دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / آشپزی / اصول آشپزی /

آموزش درست کردن پنیر پیتزای کشدار خانگی 

دوشنبه، 27 مرداد 1399
احتمالا تا به امروز تصور می‌کرده‌اید که «پنیر پیتزا» یک پنیر ایتالیایی است. البته به خاطر رگ و ریشه ایتالیایی پیتزا و پیوند مستحکم میان این دو این تصور چندان هم دور از ذهن نیست. اما بد نیست بدانید که پنیر پیتزا پروسس یک پنیر آمریکایی است و پنیر موزارلا که این روزها بیشتر برای تهیه پیتزا از آن استفاده می‌شود اصالت ایتالیایی دارد.

طرز تهیه پنیر پیتزا در خانه

پنیر پیتزا چیست؟

از زمانی که بشر توانست اقدام به پرورش چارپایانی مثل گاو، گوسفند، گاومیش و بز کند، پنیر هم به سفره مختصر انسان تمدن باستان راه پیدا کرد. پنیر پیتزا یک نوع پنیر پاستوریزه تهیه شده از شیر گاو است که بافتی نرم دارد و به دو صورت سنتی و صنعتی تهیه می شود. اگر چه برخی پنیر پیتزا را با پنیر ایتالیایی موزارلا اشتباه می گیرند اما باید بگوییم که بافت و نوع این دو پنیر با هم متفاوت است و ارتباطی با هم ندارند. پنیر موزارلا از شیر گاومیش آبی یا گاهی شیر گاو تهیه می شود. پنیر پیتزا از انواع پنیرهای پروسس است که مثل سایر انواع پنیرهای پروسس به خاطر این که دو بار پاستوریزه می شود پروتئین های آن قابلیت جذب بالاتری پیدا می کنند.

در ایران دو نوع پنیر پیتزا تولید می شود؛ نوع اول پاستافیلا یا همان موزارلاست که در حقیقت پنیر پیتزای اصلی و نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین به کار رفته در آن منشاء لبنی (مانند روغن کره، کازئین و کازئینات) دارد؛ اما در نوع گیاهی آن، منشاء چربی، گیاهی و پروتئین آن لبنی است. پاستافیلا در زبان ایتالیایی به معنی پنیری است که نرم است و کش می آید. پنیر پروسس از مخلوط چند پنیر به علاوه پنیر اولیه به دست می آید.

با این همه در حال حاضر برای تهیه پیتزا در کنار پنیر پروسس از پنیر موزارلا هم استفاده می شود و امروزه وقتی از پنیر پیتزا صحبت می کنیم در حقیقت بیشتر منظور همان پنیر موزارلا است.

مواد لازم برای درست کردن پنیر پیتزا :

شیر 2 کیلو
قرص پنیر نصف
جوهر لیمو 3/4 قاشق مرباخوری

نکته 1- اگر جوهر لیمو زیاد باشد شیر همان اول می برد و خراب می شود دقیقا همین اندازه باشد.

نکته 2-قرص پنیر را می توانید از عطاری ها تهیه کنید.

طرز تهیه پنیر پیتزای خانگی :

ابتدا نصف قرص را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و کنار بگذارید.

سپس شیر را از یک ربع در محیط بگذارید و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و به آرامی 30 دور هم بزنید. یک قابلمه آب بگذارید جوش بیاید و شیر را روی آن قرار بدهید تا به روش بن ماری گرم شود (حرارت نباید مستقیم باشد و شیر نباید در ظرف فلزی باشد باید حتما در ظرف پیرکس یا لعابی باشد).

زمانی که دما به 31 درجه رسید قرص و آب را به آن اضافه کنید و هراز گاهی هم بزنید وقتی دما به 42 درجه رسید دلمه ها تشکیل می شوند و باید فورا از روی حرارت بردارید و 10 دقیقه استراحت بدهید، تا آب سبز آن جدا شود و بعد دلمه ها را جدا کنید و داخل آبکش بریزید. آن را تکان بدهید تا آب اضافه آن خارج شود.

2 لیوان از آب پنیر پیتزا را داخل یخچال بگذارید و مابقی آن را روی حرارت گرم کنید نباید بجوشد و فقط باید خیلی گرم شود به حدی که انگشت را بسوزاند و بعد پنیر را داخل آن قرار بدهید و با کفگیر تکان بدهید تا شیر اضافی آن را به آب پس بدهد. زمانی که شل شد سه بار دو طرف پنیر را بکشید و جمع کنید، و بعد آن را گرد کنید و داخل آب پنیری که برداشته بودید بگذارید نیم ساعت بعد آماده مصرف می شود.

این پنیر پیتزا را می توانید به مدت 1 هفته داخل یخچال نگهداری کنید و برای نگهداری به مدت طولانی آن را رنده کنید و داخل فریزر قرار بدهید

طرز تهیه "پنیر پیتزا خانگی" با سرکه:

مواد لازم برای تهیه پنیز پیتزای خانگی:

شیر پاستوریزه کامل 2 لیتر
سرکه یا جوهر لیمو 1 تا 2 قاشق غذاخوری
نمک کمی
پارچه نازک یا توری یک تکه

طرز تهیه پنیر پیتزا :

شیری که برای تهیه پنیر پیتزا استفاده می کنید حتما باید شیر کامل باشد. شیری که لاکتوز آن گرفته شده باشد یا استریلیزه و هموژنیزه باشد برای تهیه پنیر مناسب نیست ولی پاستوریزه بودن شیر حرف اول را می زند.

شیر را روی حرارت گذاشته و صبر می کنیم تا جوش آید. برخی فکر می کنند اگر شیر را بجوشانیم تا غلیظ شود کیفیت پنیر بهتر می شود ولی جوشاندن شیر هیچ تاثیری در کیفیت پنیر پیتزا ندارد.

وقتی شیر جوش آمد شروع به اضافه کردن سرکه یا جوهر لیمو کنید و اجازه بدهید که شیر به جوشیدن خود ادامه دهد. در همین زمان است که شیر شروع به سفت شدن می کند. هر وقت که شیر شروع به سفت شدن کرد دیگر نیازی به اضافه کردن سرکه نیست. حالا بگذارید شیر سفت شده 3 تا 4 دقیقه بجوشد.

به وسیله توری آب اضافی پنیر پیتزا را گرفته و پارچه را فشار بدهید. کمی آب نمک درست کرده و این پارچه را با محتویاتش درون آن قرار بدهید. پس از اینکه پنیر چند دقیقه در آب نمک ماند آن را از پارچه جدا کنید و دوباره در قابلمه قرار بدهید و روی اجاق بگذارید. حرارت نباید خیلی زیاد باشد. حدود 10 دقیقه پنیر پیتزا را بپزید. هرچه بیشتر پنیر پیتزا را بپزید میزان کش آمدن پنیر پیتزا بیشتر می شود. البته اگر زیاد این کار را انجام بدهید باعث سوختن و از بین رفتن بافت پنیر پیتزا می شود.

پس از این 10 دقیقه اجازه بدهید پنیر پیتزا سرد شود تا خودش را بگیرد. پنیر پیتزا را رنده کرده و در فریزر برای استفاده های بعدی قرار بدهید.

این پنیر را می توانید برای مدت کوتاهی و به مدت چند روز و نه بیشتر فریز کنید و در دفعات بعد استفاده کنید. پنیر پیتزا کش دار خانگی یا همان موزارلا را علاوه بر پیتزا به صورت سرد با نان و گوجه و ریحان یا به صورت رنده شده در انواع سوپ، لازانیا، پیراشکی یا هر غذایی که نیاز به پنیر دارد هم می توانید میل کنید. اما مضرات پنیر پیتزا را هم فراموش نکنید. پنیر پیتزا یک ماده غذایی چرب است و برای افراد مبتلا به کلستورل بالا و چاقی و فشار خون بالا گزینه چندان مناسبی نیست. در خوردن آن دقت کنید. علاوه بر این برخی افراد نسبت به محصولات لبنی حساسیت و آلرژی دارند و برخی افراد هم نمی توانند لاکتور شیر را تحمل کنند.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله !