به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، بسیاری از جوانان امروز و دیروز، علاقمند به داشتن خودروی شاسی بلند هستند تا با آن به سفرهای آفرود بروند و یا در خیابان های شهرها و جاده ها رانندگی کرده و سفر بروند. بسیاری از افراد هم با افزایش تعداد اعضای خانواده ترجیح می دهند تا ماشینی جادار از نوع شاسی بلند یا کراس اور از برلیانس شاسی بلند گرفته تا لندکروز داشته باشند. اما پیش از خرید شاسی بلند مورد علاقه خود باید بدانید که اساسا به چه منظوری این کلاس ماشین را می خواهید انتخاب کنید و به نکاتی درباره آن توجه کنید.
این مقاله قصد دارد با بررسی 5 نکته مهم در خرید و فروش خودروهای شاسی بلند دست دوم، به شما کمک کند تا بتوانید با توجه به بودجه و علایق خود بهترین شاسی بلند بازار را خریداری نمایید.
1. محدوده قیمتی
همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم، خودروهای شاسی بلند موجود در بازار کشور از تنوع بالایی برخوردارند؛ به همین دلیل تقریبا در هر رنج قیمتی می توان یک خودرو شاسی بلند دست دوم خریداری کرد. با توجه به چنین تنوع بالایی اولین موردی که باید به آن توجه کنید، محدوده قیمتی شاسی بلندی است که قصد دارید آن را خریداری کنید. همان طور که انتظار می رود هرچه قیمت بیشتری را برای خودرو آیندتان در نظر بگیرید از امکانات رفاهی، تجهیزات امنیتی و توان خروجی بیشتری بهره مند خواهید شد.
2. کراس اوور یا شاسی بلند؟!
یکی از مهم ترین بخش های مقاله راهنمای خرید خودرو شاسی بلند را می توان پاسخ به این سوال دانست. شاید سوالی که ذهن خیلی از شما عزیزان را به خود مشغول کرده این است که اساسا کراس اوورها چه فرقی با ماشین های شاسی بلند دارند؟ خودروهای شاسی بلند یا SUV خودروهایی هستند که در ابتدا تنها با هدف طبیعت گردی شکل گرفتند، به همین دلیل شاسی و بدنه آن ها به صورت مستقل از هم (Body on Frame) بوده و در مقایسه با شاسی خودروهای سواری یا کراس اوور از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. اغلب خودروهای شاسی بلند (SUV) پیشرانه هایی قدرتمند، ابعاد بزرگ، سیستم چهارچرخ محرک (AWD)، تعلیق به مراتب خشک تر و قیمتی بالاتر از کراس اوورها دارند. از جمله شاسی بلندهای محبوب بازار کشور می توان به تویوتا لندکروز و هیوندای سانتافه اشاره کرد.
کراس اوور به خودروهایی گفته می شود که ظاهر نسبتاً مشابهی با خودروهای شاسی بلند دارند، اما در ساخت اغلب آن ها از پلتفرم خودروهای سواری استفاده شده و در واقع می توان آن ها را سدان هایی بلندقامت دانست. خودروهای کراس اوور یا CUV برخلاف شاسی بلندها از شاسی و بدنه یکپارچه (Unibody) بهره می برند، به همین دلیل در مقایسه با خودروهای شاسی بلند در جاده های ناهموار از استحکام و قابلیت آفرود کمتری برخوردار هستند.
البته خودروهای کراس اوورها نیز نسبت به شاسی بلندها از ویژگی های مثبتی برخوردار هستند که از جمله این ویژگی ها می توان به استهلاک کمتر، سواری نرم تر و ابعاد کوچک تر این خودروها اشاره کرد. چانگان CS35، نیسان جوک و سانگ یانگ تیوولی تنها بخش کوچکی از لیست بلندبالای کراس اوورهای محبوب بازار کشور محسوب می شوند. با توجه به آنچه در وصف شاسی بلندها و کراس اوورها گفته شد، حال تصمیم با شماست که می خواهید خودرویی با ابعاد جمع و جور، قیمت مناسب و کم استهلاک داشته باشید یا خودرویی با ابعاد بزرگ، پرتوان و گران قیمت؟!
3.آفرود یا شهری؟
متاسفانه بعضی از افراد از خودروی شاسی بلند خود هر انتظاری دارند که در این بخش از مقاله ” راهنمای خرید خودرو شاسی بلند ” به آن خواهیم پرداخت. اگر هدف شما از خرید یک خودرو شاسی بلند گشت و گذار در دل طبیعت و سفر به جاده های صعب العبور است، به نظر می رسد که باید فکر خرید کراس اوورها یا هر شاسی بلندی که توانایی آفرود ندارد را از سر بیرون کنید! به طور معمول خودروهای کراس اوور یا سایر خودروهایی که فاقد قابلیت آفرود (AWD) هستند، نمی توانند در شرایط سخت و جاده های ناهموار استحکام، کارایی و دوام لازم را داشته باشند. البته در این میان کراس اوورهای کوچکی همچون نیسان جوک اسپرت یا تویوتا CHR توربو نیز وجود دارند که در ازای هزینه بسیار هنگفتی قابلیت AWD را در اختیارتان قرار می دهند، اما باز هم نباید از چنین خودروهایی انتظار داشت که در جاده های پرفراز و نشیب از عملکرد کاملا مشابهی با شاسی بلندهای قدرتمندی همچون تویوتا FJ Cruiser یا تویوتا پرادو برخوردار باشند!
در مقابل اگر می خواهید برای رفت و آمدهای روزانه خود شاسی بلندی جمع و جور خریداری کنید و همچنین علاقه ای به سفرهای طبیعت گردی ندارید، توصیه می شود که به جای خرید شاسی بلند های گران قیمت، نمونه کارکرده یا صفر کیلومتر کراس اوورهای جذاب و کم استهلاک موجود در بازار را خریداری کنید.
4. سطح امکانات و تجهیزات
در بازار بسیار متنوع امروز یکی از مهم ترین مواردی که قبل از خرید خودروهای شاسی بلند دست دوم باید به آن توجه کرد، میزان سطح امکانات رفاهی و تجهیزات امنیتی خودرویی است که قصد دارید آن را خریداری کنید. به طور مثال در رنج قیمتی 100 الی 150 میلیون تومان شما هم می توانید نمونه دست دوم کراس اووهایی با آپشن های مناسب همچون چانگان CS35 و MVM X22 را خریداری کنید و هم می توانید به سراغ خرید شاسی بلندهای قدیمی و کم آپشنی همچون نیسان رونیز و پاژن هرور بروید؛ بنابراین بهتر است تصمیم گیری کنید که به چه سطحی از امکانات رفاهی یا تجهیزات امنیتی نیاز دارید.
البته ناگفته نماند تجربه نشان داده است که اغلب مشتریان ایرانی تنوع آپشن را به هر قابلیت دیگری ترجیح می دهند و در واقع اولویت اصلی بسیاری از هم وطنان گرامی در خرید یک خودرو شاسی بلند، تنها در آپشن بیشتر خلاصه می شود. در بازار کشور ما خودروهای چینی توانسته اند با عرضه شاسی بلندهای متنوع با آپشن های نسبتا کامل تا رنج قیمتی قابل توجهی را به طور کامل در تصاحب خود درآورند؛ البته در رده های قیمتی بالاتر خودروهای کره ای طرفداران زیادی دارند و پس از آن ها نیز شاسی بلندهای اروپایی نظر خریداران فراوانی را به سوی جلب نموده اند.
5. خدمات پس از فروش
در این بخش از مقاله راهنمای خرید خودرو شاسی بلند به خدمات پس از فروش خودروهای شاسی بلند خواهیم پرداخت. اگر می خواهید یک خودرو شاسی بلند دست دوم خریداری کنید بهتر است قبل از خرید به میزان گستردگی شبکه خدمات پس از فروش و در دسترس بودن لوازم یدکی آن توجه کنید. به طور مثال ممکن است با نگاهی به لیست امکانات، پیشرانه توربوشارژ و طراحی جذاب خودروهای تازه واردی همچون هن تنگ X7 و کوپا T210 به طور کامل مجذوب آن ها شوید، اما نباید فراموش کنید که چنین خودروهای نوپایی، فاقد گارانتی معتبر یا مراکز گسترده خدمات پس از فروش هستند. مطمئنا پس از خرید چنین خودروهایی باید علاوه بر مشکل تأمین قطعات، با بازار دست دوم بسیار ضعیف این خودروها نیز دست و پنجه نرم کنید.
ناگفته نماند خودروهای متعددی در بازار کشور ما حضور دارند که تولید آن ها به طور کامل متوقف شده و در حال حاضر از لحاظ مشکلات مربوط به تامین قطعات و خدمات، هیچ تفاوتی با خودروهای گمنام و تازه وارد چینی ندارند؛ از جمله چنین خودروهایی می توان به نیسان قشقایی مدل 2009 و گریت وال M4 اشاره کرد. بنابراین اگر می خواهید پس از خرید خودرو شاسی بلند مورد علاقتان با چنین مشکلاتی مواجه نشوید، بهتر است به سراغ خودروهایی همچون محصولات شرکت هیوندای، کیا، رنو و… باشید که از نمایندگی های معتبر، تولید روز و گارانتی معتبر برخوردار باشند.
3 سال پیش