پناهگاه بی پناهانی که برای مردم مشکل ساز شده است +فیلم

  پنجشنبه، 15 مهر 1400 ID  کد خبر 170721
پناهگاه بی پناهانی که برای مردم مشکل ساز شده است +فیلم
ساعد نیوز: گرمخانه‌های زیادی در شهر ساخته شده که برای افراد بی خانمان پناهی برای گذراندن شب است، اما وجود گرمخانه‌ها مشکلاتی برای مردم به وجود آورده است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۸۳ به منظور محافظت بیشتر از افراد بی خانمان تصمیم به احداث مددسرا گرفته شد. مددسرا ها همان جایی است که افراد معتاد و بی خانمان می توانند به آن جا بروند تا دیگر مجبور نباشند در سرما و گرما در خیابان ها شب را روز کنند و خطراتی مختلفی آن ها را تهدید کند.

اولین مددسرا یا همان گرمخانه هم در منطقه ۱۵ با نام گرمخانه خاوران ساخته شد و در سال های گذشته هم این به تعداد آن ها افزوده شد، تا جایی که در حال حاضر در کل شهر تهران این گرمخانه ها توزیع شده اند و تعداد آن ها به ۲۰ گرمخانه رسیده است. از این تعداد ۴ گرمخانه مخصوص بانوان و بقیه آن ها نیز مخصوص آقایان است.

تصویر

در این گرمخانه ها سعی شده تا شرایطی فراهم شود تا افرادی که دور از جامعه هستند بتوانند، نیاز های اولیه خود مثل حمام رفتن، خوردن غذای گرم و جای مناسب برای استراحت داشته باشند. در کنار شهرداری و دستگاه های دیگر، مردم هم نقش مهمی دارند و با تامین غذا، لباس، اقلام مورد نیاز و کمک های نقدی به کمک این افراد می آیند.

برخلاف تصور بسیاری از افراد گرمخانه ها مخصوص افراد معتاد نیست و بسیاری از آن ها افراد بی خانمان و کارگران فصلی هستند. در گرمخانه ها مصرف مواد مخدر ممنوع است تا آن هایی که معتاد نیستند بتوانند شرایط بهتری را داشته باشند.

اما نکته ای که وجود دارد این است که گرمخانه ها غالبا در دل محلات قرار گرفته است و معتادان زیادی که در گرمخانه ها هستند در همان نزدیکی تردد می کنند و این افراد از محلات مختلف به این گرمخانه ها می روند.

برای بررسی اینکه گرمخانه ها چه مشکلاتی را برای مردم به وجود اورده اند به گرمخانه خاوران رفتیم، هرچه که به آنجا نزدیک می شدیم معتادان بیشتری را می دیدیم که تنها و یا گروهی در گوشه کنار خیابان و کوچه ها بودند و بسیاری از آن ها در حال مصرف مواد مخدر بودند.

یکی از معتادان متجاهر که در اطراف یک سطل زباله در حال جمع اوری بطری های پلاستیکی بود، گفت: من در گرمخانه خاوران سکونت دارم از ساعت ۵ بعداز ظهر تا ساعت ۶ صبح روز بعد به گرمخانه می روم و بعد از ساعت ۶ صبح باید به اجبار از گرمخانه بیرون بیایم. در مدتی که بیرون از گرمخانه هستم برای امرار معاش به جمع اوری زباله های قابل بازیافت در محله های مشیریه، افسریه وشهرک کاروان می پردازم تا بتوانم هزینه ناهار و مواد مخدرم را تامین کنم.

یکی دیگر از آن ها که در حال مصرف مواد مخدر بود، گفت: از وقتی که مصرف مواد مخدرم زیاد شد دیگری برای اجاره کردن خانه پولی ندارم و از محله شوش به اینجا امده ام. شرایط گرمخانه خاوران خوب است و مردم هم به ما خیلی کمک می کنند. صبح، بعد از خروج از مددسرا در همین اطراف می چرخیم تا بعد از ظهر شود و بتوانیم دوباره به گرمخانه برگردیم. در حال حاضر هم فقط متادون مصرف می کنم و آن را از مسولان گرمخانه تهیه می کنم.

نزدیک ترین محله مسکونی نزدیک این گرمخانه شهرک کاروان است، تا شروع به توضیح درباره گزارشم کردم، آنقدر دلشان پربود که دیگر نیازی به سوال پرسیدن من نبود.

فرد حدود ۵۰ ساله ای که در خیابان اصلی شهرک، مکانیکی داشت درباره شرایط ایجاد شده در آنجا بیان کرد: از صبح که ما به سرکار می اییم معتاد ها در خیابان اند و زنان و کودکان از حضور ان ها در خیابان می ترسند و مجبورند کمتر به بیرون از منزل بیایند. از وقتی این گرمخانه هم در اینجا ساخته شده پای موادفروش ها نیز به اینجا باز شده و ازادانه مواد مخدر خرید و فروش می کنند.

صاحب سوپرمارکت آن طرف خیابان گفت: بار ها شده که به مغازه امده اند و به بهانه سیگار خوراکی های دیگری از مغازه سرقت کرده اند به نظر من باید این افراد به خارج از شهر انتقال داده شوند. ما به دلیل ناامنی ایجاد شده از حضور معتادان بر خلاف سوپر مارکت های محله های دیگر که تا ۱۲ شب فعالیت دارند، مجبوریم ساعت ۱۰ مغازه را تعطیل کنیم.

در همان نزدیکی خانمی سالخورده با اشاره به اینکه مجبور است صبح ها دخترانش را همراهی کند تا به سرکار بروند، گفت: این گرمخانه و معتادانش باعث نا امنی شده، خودم چند بار دیده ام که معتادی در گوشه ای از خیابان جانش را از دست داده است. در محله ما قشر ضعیف جامعه هستند و از گذشته معتاد و مواد فروش در اینجا وجود داشت، ولی از وقتی گرمخانه را ساخته اند، تعدادشان چنیدن برابر شده است.

مالک حسینی مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:مجموع تخت های ما در گرمخانه های شهر تهران ۲ هزار و ۴۰۰ عدد است و سالانه بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ نفر به طور متناوب در طول سال به گرمخانه ها مراجعه می کنند، از پاییز ۱۳۹۸ گرمخانه های ما شبانه روزی شده اند و اگر شهروندان مشاهده کردند که در طول روز گرمخانه ای یه افراد اجازه حضور نمی دهد با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند.

وی ادامه داد:ما نمی توانیم افراد را در ماندن در گرمخانه مجبور کنیم و تمام خدمات از جمله لباس، صبحانه، ناهار و شام به افراد داده می شود. بحث احداث ۴ گرمخانه جنرال را مطرح کرده ایم که با در نظر گرفتن موضوعات ترافیکی، اجتماعی و زیست محیطی است. این ۴ گرمخانه تا یک هزار و دویست تخت می تواند داشته باشد و باعث کمک به دیگران گرمخانه ها برای کاهش جمعیت است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها