به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارت نیوز، برزو حق شناس، کارشناس بازارهای مالی، پیش بینی بلندمدت قیمت طلا و سکه را با توجه به اقتصاد تورمی ایران افزایشی می داند .
او روند قیمتی بازارهای طلا، سکه و دلار را در مقاطعی تا پایان سال کاهشی پیش بینی می کند اما معتقد است در سال آینده شمسی، مجددا قیمت ها افزایشی می شود.
حق شناس می گوید: در شرایطی که کشور با نرخ تورم بیش از ۴۰ درصدی مواجه شده افزایش قیمت ها اجتناب ناپذیر است.
نتیجه کاهش دستوری قیمت ها، خروج سرمایه از کشور
این کارشناس بازارهای مالی، می افزاید: اگر دولت با دخالت در بازارها، اقدام به کاهش دستوری قیمت ها کند، انگیزه خروج سرمایه از کشور را تشدید می کند.
او می گوید: بخشی از سرمایه ایرانیان برای خرید ملک در کشورهای اطراف از جمله ترکیه از کشور خارج شده است. حال اگر قیمت ها به صورت دستوری به زیر ارزش ذاتی بازارها کاهش پیدا کند، می تواند به فاجعه ای برای اقتصاد کشور منجر شود که نتیجه آن خروج منابع مالی است.
به گفته حق شناس، کاهش قیمت ها در بازارهایی مانند ارز و طلا موقتی خواهد بود و در سال آینده در این بازارها سقف هایی جدیدی ثبت می شود.
ارزش ذاتی بازارها
این کارشناس بازارهای مالی، می گوید: با توجه به ترخ تورم و میزان نقدینگی، ارزش ذاتی دلار بین ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان است.
او توضیح می دهد: روند صعودی ارزش ذاتی دلار، از ابتدای سال جاری تا کنون از حدود ۲۱ هزار تومان آغاز شد و در مقاطع مختلف به حدود ۲۴ و ۲۷ هزار تومان رسید.
به گفته حق شناس، در ادامه نیز بار دیگر افزایش یافت و اکنون به حدود ۲۹ هزار تومان رسیده است.
او می افزاید: با توجه به ارتباط میان بازار دلار و طلا می توان نتیجه گرفت که ارزش ذاتی طلا نیز در حال افزایش است.
به گفته این کارشناس بازارهای مالی، البته نوساناتی در نرخ اونس جهانی رخ می دهد اما قیمت دلار و طلای داخلی نسبت مستقیم با یکدیگر دارند و بدون شک در این مدت ارزش ذاتی طلا نیز در حال افزایش بوده است.
تاثیر منفی بلاتکلیفی در مذاکرات بر بازارها
حق شناس در ادامه، با اشاره به تاثیر منفی بلاتکلیفی در مذاکرات بر بازارهای مالی، می گوید: روند فرسایشی گفتگوها، کلیت اقتصاد کشور را با چالش مواجه کرده است.
او می افزاید: اگر گفتگوها به نتیجه مثبتی برسد می تواند به صورت مقطعی و موقت شوکی کاهشی را به بازارها وارد کند.
حق شناس می گوید: اما در میان مدت، قیمت ها بر اساس واقعیت های اقتصادی از جمله نرخ تورم و میزان نقدینگی تعیین می شوند و خود را با ارزش ذاتی دلار و طلا هماهنگ می کنند.
این کارشناس بازارهای مالی می افزاید: شرایط فعلی، بازارها را در نوعی ابهام و نگرانی فروبرده است و این وضعیت روی حوزه هایی چون طلا، سکه و دلار اثرتورمی بیشتری دارد.
کاهش اثر بالقوه مذاکرات
حق شناس تاکید می کند: روند فرسایشی مذاکرات، تاثیر بالقوه آن را کاهش داده است و حتی اگر در آینده گفتگوها به نتیجه مثبتی برسند، اثر مورد انتظار را نخواهد داشت.
او می گوید: سیگنال هایی که از طرف ایرانی در مورد مذاکرات فرستاده می شود گاه با سیگنال های طرف مقابل تفاوت دارد و به نظر نمی رسد در آینده نزدیک توافقی حاصل شود.
به اعتقاد این کارشناس بازارهای مالی، احتمال شکل گیری توافقی موقتی بین دو طرف برای ادامه مذاکرات در آینده بیشتر است.
حق شناس می گوید: اگر توافق خوبی صورت گیرد، تاثیر آن برای بازارهای مالی موقت است اما برای کلیت اقتصاد اثر مثبتی در پی دارد.