نظرسنجی‌های معتبر از انتخابات می‌گویند / نرخ مشارکت چند؟

  سه شنبه، 22 خرداد 1403 ID  کد خبر 392161
نظرسنجی‌های معتبر از انتخابات می‌گویند / نرخ مشارکت چند؟
ساعدنیوز: نتایج نشان داد 39.5 درصد از پاسخگویان در نظرسنجی گفتند با آمدن رئیس جمهور جدید وضعیت کشور بهتر خواهد شد. در مقابل 16.2 درصد فکر می‌کنند وضعیت کشور بدتر خواهد شد و 22 درصد نیز معتقدند وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید فرقی نخواهد کرد. همچنین 22 درصد از پاسخگویان ارزیابی از وضعیت کشور با تغییر رئیس جمهور نداشته و اظهار بی‌اطلاعی کردند.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از ایسنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نظرسنجی‌های ملی متعددی درباره انتخابات اجرا می‌کند که اجرای آن با محوریت نگرش مردم به انتخابات و تحلیل رفتار رای‌دهی در 31 استان کشور است و تاکنون به دو موج نظرسنجی در سطح ملی رسیده که تا روز انتخابات نیز تداوم خواهد یافت.

ابراهیم شیرعلی رئیس ایسپا با تشریح جدیدترین یافته‌های نظرسنجی این مرکز اظهار کرد: آخرین نظرسنجی انتخاباتی ایسپا مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در روز‌های 19 و 20 خرداد 1403 (موج دوم) تا پیش از معرفی نامزد‌های تایید صلاحیت‌شده از سوی شورای نگهبان، نظر مردم را در خصوص چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرسیده است. در طرح مذکور با 3906 نفر از افراد بالای 18 سال ساکن در 31 استان کشور (مناطق شهری و روستایی) مصاحبه حضوری انجام شده است. نرخ پاسخگویی به پرسشنامه حدود 41 درصد محاسبه شد و باید در تحلیل یافته‌های نظرسنجی به این عدد توجه نمود. یعنی 59 درصد از شهروندان در سراسر کشور حاضر نشدند با پرسشگران ایسپا در تکمیل پرسشنامه همکاری کنند.

وی افزود: یکی از سوال‌های محوری در طرح‌های نظرسنجی پیرامون موضوع انتخابات، نرخ مشارکت مردم است. نتایج موج دوم نظرسنجی ایسپا نشان داد، 44.4 درصد از شهروندان گفته‌اند قطعا در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت خواهند کرد و 7.3 درصد اشاره داشتند به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت می‌کنند. 28.7 درصد از مردم بیان داشتند به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند داشت و نزدیک به 15 درصد نیز هنوز درخصوص شرکت یا عدم شرکت در انتخابات تصمیم نگرفته و مردد هستند. عدم تاثیر انتخابات در بهبود وضعیت کشور، اعتراض به مسایل و مشکلات اقتصادی و معیشتی، احتمال عدم تایید صلاحیت نامزدی مورد نظر پاسخگویان و نبودن فردی کارآمد در بین نامزد‌ها در انتخابات پیش‌رو از جمله دلایل افرادی بوده است که بیان داشتند به هیچ وجه در انتخابات پیش‌رو شرکت نخواهند کرد و یا احتمال کمی دارد در انتخابات شرکت کنند.

شیرعلی یادآور شد: نحوه پیگیری اخبار مربوط به انتخابات نتایج نظرسنجی نشان داد، 28.4 درصد از شهروندان اصلا اخبار مربوط به انتخابات را پیگیری نمی‌کنند. در مقابل 38.3 درصد از شهروندان از طریق صدا و سیما، 14 درصد از طریق سایت‌ها و صفحات مجازی داخلی (ایسنا، انتخاب، فارس و ...)، 9.4 درصد از طریق سایت‌ها و صفحات مجازی خارجی (بی‌بی‌سی، ایران اینترنشنال و ...)، 3.6 درصد از طریق نزدیکان و آشنایان و 2.9 درصد از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را پیگیری می‌کنند. نرخ مشارکت در انتخابات افزایشی استنرخ مشارکت در انتخابات تابع عوامل مختلفی است و نرخ مشارکت در زمان باقی‌مانده تا روز برگزاری انتخابات تغییر خواهد کرد.

وی افزود:نظرسنجی موج دوم قبل از تایید صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان اجرا شده است و تایید و معرفی 6 نامزد نهایی، قطعا تغییراتی را در میزان مشارکت مردم رقم خواهد زد. در کنار این عامل، رسانه‌ها، برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های نهایی و نیز برگزاری و پخش مناظره‌های انتخاباتی از سوی صدا و سیما در نرخ و میزان مشارکت تاثیرگذار خواهد بود. به طور کلی بر حسب تجارب گذشته انتظار این است با نزدیک شدن به روز انتخابات و گرم شدن فضای رقابتی میان نامزدها، بر میزان مشارکت مردم در انتخابات پیش‌رو افزوده شود.

پیش‌بینی مردم از وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید ایسپا در موج اول نظرسنجی انتخاباتی که روز‌های 6 تا 10 خرداد ماه با جامعه آماری افراد بالای 18 سال در کل کشور (مناطق شهری و روستایی) و اندازه نمونه 5009 نفر اجرا شد میزان امیدواری مردم و ارزیابی آن‌ها از وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید را مورد پرسش قرار داد. نتایج نشان داد 39.5 درصد از پاسخگویان در نظرسنجی مورد اشاره گفتند با آمدن رئیس جمهور جدید وضعیت کشور بهتر خواهد شد. در مقابل 16.2 درصد فکر می‌کنند وضعیت کشور بدتر خواهد شد و 22 درصد نیز معتقدند وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید فرقی نخواهد کرد. همچنین 22 درصد از پاسخگویان ارزیابی از وضعیت کشور با تغییر رئیس جمهور نداشته و اظهار بی‌اطلاعی کردند.

رئیس ایسپا تاکید کرد: از دیدگاه 58.5 درصد از مردم، دولت و رئیس جمهور آینده باید موضوع و مسئله «فقر و محرومیت» را در اولویت کاری خود قرار دهد. «ایجاد اشتغال» با 39.7 درصد، موضوع «تورم و ارزش پول ملی» با 36.5 درصد، «سیاست خارجی و روابط با دیگر کشورها» با 28.7 درصد، موضوع «امنیت ملی» با 28.4 درصد، «ساماندهی بخش مسکن» با 20.6 درصد، «مبارزه با فساد و رانت» با 19.6 درصد از جمله مواردی است که مردم به آن اشاره کرده‌اند.

یافته‌های نظرسنجی نشان می‌دهد، مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی همچنان در صدر توجهات مردم قرار دارد و شایسته است دولت و رئیس جمهور بعدی ثبات اقتصادی و رفع فقر و محرومیت و افزایش رفاه اجتماعی را در اولویت قرار دهد. توضیح اینکه در این سوال پاسخگویان امکان انتخابات 3 گزینه را داشتند، از این‌رو جمع گزینه‌ها بیش از 100 شده است.

درباره اجرا و انتشار یافته‌های موج‌های بعدی نظرسنجی ایسپا همواره طرفدار انتشار عمومی یافته‌ها و نتایج نظرسنجی‌ها با در نظرگرفتن مصالح عمومی کشور بوده است و بر آن اصرار دارد و در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 و در انتخابات سال 1400 و اخیرا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که اسفند ماه 1402 برگزار شد این مهم را نشان داده است. سعی بر این است در موج‌های بعدی نظرسنجی نرخ مشارکت مردم و همچنین میزان اقبال مردم نسبت به 6 نامزد تایید شده سنجش و در رسانه‌ها منتشر شود.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
محمدباقر قالیباف: من برای دخترم جایی عروسی گرفتم که همه کارمندان شهرداری مراسم می گیرند دو نوع بیشتر غذا سفارش ندادم ... +ویدئو (30 نظر) دورهمی صمیمی شهید رئیسی با سعید جلیلی در اتاق کارش و ناهار ساده آن ها با نان خالی و بیسکوئیت+ویدئو/سفره غذایی که سادگی چاشنی اصلی آن بود... (23 نظر) خلاقیت های زیبا و رنگارنگ یک مادر ایرانی با قوطی شیرخشک/ هنر نزد ایرانیان است و بس+عکس (20 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز اوستا بنا برای حفظ پرندگان از گرما و سرما/ اشک تو چشم آدم جمع میشه+ویدئو (20 نظر) آشتی کردن آشا محرابی، فروغ سریال هشت‌ونیم دقیقه با پدرش بعد از 40 سال (16 نظر) نگاهی به حلقه ازدواج شلوغ و زیبای آزاده نامداری و همسرش با نگین های ظریف/ چه سلیقه منحصر به فردی+عکس (16 نظر) کیک تولد باکلاس و 2 بعدی پسر حامد آهنگی برای تولد 10 سالگیش/ مبارکا باشه+ عکس (16 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با پارک زانتیا وسط پذیرایی خانه اش حماسه ساز شد+عکس/ مغز تو رو باید طلا گرفت🤣 (14 نظر) (عکس) ماشین های شیک و باکلاس سهیلا منصوریان، بانوی قهرمان ووشو و دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی 2024👌 (13 نظر) دورهمی خانوادگی علی دایی در خانه ابدی پدرش +عکس/ روحش شاد و یادش گرامی (12 نظر) آشپزی سرصبحی مینا مختاری همسر کدبانو و شیک بهرام رادان/ ماشاءالله با یه بچه کوچیک غذاهای جورباجور هم میپزه+عکس (12 نظر) بازیگر زنِ جوانِ سینما: من نماز خوندن رو از شهاب حسینی یاد گرفتم+ویدیو (10 نظر) رونمایی از خواهر باکلاس فاطمه گودرزی، توران سریال لحظه گرگ و میش/ مگه داریم انقد شباهت+عکس (9 نظر) نگاهی به آشپزخانه و یخچال رونالدو ابر ستاره فوتبال/رونالدو: برگر و پیتزا هم میخورم تا پدر خسته کننده ای نباشم (8 نظر) خونه زندگی زیبا و شیک بابا و مامان رایان سرلک، دارای سریال در انتهای شب/ همه خونه پر از عکس آتلیه‌ای آقا پسره+فیلم (7 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
گنده لات خیابان پاسداران به آخر خط رسید
طناب پوسیده عاشقی بر گردن زن جوان/مادرشوهرم عکس دختران زیبا را به همسرم نشان می‌دهد و...
ماجرای شناسنامه پاکستانی مصطفی پورمحمدی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چیست؟
ناگفته هایی از سعید جلیلی؛ از پنچر شدن ماشین پراید و نداشتن لاستیک زاپاس تا ناهار خوردن با کارگران و کارکنان اداری
(عکس) تصویر دیده نشده از مسعود پزشکیان در کنار شهیدی که پیکر پاکش به دریا پیوست ...
نسبت فامیلی قاضی زاده هاشمی با وزیر دولت روحانی چیست؟
قرار پدرانه پورمحمدی با دختران ایران: من فقط پدر سه دختر نیستم بلکه حافظ امنیت همه دختران ایرانم...
چرا آمریکا ظریف را تحریم کرده؟
200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی ایده آل است، اما تحریم هستیم/ تکنولوژی لازم داریم تا پول
عکس/ این دوقلوها جایگزین سارا و نیکا را در پایتخت 7 شدند! جالبه شباهتی هم ندارن
نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره انتخابات 1403 / کدام نامزد پیشتاز است؟
5 واقعیت درباره جلیلی، قالیباف و پزشکیان/ اجماع یا رقابت؟
گیر افتادن در تله ازدواج سفید و روابط جنسی مخفی برای کسب آرامش! / روایتی از ازدواج سفید پوریا و ساحل
از هدیه یک میلیارد تومانی به خانوار تا حمایت از خانم های خانه دار در حواشی داغ امروز یکشنبه 3 تیر 1403
فوت دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی همدان / دلیل جانباختن فرشاد زبرجدیان چه بود؟