ساعدنیوز
ساعدنیوز

پونا در کجا واقع شده است و دیدنی های توریستی آن چیست؟

  پنجشنبه، 13 آذر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
پونا در کجا واقع شده است و دیدنی های توریستی آن چیست؟
ساعد نیوز می خواهد سری به جاذبه های دیدنی شهر پونه در هند بزند ما را در این سفر همراهی کنید.

پونه

پونه (مرآتی: पुणे، هندی: पुणे، تلفظ: /puɳeˑ/) یا پونا هشتمین شهر بزرگ کشور هند و دومین شهر ایالت مهاراشترا پس از کلان شهر بمبئی است. این شهر در ۱۶۰ کیلومتری شرق بمبئی و در پس یک رشته کوه، در فلات دکن واقع شده است.

پونه گویش محلی نام این شهر است که در سال های اخیر به عنوان نام رسمی شهر پذیرفته شده است در مقابل نام پونا که گویش انگلیسی نام شهر و یادگار دوران استعمار انگلیس بود. با این وجود هنوز در مواردی به ویژه در نام موسسات و شرکت هایی که پیش از این به ثبت رسیده اند از نام پونا استفاده می شود.

پونا شهری قدیمی است که سابقه آن به عنوان شهر به ۹۳۷ م بازمی گردد. ماهاراجه شیواجی بنیان گذار پادشاهی مراتا، در این شهر به دنیا آمد و در همان جا می زیست. در سال ۱۷۳۰م پونا به مهم ترین مرکز سیاسی حکومت مراتا تبدیل شد. از سال ۱۸۱۷ که به امپراتوری بریتانیا پیوست شد تا به هنگام استقلال هند به عنوان پایتخت انگلیسی ها در فصل بارندگی به کار می رفت.

شهر پونا اکنون با صدها مؤسسه آموزشی و نه دانشگاه بیش تر به عنوان شهری دانشگاهی شناخته می شود. افزون براین کارخانجات مختلف و صنایع شیشه سازی و ریخته گری همچنین شرکت های فناوری اطلاعات و خودروسازی از دیگر مرکز اقتصادی منطقه پونه به شمار می آیند.

پونا شهری است آرام و خوش آب و هوا، دارای چندین بنای تاریخی و جاذبه های توریستی، که در میان دیگر شهرهای هند موقعیت نسبتاً ممتازی دارد.

فرهنگ

شهر پونا زادگاه بسیاری از هنرمندان، شاعران، نویسندگان و پیشوایان مذهبی سرشناس هند می باشد. از همین روست که افسانه دلاوری های جنگجویان و سلحشوران این ناحیه، یاد و خاطره اصلاح طلبان انقلابی، یادگار آموزگاران برجسته، هنرمندان، نخبگان و پیشوایان مذهبی و فلاسفه بزرگ و مشهور که زبانزد خاص و عامند، این شهر را تبدیل به پلی میان دانش نوین و دانش و نیک اندیشی پیشینیان در هندوستان نموده است.

جاذبه های گردشگری شهر پونه هند

عمارت آقاخان

تصویر

کاخ آقاخان از مهمترین بناهای شهر پونه در ایالت ایالت ماهاراشترا هند می باشد. این کاخ در سال ۱۸۹۲ توسط سلطان محمد شاه (آقاخان سوم) ساخته شد و به عنوان محل اشتغال برای روستاییان قحطی زده در مناطق اطراف در نظر گرفته شده بود. داخل عمارت آقاخان، موزه ای وجود دارد که شامل تصاویری کلی از حوادث مهم در زندگی گاندی و تعداد زیادی از وسایل شخصی او را به نمایش گذاشته شده است. از جمله ظروف شخصی، لباس، دمپایی، نامه ای که گاندی هنگام مرگ به منشی خود نوشته، و برخی وسایل شخصی دیگر او را می توان در این موزه دید. همچنین مقدار کمی از خاکستر گاندی که نگه داشته شده در این مکان موجود است. نمایشگاه های متعددی به صورت منظم در کاخ برای به نمایش گذاشتن زندگی و حرفه مهاتما گاندی برگزار می شود. مجموعه موزه و کاخ آقاخان در زنده نگه داشتن یاد و خاطره گاندی در جامعه موفق بوده است.

قلعه شانیوار وادا

تصویر

شهر پونه بنابر شرایط اقیلمی که دارد خاستگاه ساخت قطعه های زیادی در خود بوده است. قلعه تاریخی دیگری که در این شهر وجود دارد و توانسته به عنوان یک جاذبه گردشگری در شهر پونه محسوب بشود قلعه شانیوار وادا هست. این قلعه که در قلب شهر پونه قرار دارد، یادآور قدمت تاریخی و روح حماسی در این شهر می باشد. این مجموعه عظیم دارای ۵ دروازه ورودی بوده و در سال ۱۷۳۶م ساخته شده است. همچنین نکته جالبی که درباره این عمارت تاریخی وجود دارد این است که در سال ۱۷۵۸ میلادی حداقل هزار نفر در این قلعه زندگی می کرده اند.

جشنواره گانش

کشور هند هم مانند دیگر کشورهای دنیا جشن و مراسم مخصوصی وجود دارد. یکی از جشن های این کشور که باعث توریست های زیادی به این کشور می شود جشن گانش است. این جشن یکی از مهمترین جشن های هندی ها به شمار می رود، که در شهر پونه به نسبت دیگر شهر های این کشور با جنب جوش بیشتری برگزار می شود و هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. این جشن مجسمه خاصی برای خود دارد و مردم به نسبت بودجه خود آن را تهیه می کنند. آنها به مدت ۱۰ روز این مجسمه را در خانه های خود نگه می دارند و روی آن گل می ریزند پس از گذشت ۱۰ روز آن مجسمه را بنا بر اعتقادات خودشان آن را به دریا می اندازند. مردم هند در طول این جشن ۱۰ روزه به فقیران و مستمندان نهار و شام می دهند.

باغ ساراس

یکی از برجسته ترین مناطق شهر پونه باغ ساراس می باشد. این مکان که در حال حاضر یک پارک زیبا و جذاب است در قدیم یک رودخانه بوده و به دلایلی خشک شده است، اما هم اکنون پارک سرسبزی در این منطقه پدید آمده و توانسته است باعث جذب توریست های زیادی به این شهر بشود. کل این مجموعه ۲۵ هکتار می باشد. این باغ قدیمی بیش از دو سده قدمت دارد، و آثار تاریخی زیادی در آن که از قدیم بوده در آن وجود دارد. برای دسترسی به باغ سرسبز ساراس می توانید از ایستگاه اتوبوس Swargate که در فاصله یک کیلومتری این مکان قرار دارد، استفاده کنید. همچنین سیستم ریلی این شهر در فاصله ۳.۶ کیلومتری باغ ساراس قرار دارد.

مسجد امام بارا

تصویر

امام باره یا امام بارا مسجدی است در شهر پونه در هند که شیعیان در این مسجد مراسم مذهبی خودشان را برگزار می کنند. در روزهای سوگواری رسم است که این مسجد را چراغانی کنند یا در گودالی آتش روشن کنند. فرمانروای ایالت اوده مسجد امام باره در شهر پونه را بنا نهاده است.

ساحل دیواگار

نزدیکی شهر پونه در هند، سواحل شنی وجود دارد که باعث شده این شهر زیبایی خاصی داشته باشد. ساحل دیواگار یکی از سواحل نزدیک شهر پونه است. که در آن غذاهای محلی توسط فروشندگان سرو می شود. پیاده روی در سواحل این شهر تاریخی حس خوش آیند و آرامش بخشی را در افراد پدید می آورد.

حمل و نقل

دسترسی به پونا از بمبئی از طریق قطار، اتوبوس، اتومبیل های کرایه شخصی و هواپیما میسر است که با هر سه روش اول حدود ۳ ساعت به طول می انجامد.
در داخل شهر شبکه اتوبوسرانی نقش اساسی در جابجایی مردم در داخل و اطراف شهر را به عهده دارد. و هزینه آن تابع مسیر و میزان مسافتی است که مسافر طی می کند. پس از اتوبوس وسیله اصلی برای جابجایی در داخل شهر به عهده وسیله ای است به نام اتو ریکشا است که به اختصار به آن ریکشا می گویند . که وسیله ای است سه چرخه و موتوری که ظرفیتش حداکثر سه نفر است و همواره حالت دربستی دارد و براساس میزان مسافت طی شده ، که توسط تاکسی متر تعیین می گردد، دریافت می شود. لازم به یادآوری است که به غیر از دو وسیله عمومی بالا تعداد قابل توجهی آژانس های تاکسی برون شهری وجود دارد که آن ها نیز دارای یک هزینه اولیه ثابت بوده و مازاد آن بر حسب مسافت طی شده ( بسته به نوع وسیله نقیله و دارا بودن یا نبودن کولر ) محاسبه می گردد . بسیاری از مردم اعم از زن و مرد، از جمله اغلب دانشجویان ایرانی از انواع موتورسیکلت برای جابه جایی استفاده می کنند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (622 نظر) (فیلم) استاد تحصیلکرده در آمریکا: اگر در مورد حجاب سخت گیری نشود، ایران تبدیل به سوریه می‌شود! (252 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی: کارِ من شرعی و قانونی و عُرفیه، من کشورمو ترک نمی‌کنم، کار من فرهنگ‌سازیه/ با مازیار خانوم گفتن لج من درنمیاد! (132 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی:حتما به وقتش قصد ازدواج دارم، با اینکه 56 سالمه ولی هورمون‌هام اندازه پسر 15 سالست/ بیشتر از جمع‌های زنونه دوست دارم تو جمع‌های مردونه باشم (54 نظر) شادی مختاری: بارها مخالف کمک به سوریه بودم، مگه ما خودمون کم مشکل و دردسر داریم؟! (49 نظر) نفیسه روشن: کل سال برق نداریم من نمیدونم لوازم خانگی ما بسوزه کی میخواد جواب بده (46 نظر) (ویدئو) سردار تنگسیری: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب می‌کند (45 نظر) مریم امیرجلالی خطاب به مازیار لرستانی: برای ادب و شخصیت تو خیلی ها ارزش قائلند خودتو درگیر حرف های احمقانه نکن+عکس (40 نظر) تعریف تمجید ساعد سهیلی از چهره همسرش: فتبارک الله احسن الخالقین/ بزرگ و پر برکت است خدایى که بهترین خلق‌کنندگان است+عکس (36 نظر) عاملی از موافقان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی: دو پسرم در خارج هستند، همسر یکی از آن‌ها ایرانی نیست! (34 نظر) (عکس) بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز (33 نظر) رضا رویگری، بهنوش بختیاری، کمند امیرسلیمانی و سایر بازیگران و هنرمندانی که در مراسم افتتاحیه کلینیک زیبایی نیوشا ضیغمی حضور داشتند/ مبارکا باشه (30 نظر) (عکس) نگاهی به باکسِ گل فوق لاکچری و منحصربه‌فرد شب یلدای بهرام رادان و همسرش مینا مختاری/ باکسِ گل با مینا خانوم هم‌قدوقوارست/ چه کرده بهرام خان (30 نظر) (فیلم) گزارش خبرنگار بی بی سی از داخل حرم حضرت زینب (س) (30 نظر) اروند دشت لاله های آرمیده (28 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
(ویدئو) چیدمان و دیزاین فوق‌العاده و منحصربه‌فرد سفره شب یلدای لوکس و پر طمطراق بهرام رادان و همسر خوش سلیقه‌اش، مینا مختاری/ اظهار محبت بهرام خان با قلب به شمع‌آرایی شاعرانه وسلیقه همسرش (ویدئو) نرگس محمدی خوش‌خنده جوکر؛ دوران دبیرستان چندتا درس رو 10 شدم🤣/ ولی با همین وضع درسام دانشگاه، علوم پزشکی قبول شدم! (عکس) طرفداری پروپاقرص بهرنگ علوی از شهریار فوتبال ایران؛ علی دایی/ برای یک عمر بیداری و چند لحظه خواب معنادر؛ مرد امروز ایران، علی دایی است روزی چقدر مجازیم چربی بخوریم؟ / همه چربی‌ها برای بدن مضرند؟ قاب ایران قدیم/ تصاویر بینظیر از پارسا پیروزفر در سال 70، عکس عاشقانه فوزیه(همسر اول شاه پهلوی) و همسر دومش ،پاریس گردی مظفرالدین‌شاه، بارش 8 متری برف سال 1350 و عاشقانه‌ی شاملو و آیدا جدول زمانبندی قطعی برق امروز چهارشنبه 28 آذر تمام استان ها / خاموشی برق شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، شیراز و ... چیدمان شیک و ایرانی‌پسند سفره شب یلدای مهراوه شریفی‌نیا در کنار مادر و خواهر هنرمندش/ از دیوان حافظ و انار دون شده تا سلفی هنری/ عطر گل نرگسشون تا اینجا اومد😍 اعتراف جنجالی احسان علیخانی به افسردگی‌اش: مهم‌ترین دلیل ساخت جوکر، افسردگی و غمگینی خودم در 2 سال اخیر بود/ یعنی تلاش برای پذیرش و چالش با حال افتضاح خودم+ عکس املیا کلارک؟ نه ممنون، ما خودمون الناز حبیبی رو داریم/ نگاهی بر استایل‌های شیک و منحصربه‌فرد النازحبیبی از ژست پاییزی با پتو گرفته تا لباس‌های سنتی و رسمی+ تصاویر حکایت‌های کهن/ دختر زیبا و چهل دزد حمام خرابه واکنش خنده دار نعیمه نظام دوست در مواجهه با یکی چاق تر از خودش؛ اولین باری که نعیمه نظام دوست احساس لاغری و باربی بودن کرد/ نعیمه خودش یک سبک زندگیه!😂 (ویدیو) الیکا عبدالرزاقی: واسه امضای قرارداد رفته بودم تا امین رو دیدم جلیقه قرمز پوشیده داره میاد، دیگه نپرسیدم رقم چنده، قراردادو امضا کردم 😁