پل قشلاق در شرق سنندج، بر روی رودخانه قشلاق ساخته شده و از آثار دوره صفویه و زندیه است که در دورههای بعد به ویژه در دوره قاجاریه تعمیر و بازسازی شدهاست. این پل به سفارش شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، سال 1046 هجری قمری در مسیر سنندج به همدان ساخته شدهاست. پل در زمان «امانالله خان اردلان»، تعمیر و مرمت کامل شد و بعد به دلیل خرابی و ویرانی بیش از حد، دوباره در سال 1268هجری قمری، توسط «میرزا رضا وزیر کردستانی» پل بازسازی شد. وجود یک سنگ نبشته بر سینه کوه مجاور پل سال 1289هجری قمری، حکایت از تعمیر و مرمت پل در زمان «ناظم الایاله میرزا غلام حسین خان» دارد.
پل تاریخی قشلاق روی رودخانه قشلاق ساخته شده است و با قدمتی که به دورههای صفویه و زندیه بازمیگردد، از جاهای دیدنی سنندج به شمار میرود. این پل در سالهای بعد، بهویژه در دوره قاجاریه مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفت. ساخت پل به سفارش شاه صفی و توسط سلیمان خان اردلان در سال 1046 هجری قمری در مسیر سنندج به همدان صورت پذیرفت. در زمان امانالله خان اردلان، این پل تعمیر و بهطور کامل مرمت شد. به دلیل خرابی و ویرانی بیش از حد، در سال 1268 هجری قمری، میرزا رضا وزیر کردستانی پل را بازسازی کرد. وجود یک سنگ نبشته بر سینه کوه مجاور پل در سال 1289 هجری قمری، حکایت از تعمیر و مرمت پل در زمان ناظم الایاله میرزا غلام حسین خان دارد. پل به خط مستقیم ساخته شده است و حدود 78 متر درازا، 3 متر پهنا و شش دهانه دارد. از نظر استحکام و با توجه به عناصر تشکیل دهنده، پل قشلاق از نمونههای خوب پلسازی دوره صفوی محسوب میشود. 6 دهانه پل با طاقهای جناغی پوشش یافتهاند. عرض دهانهها از شرق به غرب افزایش مییابد و از 20.2 متر به 20.4 متر میرسد. ارتفاع پل در بالاترین نقطه آن، از کف رودخانه به حدود 6.4 متر میرسد.
پل به خط مستقیم ساخته شده و دارای حدود 78 متر درازا، 3 متر پهنا و شش دهانه است. از نظر استحکام و توجه به عناصر مختلف تشکیل دهنده آن پل قشلاق از نمونههای خوب پلسازی دوره صفوی است. 6 دهانه پل با طاقهای جناغی پوشش یافتهاند. عرض دهانهها از شرق به غرب افزایش مییابد و از 20/2 متر به 20/4 متر میرسد. ارتفاع پل در بالاترین نقطه آن، از کف رودخانه به حدود 6/4 متر میرسد. هم چنین ارتفاع تیزه طاق از کف رودخانه از 5/1 متر تا 5/2 متر متغیر است. در دو سوی معبر روی پل، دو جان پناه به ارتفاع نیم متر کار شدهاست. پایههای پل از دو طرف به صورت آب بر و مثلثی، شکل داده شدهاند و بر روی آنها آبگذرهای کوچکتری به ارتفاع 20/1 و عرض 8/0 متر تعبیه شدهاست. کف پل سنگفرش شدهاست. پایههای سنگی پل از کف سنگفرش 1 متر ارتفاع دارد. ساختمان اصلی پل با آجر اجرا شدهاست.
در زیر پل قشلاق سنندج رودخانهای وجود دارد که جذابیت خاصی به این منطقه بخشیده است. همچنین معماری پل که خاص دوره صفوی است، بسیار چشمنواز است. کوههای اطراف این پل هم در کنار رودخانه و رنگ مصالح بهکاررفته در پل، منظره زیبایی را ایجاد کرده است. در مجاورت این پل، بر روی یکی از کوهها یک سنگنبشته وجود دارد که بر روی آن اطلاعاتی از تعمیر و مرمت دوباره پل در سال 1289هجری و در زمان ناظمالایاله میرزا غلامحسینخان نوشته شده است.
در کردستان و خصوصاً نزدیک به شهر سنندج، مناطق گردشگری فراوانی وجود دارد که میتوانید به آنها سر بزنید. به غیر از پل قشلاق، دیگر جاهای دیدنی اطراف سنندج را که به پل قشلاق نیز نزدیک باشند، میتوان در جاذبههای دیدنی زیر خلاصه کرد.
در جنوبشرقی شهر سنندج یک روستای قدیمی به نام روستای صلواتآباد وجود دارد. در این روستا، یکی از مناطق گردشگری شهر سنندج به نام غار صلوات آباد قابل مشاهده است. مسیر رسیدن به این غار کمی دشوار است و برای گردشگران معمولی ممکن است قابل استفاده نباشد؛ اما این غار برای غارنوردان و صخرهنوردان از اهمیت خاصی برخوردار است.
قدمت این حمام به دوره قاجاریه بر میگردد. آب استفاده شده در حمام، مانند دیگر حمامهای استان کردستان، از قناتهای اطراف تامین میشود. ارتفاع سقف حمام عبدالخالق تقریباً بلند است و ستونهای چهارگوش سنگی، آبنما، حجرهها، رختکن، گرمخانه، خلوتیها، سرویس و خزینه آن نشاندهنده شیوه حمامسازی ایرانی در دوره صفوی است. این حمام مشابه حمام وکیل الملک در شهر سنندج است.
این دریاچه در 3کیلومتری شهر مریوان قرار دارد؛ یعنی حدوداً 135 کیلومتر با شهر سنندج فاصله دارد. دریاچه زریوار مریوان یکی از مناطق گردشگری و تفریحی اصلی این شهر است که امکانات لازم برای اقامت در آن هم موجود است. همچنین انواع و اقسام تفریحات آبی را میتوانید در این دریاچه تجربه کنید.
پل قشلاق سنندج که مردم به آن پل شیخ سنندج نیز میگویند، یکی از جاذبههای غرب ایران است. این پل، در 3کیلومتری شرق شهر سنندج و بر روی رودخانه قشلاق کشیده شده است. این پل از نظر ظاهر شباهت بسیاری به سی و سه پل اصفهان دارد، با این تفاوت که پل قشلاق شش دهانه و شش غرفه بین هر دو دهانه دارد. طول این پل 85 متر، عرض آن 3 متر است و از سطح رودخانه حدود 7 متر ارتفاع دارد. این پل به نام پل شیخ سنندج نیز معروف است و دلیل نامگذاری آن، شخصی بانفوذ و عارف به نام حاج شیخ شکرالله شهبازی است که به وسیله ایشان پل مرمت شد.