پونا در کجا واقع شده است و دیدنی های توریستی آن چیست؟

  پنجشنبه، 13 آذر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
پونا در کجا واقع شده است و دیدنی های توریستی آن چیست؟
ساعد نیوز می خواهد سری به جاذبه های دیدنی شهر پونه در هند بزند ما را در این سفر همراهی کنید.

پونه

پونه (مرآتی: पुणे، هندی: पुणे، تلفظ: /puɳeˑ/) یا پونا هشتمین شهر بزرگ کشور هند و دومین شهر ایالت مهاراشترا پس از کلان شهر بمبئی است. این شهر در ۱۶۰ کیلومتری شرق بمبئی و در پس یک رشته کوه، در فلات دکن واقع شده است.

پونه گویش محلی نام این شهر است که در سال های اخیر به عنوان نام رسمی شهر پذیرفته شده است در مقابل نام پونا که گویش انگلیسی نام شهر و یادگار دوران استعمار انگلیس بود. با این وجود هنوز در مواردی به ویژه در نام موسسات و شرکت هایی که پیش از این به ثبت رسیده اند از نام پونا استفاده می شود.

پونا شهری قدیمی است که سابقه آن به عنوان شهر به ۹۳۷ م بازمی گردد. ماهاراجه شیواجی بنیان گذار پادشاهی مراتا، در این شهر به دنیا آمد و در همان جا می زیست. در سال ۱۷۳۰م پونا به مهم ترین مرکز سیاسی حکومت مراتا تبدیل شد. از سال ۱۸۱۷ که به امپراتوری بریتانیا پیوست شد تا به هنگام استقلال هند به عنوان پایتخت انگلیسی ها در فصل بارندگی به کار می رفت.

شهر پونا اکنون با صدها مؤسسه آموزشی و نه دانشگاه بیش تر به عنوان شهری دانشگاهی شناخته می شود. افزون براین کارخانجات مختلف و صنایع شیشه سازی و ریخته گری همچنین شرکت های فناوری اطلاعات و خودروسازی از دیگر مرکز اقتصادی منطقه پونه به شمار می آیند.

پونا شهری است آرام و خوش آب و هوا، دارای چندین بنای تاریخی و جاذبه های توریستی، که در میان دیگر شهرهای هند موقعیت نسبتاً ممتازی دارد.

فرهنگ

شهر پونا زادگاه بسیاری از هنرمندان، شاعران، نویسندگان و پیشوایان مذهبی سرشناس هند می باشد. از همین روست که افسانه دلاوری های جنگجویان و سلحشوران این ناحیه، یاد و خاطره اصلاح طلبان انقلابی، یادگار آموزگاران برجسته، هنرمندان، نخبگان و پیشوایان مذهبی و فلاسفه بزرگ و مشهور که زبانزد خاص و عامند، این شهر را تبدیل به پلی میان دانش نوین و دانش و نیک اندیشی پیشینیان در هندوستان نموده است.

جاذبه های گردشگری شهر پونه هند

عمارت آقاخان

تصویر

کاخ آقاخان از مهمترین بناهای شهر پونه در ایالت ایالت ماهاراشترا هند می باشد. این کاخ در سال ۱۸۹۲ توسط سلطان محمد شاه (آقاخان سوم) ساخته شد و به عنوان محل اشتغال برای روستاییان قحطی زده در مناطق اطراف در نظر گرفته شده بود. داخل عمارت آقاخان، موزه ای وجود دارد که شامل تصاویری کلی از حوادث مهم در زندگی گاندی و تعداد زیادی از وسایل شخصی او را به نمایش گذاشته شده است. از جمله ظروف شخصی، لباس، دمپایی، نامه ای که گاندی هنگام مرگ به منشی خود نوشته، و برخی وسایل شخصی دیگر او را می توان در این موزه دید. همچنین مقدار کمی از خاکستر گاندی که نگه داشته شده در این مکان موجود است. نمایشگاه های متعددی به صورت منظم در کاخ برای به نمایش گذاشتن زندگی و حرفه مهاتما گاندی برگزار می شود. مجموعه موزه و کاخ آقاخان در زنده نگه داشتن یاد و خاطره گاندی در جامعه موفق بوده است.

قلعه شانیوار وادا

تصویر

شهر پونه بنابر شرایط اقیلمی که دارد خاستگاه ساخت قطعه های زیادی در خود بوده است. قلعه تاریخی دیگری که در این شهر وجود دارد و توانسته به عنوان یک جاذبه گردشگری در شهر پونه محسوب بشود قلعه شانیوار وادا هست. این قلعه که در قلب شهر پونه قرار دارد، یادآور قدمت تاریخی و روح حماسی در این شهر می باشد. این مجموعه عظیم دارای ۵ دروازه ورودی بوده و در سال ۱۷۳۶م ساخته شده است. همچنین نکته جالبی که درباره این عمارت تاریخی وجود دارد این است که در سال ۱۷۵۸ میلادی حداقل هزار نفر در این قلعه زندگی می کرده اند.

جشنواره گانش

کشور هند هم مانند دیگر کشورهای دنیا جشن و مراسم مخصوصی وجود دارد. یکی از جشن های این کشور که باعث توریست های زیادی به این کشور می شود جشن گانش است. این جشن یکی از مهمترین جشن های هندی ها به شمار می رود، که در شهر پونه به نسبت دیگر شهر های این کشور با جنب جوش بیشتری برگزار می شود و هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. این جشن مجسمه خاصی برای خود دارد و مردم به نسبت بودجه خود آن را تهیه می کنند. آنها به مدت ۱۰ روز این مجسمه را در خانه های خود نگه می دارند و روی آن گل می ریزند پس از گذشت ۱۰ روز آن مجسمه را بنا بر اعتقادات خودشان آن را به دریا می اندازند. مردم هند در طول این جشن ۱۰ روزه به فقیران و مستمندان نهار و شام می دهند.

باغ ساراس

یکی از برجسته ترین مناطق شهر پونه باغ ساراس می باشد. این مکان که در حال حاضر یک پارک زیبا و جذاب است در قدیم یک رودخانه بوده و به دلایلی خشک شده است، اما هم اکنون پارک سرسبزی در این منطقه پدید آمده و توانسته است باعث جذب توریست های زیادی به این شهر بشود. کل این مجموعه ۲۵ هکتار می باشد. این باغ قدیمی بیش از دو سده قدمت دارد، و آثار تاریخی زیادی در آن که از قدیم بوده در آن وجود دارد. برای دسترسی به باغ سرسبز ساراس می توانید از ایستگاه اتوبوس Swargate که در فاصله یک کیلومتری این مکان قرار دارد، استفاده کنید. همچنین سیستم ریلی این شهر در فاصله ۳.۶ کیلومتری باغ ساراس قرار دارد.

مسجد امام بارا

تصویر

امام باره یا امام بارا مسجدی است در شهر پونه در هند که شیعیان در این مسجد مراسم مذهبی خودشان را برگزار می کنند. در روزهای سوگواری رسم است که این مسجد را چراغانی کنند یا در گودالی آتش روشن کنند. فرمانروای ایالت اوده مسجد امام باره در شهر پونه را بنا نهاده است.

ساحل دیواگار

نزدیکی شهر پونه در هند، سواحل شنی وجود دارد که باعث شده این شهر زیبایی خاصی داشته باشد. ساحل دیواگار یکی از سواحل نزدیک شهر پونه است. که در آن غذاهای محلی توسط فروشندگان سرو می شود. پیاده روی در سواحل این شهر تاریخی حس خوش آیند و آرامش بخشی را در افراد پدید می آورد.

حمل و نقل

دسترسی به پونا از بمبئی از طریق قطار، اتوبوس، اتومبیل های کرایه شخصی و هواپیما میسر است که با هر سه روش اول حدود ۳ ساعت به طول می انجامد.
در داخل شهر شبکه اتوبوسرانی نقش اساسی در جابجایی مردم در داخل و اطراف شهر را به عهده دارد. و هزینه آن تابع مسیر و میزان مسافتی است که مسافر طی می کند. پس از اتوبوس وسیله اصلی برای جابجایی در داخل شهر به عهده وسیله ای است به نام اتو ریکشا است که به اختصار به آن ریکشا می گویند . که وسیله ای است سه چرخه و موتوری که ظرفیتش حداکثر سه نفر است و همواره حالت دربستی دارد و براساس میزان مسافت طی شده ، که توسط تاکسی متر تعیین می گردد، دریافت می شود. لازم به یادآوری است که به غیر از دو وسیله عمومی بالا تعداد قابل توجهی آژانس های تاکسی برون شهری وجود دارد که آن ها نیز دارای یک هزینه اولیه ثابت بوده و مازاد آن بر حسب مسافت طی شده ( بسته به نوع وسیله نقیله و دارا بودن یا نبودن کولر ) محاسبه می گردد . بسیاری از مردم اعم از زن و مرد، از جمله اغلب دانشجویان ایرانی از انواع موتورسیکلت برای جابه جایی استفاده می کنند.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری از چهره درس خوان رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ 12 سالگی رهبری در مدرسه (435 نظر) نگاهی به انواع لباس مدرسه دانش آموزان کشور های مختلف/ آمریکا، ژاپن، چین و... (231 نظر) الهام چرخنده امروز صبح به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت+عکس/ چهره آرام خانم بازیگر در بیت رهبری (173 نظر) سحر زکریا: 6 سال همسر مهران مدیری بودم / او جوانی ام را گرفت !+فیلم (154 نظر) رهبر معظم انقلاب: ترویج موسیقی بر خلاف مذاق اسلام است/ اردوی مختلط دختر و پسر یعنی چه؟! دانشجو بره خارج از کشور که چه کنه؟+فیلم (148 نظر) پری غفاری معشوقه شاه پهلوی: شاه آرام آرام مشروب می‌خورد و گاهی گیلاس مرا هم پر می‌کرد/ ازدواجی در کار نبود من دستمزدم را می گرفتم! (144 نظر) مروری بر بازیگران مرد ایرانی که از گوشواره استفاده می‌کنند؛ امیر جعفری، ارسلان قاسمی، امین حیایی و...+عکس (98 نظر) روز اول مهر یادی کنیم از اخراج سجاد رضایی فرزند اکبر کلاس دوم ب با گرمکن ورزشی دهه شصتی +فیلم/ من برای لهجه اصفهانیش مُردم شما ادامه بدید (93 نظر) نعیمه نظام دوست: عاشق احمدرضا عابدزاده بودم ، اون بلیزر داشت منم با یه رنو افتادم دنبالش اصلا به من محل نذاشت قلبم خیلی شکست و اومدم خونه عکسهاشو پاره کردم+ویدیو (92 نظر) خانه پدری ساده رهبر معظم انقلاب به روایت تصویر +عکس/ از سقف چوبی و بوفه دکوری ساده تا چراغ نفتی و کابینت های فلزی (88 نظر) اکبر عبدی: 25 سال مصرف کننده تریاک بودم، اینجانب اکبر عبدی 4 سال و نیم یک معتاد+فیلم (82 نظر) دیدار احساسی علی پروین اسطوره فوتبال با رهبر انقلاب در بیمارستان +عکس / ارادت خاص علی آقا به رهبر معظم انقلاب (79 نظر) رضا عطاران : من و خانومم تو سینما بودیم همه اومدن برای عکس و امضا که اعلام شد رضا گلزار وارد شده دور و برمون حتی یه نفر هم نموند همه رفتن پیش رضا (79 نظر) علیرضا بیرانوند: پرتاب‌های بلندم به خاطر چوپانی کردنم هست؛ به عنوان یک چوپان در کنار خانواده ام همیشه مجبور بودم که با پرتاب سنگ مواظب گوسفندانم باشم (75 نظر) خلاقیت هوشمندانه یک مدرسه ایرانی برای استفاده از پله های سالن/ دست مریزاد به این همه نبوغ و ابتکار+عکس👌 (71 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
برای اولین بار نماینده اسرائیل هنگام سخنرانی مسعود پزشکیان به سخنان رئیس‌جمهور ایران گوش داد و سالن را ترک نکرد+ویدیو از نخ بستن به انگشتر برای اندازه شدن تا دکمه‌های متفاوت قبا و نخ نما شدن عبا؛ در مروری بر ساده‌زیستی رهبر معظم انقلاب+عکس خبرنگار شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال در منهتن آمریکا: من دیدم که همسر مسعود پزشکیان از ساختمانی در اینجا خارج شد+ویدیو/ ای کاش به عنوان خبرنگار یک مقدار اطلاعات داشتی! ذوق‌زدگی و خوشحالی خبرنگار ترکیه از "ساغول" گفتن مسعود پزشکیان در نیویورک؛ خبرنگار ترکیه: این رئیس‌جمهور تُرک آذربایجانی است+ویدیو رهبر معظم انقلاب: بعضی‌ها فکر می‌کنند نشاط یعنی رقاصی؛ فلان برنامه موسیقی رو توی تلویزیون پخش کنیم مردم نشاط پیدا کنند، نشاط این نیست+ویدیو تصاویری جالب از مسعود پزشکیان پشت نیمکت کلاس درس در روز اول مهر/ ردیف دوم و چهارم نشینی رئیس جمهور توئیت جدید پزشکیان به زبان کُردی و عربی +عکس وزیر اسبق کشور: رهبر معظم انقلاب یک دوره تندخوانی شرکت کردند و یک کتاب 300 صفحه‌ای را در یک شب می‌خوانند+ویدیو نیکی کریمی از مهمترین اتقاق زندگی اش پرده برداشت ؛ خانم بازیگر : پدرم مرا به این سمت سوق داد تاج گل اعیانی با گل‌های سفید و سیاه محمدباقر قالیباف در مراسم ختم پدر خداداد عزیزی+عکس استاندار بصره راننده شخصی مسعود پزشکیان در سفر به این شهر شد+عکس/ چهره خندان رئیس جمهور سوار بر BMW