به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پرده بکارت یا در اصطلاح انگلیسی هایمن (hymen) یکی از اعضا دستگاه تناسلی زنان است که از دیرباز به عنوان مهر تاییدی بر باکرگی دختران عمل می کرده است. بسیاری از دختران و زنان از اطلاعات بسیار کمی درباره این عضو تناسلی خود برخوردار هستند. به دلیل وجود انواع مختلف پرده بکارت، دانستن نوع و ویژگی آن و اینکه آیا در هنگام رابطه جنسی دچار آسیب دیدگی یا پارگی خواهد شد برای هر دختر جوانی لازم است.
یکی از مهم ترین و پربحث ترین پرده های بکارت، پرده بکارت حلقوی است. پرده ای که از یک حلقه در ورودی واژن تشکیل شده و دارای یک غشاء نسبتاً نازک و لاستیکی کشش دار است. در بیشتر پرده ها یک دهنه ۱ تا ۲ سانتی متر باز برای خارج شدن خون هنگام عادت ماهانه وجود دارد.
معمولاً پرده بکارت حلقوی در دو دسته قابل اتساع و غیرقابل اتساع قرار می گیرد. پرده بکارت حلقوی قابل اتساع که به پرده بکارت ارتجاعی مشهور است نوع شبهه دار پرده های بکارت است به این دلیل که بافت این پرده به اندازه کافی انعطاف پذیر بوده و قابلیت کشسانی و ارتجاعی بودن از خود نشان می دهد و به هنگام ورود جسم خارجی (آلت تناسلی مرد) دچار پارگی نشده و ساییدگی هایی در اطراف آن رخ می دهد. محققین در بررسی های خود اعلام کرده اند که از هر 5 زن دارای پرده بکارت ارتجاعی 4 نفر با عدم پارگی و فقط با ساییدگی پرده بکارت خود در هنگام رابطه جنسی مواجه شده اند.
پارگی پرده بکارت ارتجاعی چگونه است؟
پرده بکارت حلقوی قابل اتساع یا پرده بکارت ارتجاعی یکی از انواع پرده بکارت است که در هنگام نزدیکی خونریزی نداشته و فقط ساییده می شود. پرده ارتجاعی، به هنگام ورود آلت تناسلی پاره نمی شود، یا اینکه به طور جزئی پاره شده و معمولاً بدون خونریزی است.
محققین در بررسی های خود اعلام کرده اند که از هر ۵ زن دارای پرده بکارت ارتجاعی ۴ نفر با عدم پارگی و فقط با ساییدگی پرده بکارت خود در هنگام رابطه جنسی مواجه شده اند.
بافت پرده بکارت ارتجاعی
بکارت متشکل است از بافت رابط کلاژن که قابل انعطاف پذیری دارد. این بافت غنی از گلیکوژن است. سطح داخلی و خارجی آن با اپیتلیوم (epithelium) چینه چینه پوشیده شده است.
اپیتلیوم نوعی بافتی پوششی است که از سلول های چندضلعی اجتماع یافته ای تشکیل شده است و پوشش سلولی سطوح خارجی و داخلی بدن از جمله پوست، دیوارهٔ رگ ها و حفره های کوچک را می پوشاند.
آیا تشخیص دخول و یا عدم دخول در پرده بکارت ارتجاعی ممکن است؟
همانطور که گفته شد در درصد زیادی از زنان دارای این نوع پرده بکارت پارگی رخ نخواهد داد. اما پزشک متخصص با توجه به شاخصه های مربوط به لبه پرده بکارت می تواند دخول یا عدم دخول آلت تناسلی را مشخص کند.
لبه پرده ارتجاعی پس از رابطه جنسی دچار ساییدگی و شل شدگی شده، مخاط واژن اثرات نزدیکی را نشان داده و چین های اطراف آن باکره بودن و یا نبودن فرد را مشخص می کند. بنابراین تنها تفاوت این نوع پرده بکارت با انواع دیگر در خونریزی و یا عدم خونریزی در برقراری رابطه است.
آیا پرده ارتجاعی قابل ترمیم است؟
تمامی انواع پرده های بکارت و به طور خاص پرده بکارت ارتجاعی قابلیت خود ترمیم شوندگی ندارند. این عضو تناسلی به دلیل داشتن رشته های عصبی و آسیب دیدن آن هنگام رابطی جنسی به خودی خود قابل ترمیم نیستند.
تشخیص پرده بکارت ارتجاعی
به توصیه پزشکان متخصص دختران باید پس از 18 سالگی اقدام به اولین معاینه و اطلاع از نوع پرده بکارت خود نمایند که بتوانند در آینده از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری کنند.
دخترانی که دارای پرده بکارت ارتجاعی و یا حلقوی قابل اتساع هستند و ممکن از در هنگام دخول پارگی و خونریزی صورت نگیرد می توانند قبل از دخول اقدام به گرفتن گواهی سلامت کنند.
بیماری که صرفاً جهت معاینه مراجعه می کند و قرار است که نتیجه معاینه بکارت به صورت شفاهی به وی گفته شود نیاز به احراز هویت ندارد، ولی اگر درخواست گواهی کند باید حتماً احراز هویت شود. از نظر قانون این گواهی، بکارت فرد مورد معاینه را تاساعت ۲۴ آن روز اعلام می دارد.
بارداری و زایمان با پرده بکارت ارتجاعی یا حلقوی قابل اتساع
در شخصی که دارای پرده بکارت ارتجاعی است و در هنگام دخول پرده دچار پارگی و خونریزی نشود امکان بارداری وجود دارد. اگر پرده ارتجاعی در موقع نزدیکی پارگی و خونریزی نشود، هنگام زایمان طبیعی پاره می شود.
خونریزی هنگام دخول دلیل بر باکرگی نیست
در پژوهشی که توسط متخصصین انجام گردید مشخص شد تنها ۴۳% از زنان طی مقاربت خونریزی دارند. خونریزی نشانه داشتن یا پارگی پرده بکارت نیست. اولین خونریزی می تواند بدلیل عدم نرمی، ورود خشن یا سفت بودن واژن باشد.