیم که چرا تاریخ وضع حمل از این روز محاسبه می شود. در هفته اول بارداری، هنوز نوزادی شکل نگرفته ولی به زودی جنینی در حال رشد به وجود خواهد آمد.
لقاح: هفته ی اول تا سوم بارداری (بارداری هفته به هفته)
اتفاقی جادویی در شرف وقوع است! پروسه ی تخمک گذاری در حال انجام است و به زودی میلیون ها اسپرم در تلاش برای بارورسازی تخمک، بر خلاف جریان شنا خواهند کرد!
نوزاد در حال شکل گیری، بارداری هفته به هفته
فرزند شما در قالب مجموعه ای از سلول ها حیاتش را آغاز می کند، اما در طی پروسه ی نه ماهه ی بارداری بدل به نوزادی شگفت انگیز با خصوصیات ظاهری منحصربه فرد، قلبی در حال تپش و پاهای لگدزن می شود. بیایید ببینیم در طی فرآیند شکل گیری و رشد نوزاد، در بارداری هفته به هفته و هر هفته چه اتفاقاتی برای کودک شما می افتد.
بارداری هفته به هفته: هفته اول بارداری
کودک؟ کدام کودک؟ شاید هنوز برای استفاده از این مفهوم کمی زود باشد ولی با این حال به لحاظ فنی شما در هفته اول بارداری هستید. قضیه از این قرار است که عموما تعیین زمان دقیق حاملگی امکان پذیر نیست. اکثر پزشکان 40 هفته پس از آخرین پریود ماهانه را به عنوان زمان وضع حمل محاسبه (پیشنهاد) می کنند. طبق این روش، زمان آغاز حاملگی به دو هفته پیش از آنکه اسپرم به درون تخمک نفوذ کند بر می گردد. اگر تست بارداری شما مثبت بوده، شما بسیار جلوتر از آنچه فکر می کنید هستید، پس به هفته چهارم مراجعه کنید.
سه ماهه ی اول بارداری: تصویری از نوزاد در حال رشد شما
هیچ تصویر سونوگرافی ای از نوزاد آینده ی شما در دو هفته اول بارداری وجود ندارد. با اینکه پزشک شما این دو هفته را جزئی از دوران بارداری شما محاسبه می کند ولی شما واقعا باردار نیستید. گیج شده اید، نه؟ پزشک شما برای محاسبه ی زمان وضع حمل، 40 هفته پس از آخرین دوره ی ماهانه ی شما را در نظر می گیرد. اگرچه به طور قطع شما در این تاریخ باردار نبوده اید، ولیکن این بهترین تخمین برای محاسبه ی زمان تولد نوزاد شماست. (مگر آنکه از تصاویر سونوگرافی برای تعیین زمان دقیق تر استفاده کنید.)
در ابتدای دوران بارداری محاسبه ی زمان تولد نوزاد کار بسیار سختی است! پزشکان برای تخمین زمان تولد نوزاد، از زمان آخرین تاریخ شروع پریود ماهانه به عنوان نقطه ی شروع استفاده می کنند. برای بیشتر خانم ها، میانگین دوره ی پریود ماهانه 28 روز به طول می انجامد، ولی بازه ی معمول آن بین 21 تا 35 روز برای خانم های بالغ و 21 تا 45 روز برای دختران نوجوان است.
جایی بین روزهای یازدهم تا بیست و یکم، نوزاد شما پروسه ای که منجر به بارداری می شود را آغاز می کند. در طی دوران تخمک گذاری، یک تخمک از تخمدان جدا شده و به شیپوره ی رحم (یا لوله ی فالوپ) می رود. همزمان دیواره ی رحم با افزایش ضخامت، خود را برای بارداری آماده می کند. برای حدود 12 تا 24 ساعت تخمک امکان باروری درون شیپوره ی رحم را دارد. اگر اسپرمی به تخمک برسد بارداری اتفاق می افتد. (در این صورت اگرچه تخمک بارور شده است ولی ممکن است چندین روز طول بکشد تا تست بارداری شما مثبت شود.) ولی اگر لقاح صورت نپذیرد، تخمک به درون رحم منتقل می شود. در غیاب یک تخمک بارور شده، رحم دیواره خود را به همراه تخمک بیرون می ریزد و بازسازی می کند که به آن قاعدگی می گویند.
با اینکه که اکثر خانم ها از تاریخ آغاز آخرین پریودشان اطلاع دارند، بیشتر آنها از زمان تخمک گذاری خود اطلاع دقیقی ندارند. به همین دلیل است که پزشکان از تاریخ آخرین پریود برای تخمین زمان تولد نوزاد استفاده می کنند. روش دقیق تر برای تعیین زمان وضع حمل، استفاده از سونوگرافی اولتراسوند است، اگرچه بسیاری از پزشکان از درخواست سونوگرافی در سه ماهه ی اول بارداری پرهیز می کنند.
اطلاعات و نکاتی در مورد هفته اول بارداری
تخمک گذاری: تخمک گذاری زمانی است که هورمون های بدن یک خانم به تخمدان علامت می دهند تا یک تخمک را درون شیپور رحمی رها کند. این تخمک ممکن است بوسیله اسپرم بارور شود، یا بطور بارور نشده به درون رحم منتقل شده و از طریق جریان قاعدگی از بدن خارج گردد.
بدن درحال تغییر شما: اگر شما درحال تلاش برای بچه دار شدن هستید (یا فکر می کنید هم اکنون باردار هستید)، هرچه زودتر اقدام به ایجاد تغییراتی به منظور بهبود شرایط سلامتی خود نمایید تا مطمئن شوید بدن شما در بهترین شرایط برای حمل و تغذیه کودکتان قرار دارد. مهمترین این تغییرات شامل قطع مصرف الکل، دخانیات و هر گونه مخدر است.
همچنین ممکن است نیاز داشته باشید بعضی داروهای مصرفی خود را جایگزین کرده و یا از مصرف آنها خودداری نمایید. پس بهتر است به دکتر خود اطلاع دهید که در حال تلاش برای بچه دار شدن هستید و مطمئن شوید هر دارویی که مصرف می کنید برای نوزاد شما بی ضرر است.
نوزاد شما در هفته اول بارداری چه اندازه است؟
هفته اول تا سوم: تاریخ وضع حمل شما از اولین روز پس از آخرین قاعدگی تان محاسبه می شود. حاملگی و لقاح در حدود دو هفته پس از این تاریخ صورت می پذیرد و این تازه زمانی است که شما باردار محسوب می شوید. تنها در مدت زمان 40 هفته، نوزاد شما از ابعاد یک دانه ی کوچک به اندازه ی یک هندوانه ی بزرگ می رسد.
نکاتی دیگر برای بارداری هفته به هفته: هفته اول بارداری
با پزشک خود در رابطه با افزودن یک مولتی ویتامین به وعده ی صبحانه ی خود مشورت کنید. حداقل 400 میلی گرم از اسید فولیک به طور روزانه می تواند از بروز عیوب و نارسایی در نوزادی که ممکن است بر روی مغز، قلب و ستون فقرات وی اثر بگذارد جلوگیری کند، به خصوص اگر از قبل بارداری و در هفته های اول حاملگی مصرف گردد. دقت کنید مکمل های غذایی شما شامل مواد مغذی از جمله کلسیم، آهن و ویتامین ب-12 باشد.
لیست کارهای ضروری در دوران بارداری
تبریک! شما در حال تلاش برای بچه دار شدن هستید و ممکن است هم اکنون باردار باشید! این لیست کارهایی است که باید انجام دهید:
۱٫ استفاده از یک مجموعه ویتامین را پیش از شروع بارداری آغاز نمایید.
۲٫ زمان آخرین پریود خود را یادداشت نمایید.
۳٫ به همراه همسر خود یک سابقه ی کلی از بیماری ها، از جمله بیماری های ژنتیک را تهیه کنید.
۴٫ سیگار و هرگونه عادت مضر برای سلامت خود را کنار بگذارید.