به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از موضوعاتی که برای والدین اهمیت دارد، آموزش قوانین به کودکان و پیروی و پذیرش معیارها و قوانینی است که به صورت جمعی تدوین شده است.
کودکان با ورود به زندگی اجتماعی و بعد از گذراندن مراحل اولیه کودکی با ملاک ها و قوانین بیرونی بیشتری روبرو می شوند. حالا دیگر در مهد کودک، شهر بازی، خانه یا هنگام بازی با همبازی ها نمی توانند دائماً به صورت یکجانبه انتظار داشته باشند که خواسته های آنها برآورده شود. گاهی باید صبر کنند و منتظر بمانند. گاهی باید شاهد بروآرده شدن خواسته های دیگران باشند و گاهی بایستی از اصولی پیروی کنند تا بازی جمعی با همسالان جریان داشته باشد.
در صورتی که کودک کماکان صرفاً به خواسته های خود توجه کند و ضرورت توجه و عمل به قوانین جمعی و گروهی را درک نکند، در ارتباط با محیط بیرونی و دیگران به چالش می خورد، دچار ناسازگاری با همسالان و بزرگ ترها می شود و حتی ممکن است در حالت های شدید به اختلالات رفتاری نیز دچار شود. در چنین شرایطی کودک کماکان از دیدگاه های خودمحورانه خود فاصله نگرفته و انتظار دارد که همبازی ها و دیگران، همگی در همه شرایط به خواسته های او توجه کنند. او طاقت کوچک ترین عدم ارضای نیازی را ندارد.
کودکان عموماً بعد از محیط خانه وارد مهدکودک می شوند و زمان مفیدی در طول روز را در مهدکودک ها به سر می برند. مهدکودک یکی از مهم ترین مکان هایی است که کودک نحوه تعامل اجتماعی مناسب و سازگاری با دیگران را می آموزد. مربیان مهدکودک ها این امکان را دارند که با حضور کودکان همسن مفاهیم مهم و ضروری را به آنها آموزش دهند. چنانچه مطرح شد، یکی از موضوعات مهم دوره کودکی درک چرایی و پیروی از قوانین است.
برخی از اصول آموزش پیروی از قوانین در کودکان عبارت اند از :
صحبت دیگران را قطع نکنید ، از الفاظ زشت استفاده نکنید ، از گفتن چیزهایی که دیگران را آزار می دهد ، بپرهیزید . اگر این قوانین را نداشتیم به سختی با هم کنار می آمدیم .
هنوز برای بچه ها توضیح می دهید و روی صحبتتان با آن هاست ؛ به آن ها می گویید : سایر قوانین انعطاف پذیر هستند . به طور مثال ، اگر ساعت خواب شما ۹/۳۰ شب باشد ، ممکن است مادرتان در این قانون استثنا قایل شود و گاهی اجازه دهد بیشتر بیدار بمانید .
تنها مواقعی می توان در قوانین استثنا قایل شد که کسی در نتیجه ی این کار آزار یا آسیب نبیند . در گروه ماهم ، برخی قوانین انعطاف پذیر هستند . به عنوان مثال اگر فعالیتی انجام می دهیم که دیگران آن را دوست ندارند ، می توانیم در زمان مقرر شده ی آن فعالیت تغییر ایجاد کنیم .
از کودکان بپرسید کدامیک از قوانین زیر همواره باید رعایت شود و کدامیک گاهی اوقات می تواند تغییر کند . از آن ها بخواهید دلایل خود را برای انتخابشان توضیح دهند .
- هنگام عصبانیت کسی را نزنید .
- اتاق تان را مرتب نگه دارید .
- به معلم گوش دهید .
- رژیم غذایی مناسبی داشته باشید .
- پشت سر مردم حرف نزنید .
- هر روز تختخواب خود را مرتب کنید .
کودکان می توانند قوانین دیگری که در خانه یا مدرسه وجود دارد را عنوان کنند و بگویند چرا این قوانین همواره باید رعایت شوند یا اینکه چرا برخی مواقع می توان در آن ها استثنا هایی قایل شد .