مطابق قانون مجازات اسلامی جرم ورود به عنف و بدون اجازه به منزل دیگران این طور تعریف شده است:
هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات حبس محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد، میزان مجازات حبس دو برابر خواهد شد. بنابراین ورود غیر قانونی و بدون اجازه به منزل دیگران نقضحریم شخصی افراد است و قانونگذار با این موضوع مقابله کرده است.
همانطور که اشاره شد مجازات جرم ورود به منزل دیگری بدون اجازه یا جرم ورود به عنف، حبس میباشد که قانونگذار در قانون مجازات اسلامی 6 ماه تا 3 سال حبس در نظر گرفته است. البته با توجه به قانون کاهش حبس های تعزیری این مدت حبس به 3 ماه تا یکسال و نیم تبدیل می شود که این میزان حبس برای شرایطی است که مرتکب جرم فقط یک نفر باشد و چنانچه مرتکبین دو نفر یا بیشتر باشند و حداقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهند شد.
گفته شدکه مجازات این جرم حبس تعزیری می باشد و در شرایطی که مرتکبین حامل سلاح باشند مدت حبس دوبرابر خواهد شد.به عبارت دیگر مرتکبین جرم ورود به منزل دیگری بدون اجازه، چنانچه سلاح همراه خود داشته باشند به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهند شد. باید توجه داشت که قانونگذار سلاح خاصی را در نظر نداشته و به طور کلی همراه داشتن هرگونه سلاح سرد یا گرم هنگام ورود غیرقانونی به منزل دیگران را شامل تشدید مجازات در نظر گرفته است.
فرد بزه دیده یا شخصی که بدون اجازه او وارد منزلش شده اند، میبایست با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکواییهای در خصوص جرم محقق شده علیه فرد مجرم تنظیم کند. اما این امر مانع از طرح شکایت حضوری در مرجع انتظامی و دادسرا نخواهد بود. شکایت مطرح شده به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع داده می شود سپس دادسرا با بررسی موضوع چنانچه جرم ثابت شود، پرونده را برای رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارجاع می دهد.
در خصوص رویه قضایی جرم ورود به عنف به منزل دیگری نکاتی را در این فرصت خدمتتان بیان مینماییم:
نحوه اثبات جرم ورود به عنف در دادگاه، از طریق استناد به روش هایی همچون شهادت شهود، اقرار مرتکب جرم یا علم قاضی امکان پذیر است.
یکی از مدارک لازم برای اثبات جرم ورود به عنف نیز می توان به ارائه گزارش ضابطان قضایی یا استشهادیه شهود اشاره کرد که در صدور حکم موثر است.
چنانچه ورود به عنف مقدمه تصرف عدوانی باشد، مجازات مستقل ندارد.
ساختمان در حال احداث ممکن است که محصور نباشد بنابراین مطابق آراء اخذ شده در اینصورت چنین ملکی مسکن و منزل به شمار نیامده، لذا ورود به عنف به آن فاقد وصف مجرمانه ورود به عنف به منزل و مسکن دیگری است.
این اتفاق ممکن است برای هرکسی پیش بیاید. اگر بر فرض محال چنین اتفاقی رخ داد میتوانید شکایت کرده و حق و حقوق خود را مطالبه کنید. ولی این نکته را مد نظر داشته باشید که اول از همهی اتفاقات ، احتیاط لازم و تدابیر مورد نیاز را انجام داده باشید تا اتفاقی رخ ندهد و اگر این مسئله پیش آمد با مطالعه این مقاله و کسب آکاهی در این زمینه بتوانید به بهترین نحوه ممکن از عهده این مسئله هم بر بیایید. تلاش ساعد نیوز درخصوص بالابردن اطلاعات حقوقی شما همراهان است. با ارسال انتقادات و پیشنهادات خودتان در زمینه بهبودی هرچه بیشتر مجموعه ساعدنیوز، مارا در این مهم همیاری و همراهی کنید. امیواریم که لذت برده باشید.