به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،فقط 21 میلیون بیت کوین برای استخراج وجود دارد.
وقتی تمام این بیت کوین ها استخراج شد و دیگر هیچ بیت کوین جدیدی برای استخراج باقی نماند، چه اتفاقی می افتد؟
محدودیت در کل بیت کوین های موجود، یکی از عمده ترین تفاوت های آن با پول های رایج مانند تومان و دلار است، زیرا دولت می تواند آنها را بصورت نامحدود چاپ کند.
دولت ها تمایل به چاپ بیشتر پول دارند و اینکار معمولا در بیشتر مواقع در درازمدت باعث کاهش ارزش پول می شود و افراد و خانواده هایی که پول نقد نگهداری می کنند، ثروت شان و قدرت خریدشان کاهش می یابد.
تعداد کل بیت کوین ها نمی تواند از 21 میلیون عبور کند، بلکه جریان واردشدن بیت کوین های جدید به بازار رفته رفته کم می شود. به طور تقریبی هر از 4 سال، پاداش استخراج کنندگان بیت کوین به ازای هر بلاک، نصف می شود.
وقتی استخراج کنندگان بیت کوین، یک بلاک جدید از بیت کوین را استخراج می کنند، بیت کوین های تازه ایجادشده را بدست می آورند. مقدار پاداش به ازای استخراج هربلاک در ابتدا 50 بیت کوین بود، بعد به 25 بیت کوین رسید و در سال 2016 از 25 بیت کوین به 12.5 بیت کوین کاهش یافت و در سال 2020 هم شاهد چنین رویدادی خواهیم بود.
درست است که دولت ها می توانند تقریبا به طور نامحدود پول چاپ کنند ولی ساختار بیت کوین طوری است که دقیقا برعکس عمل می کند. کاهش مقدار جریان بیت کوین و حداکثر 21 میلیون بیت کوین باعث می شود فشار تورم در این حوزه کم شود.
همچنین، تعدادی بیت کوین گمشده نیز وجود دارد که روی هارد دیسک ها وجود داشته و به دور انداخته شده است، به همین خاطر تعداد کل بیت کوین ها در واقع کمتر از 21 میلیون بیت کوین خواهد بود.
در تصویز زیر، روند تعداد بیت کوین های استخراج شده تا به امروز مشخص شده است.
از سوی دیگر، بیشتر افراد، رسیدن به ۲۱ میلیون واحد بیت کوین را دور از ذهن میدانند. پروتکل بلاکچین بیت کوین طوری برنامه ریزی شده است که فرآیند استخراج این رمزارز را رفته رفته سخت تر میکند. چراکه با گذشت زمان، استخراج کننده های بیشتری وارد کار می شوند و پاداش بیت کوین برای استخراج یک بلاک، بعد از استخراج هر ۲۱۰،۰۰۰ بلاک به نصف کاهش میبابد.
طبق اطاعات وبسایت BitcoinBlockHalf، تاریخ بعدی رویداد هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج، ماه می سال جاری یعنی حدود ۳۰ روز آینده خواهد بود که در آن پاداش استخراج از ۱۲.۵ به ۶.۲۵ سکه برای هر بلاک کاهش می یابد.
با فرض ثابت بودن پروتکل شبکه، استخراج آخرین بیت کوین تا سال ۲۱۴۰، یعنی ۱۲۰ سال دیگر به طول خواهد انجامید. برای کسب اطلاع بیشتر پیرامون این موضوع میتوانید مقاله “هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین چیست؟” را مطالعه فرمائید.
درحال حاضر بیش از ۸۷% بیت کوین های موجود ماین شده است و این اتفاق در مدت نزدیک به ۱۱ سال و در ۶۲۵,۵۵۹ بلاک رخ داده است. دراین مقاله به بررسی سرنوشت تراکنش ها پس از استخراج آخرین بیت کوین می پردازیم.
در تصویر زیر، روند کاهش پاداش استخراج در هر ۴ سال و پس استخراج هر ۲۱۰ هزار بلاک مشخص شده است.
وقتی آخرین بیت کوین استخراج شود چه اتفاقی می افتد؟
بیت کوین شباهت فراوانی به طلا دارد. میزان بیت کوین های قابل استفاده محدود بوده و در نهایت فقط به ۲۱ میلیون واحد ختم میشود. به محض اینکه یک ماینر توانست آخرین بیت کوین را استخراج کند، دیگر امکان استخراج بیشتر وجود نخواهد داشت.
طرفداران بیت کوین معتقدند که این مقدار ثابت بیت کوین کارکردی شبیه به طلا دارد و انتشار بی رویه آن مانند اسکناس امکان پذیر نیست و محدودیت در عرضه موجب رشد ارزش این رمزارز به مرور زمان خواهد شد. اما به راستی اگر آخرین سکه بیت کوین هم استخراج شود، دقیقاً برای این ارز دیجیتال چه اتفاقی می افتد؟
درحال حاضر، استخراج کننده ها سعی دارند تا پیش از اتمام آخرین بیتکوین ها، سکه های بیشتری به عنوان پاداش بدست آورند. اما وقتی استخراج ۲۱ میلیون بیت کوین به اتمام برسد، دیگر پاداشی برای استخراج وجود نخواهد داشت. با این حال، پروتکل شبکه طوری طراحی شده است که هنوز هم تراکنش ها در بلاکچین باید توسط ماینرها ثبت و تایید شوند. بنابراین ماینرها پس استخراج آخرین بیت کوین ، تنها از کارمزد تایید معاملات سود خواهند برد.
معاملات بیت کوین براساس کارمزد مربوط به معاملات پردازش میشوند. هرچه کارمزد بیشتر باشد، انگیزه ماینرها برای اولویت دادن به تایید تراکنش شما بیشتر است. این امر میتواند عامل تقویت ماینرها در قرن بعدی باشد. این نکته توسط ساتوشی ناکاموتو نیز بیان شده است:
“اگر تعداد مشخصی سکه وارد بازار شدند، دستمزد تراکنش ها عامل محرک خواهد بود و این دستمزد بدون تورم است.”
به نظر می رسد که استخراج کنندگان بیت کوین تنها گروهی هستند که بیشتر از دیگران از محدودیت عرضه بیت کوین آسیب خواهند دید.
جمعی دیگر در تحلیلی به این نکته اشاره دارند که این فرآیند امکان پذیر نیست و در نتیجه کاهش دستمزد تراکنش ها، رفته رفته کاهش قابل توجهی در تعداد استخراج کنندگان روی میدهد. این امر ممکن است به شکل گیری تمرکز در شبکه بیت کوین انجامیده و اثرات ناگوار متعددی بر روی شبکه داشته باشد.
نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که تا اتمام استخراج آخرین بیت کوین بیش از ۱۰۰ سال فاصله داریم. باتوجه به اینکه تنها در حدود ۱۱ سال از آغاز پبدایش بیت کوین میگذرد، لذا در این میان ممکن است اتفاقات زیادی رخ دهد.
شاید در آینده ای نه چندان دور، قیمت سخت افزارهای مورد نیاز برای استخراج بیت کوین به طور قابل توجهی کاهش یابد. به این ترتیب هزینه تمام شده برای ماینرها نیز کاهش می یابد و آنها می توانند با آسودگی خیال بیشتری به این فعالیت بپردازند. در انتها باید به این نکته اشاره کرد که هیچ چیزی قطعی نیست.
آیا برای شما مهم است که پس از استخراج آخرین بیت کوین در ۱۲۰ سال دیگر قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ آیا تا آن زمان هیچ واحد پول دیگری به جهانیان معرفی نمیشود؟!