سامسونگ گلکسی اس ۲۱ پلاس در میان گوشی های هوشمند خانواده سامسونگ گلکسی، مشخصات قدرتمند تر از مدل استاندارد و ضعیف تر از مدل اولترا را با خود به همراه داشت. می تواند گفت در بسیاری از موارد این گوشی هوشمند از نظر مشخصات فنی در نظر گرفته شده شباهت بسیار بالایی با مدل استاندارد دارد. در این مقاله قرار است نگاهی نزدیک تر داشته باشیم به مشخصات در نظر گرفته شده برای سامسونگ گلکسی اس ۲۱ پلاس تا ببینیم در بخش های مختلف چه عملکردی را از خودش به نمایش می گذارد.
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، سامسونگ گلکسی اس ۲۱ پلاس در بسیاری از موارد شباهت های بسیاری با گلکسی اس ۲۱ دارد. یکی از این شباهت ها طراحی در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند پرچمدار می باشد.
در نمای رو به رویی شاهد حضور ناچ اینفینیتی O می باشیم که بریدگی دایره ای شکل ناچ در قسمت بالایی و مرکزی صفحه نمایش، سنسور دوربین سلفی را در خود جای داده است. خمیدگی هایی که پیش از این سامسونگ برای صفحه نمایش استفاده کرده بود را در صفحه نمایش سامسونگ گلکسی اس 21 پلاس نمی بینیم و این گوشی هوشمند به صفحه نمایش تخت و با کیفیتی مجهز شده است.
در نمای پشتی، طراحی تقریبا جدیدی برای برای قرار گیری سنسور های دوربین در نظر گرفته شده است. این گوشی هوشمند در نمای پشتی به سه سنسور دوربین مجهز شده که این سه سنسور با چیدمانی ستونی شکل در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
معماری در نظر گرفته شده برای قرار گیری سنسور های دوربین پشتی کمی به نسبت نسل های قبلی متفاوت بوده و قطر بریدگی سنسور های دوربین هم به نسبت نسل های قبلی، قطر بیشتری را با خود به همراه داشته. باید قبول کرد که خود نمایی سنسور های دوربین به نسبت نسل های قبلی سبب شده تا ظاهری زیبا تری به این گوشی هوشمند بخشیده باشد.
در نمای پشتی به طبع با توجه به پرچمدار بودن این گوشی هوشمند، خبری از حضور سنسور حسگر اثر انگشت نیست و این قابلیت امنیتی بسیار پرکاربرد زیر صفحه نمایش قرار گرفته است. سنسور اپتیکال حسگر اثر انگشت هم در تست هایی که انجام دادیم توانست عملکرد بسیار خوب و سریعی را در حد و اندازه یک پرچمدار از خودش به نمایش بگذارد.
در نمای رو به رویی و نمای پشتی سامسونگ از محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس استفاده کرده. جدیدترین نسل محافظ های صفحه ویکتوس گوریلا گلس سبب شده تا از سامسونگ گلکسی اس ۲۱ پلاس در مقابل ضربات احتمالی محافظت کنند.
بر خلاف سامسونگ گلکسی اس ۲۱ به وزن تقریبا سبک ۱۶۹ گرمی اش، گلکسی اس ۲۱ پلاس وزن تقریبا سنگین ۲۰۰ گرمی را با خود به همراه دارد که یکی از اصلی تری دلیل وزن سنگین تر این گوشی هوشمند به نسبت مدل استاندارد، صفحه نمایش بزرگتر آن می باشد.
شاید در استفاده های طولانی مدت کمی خستگی برای دستان شما به ارمغان آورد، اما همین وزن نه چندان سبک سبب می شود تا حس و حال یک گوشی هوشمند پرچمدار به شما منتقل شود و تجربه HANDS_ON بسیار جذابی را با این گوشی هوشمند پرچمدار داشته باشید. البته نباید فراموش کنیم که وزن مناسب در نظر گرفته شده سبب می شود تا حس افتادن و لغزیدن این گوشی هوشمند کمتر احساس شود و حس استیبل بودن را در هنگام استفاده به شما می دهد.
همانند نسل های گذشته، سامسونگ از متریال پلاستیکی اما با کیفیتی برای ساخت استفاده کرده و در فریم های کناری نیز متریال آلومینیومی را شاهد هستیم. متریال با کیفیت به همراه تکنولوژی ساخت پیشرفته هم سبب شده تا گلکسی اس 21 پلاس توانایی پشتیبانی از استاندارد ضد آب IP68 را داشته باشد. پشتیبانی از استاندارد IP68 نیز سبب شده تا این گوشی هوشمند توانایی قرار گیری در عمق 1.5 متری آب و مدت زمان 30 دقیقه ای را داشته باشد. با این تفاسیر، با خیال راحت می توانید از این گوشی هوشمند پرچمدار در شرایط جوی مختلف و ورزش های آبی با خیال راحت استفاده کنید.
یکی از تفاوت های اصلی بین اس 21 پلاس و اس 21، صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای این دو گوشی هوشمند می باشد. اس 21 پلاس در نمای رو به رویی به صفحه نمایشی 6.7 اینچی با رزولوشن 1080×2400 پیکسلی و تراکم پیکسلی 394ppi در هر اینچ از نوع داینامیک امولد مجهز شده است.
همانطور که می بینیم سوای مشخصات قدرتمند در نظر گرفته شده برای صفحه نمایش این گوشی هوشمند، تفاوت چندانی به جز ابعاد بزرگتر صفحه نمایش مدل پلاس به نسبت مدل استاندارد شاهد نیستیم. اما خیالتان راحت باشد که با صفحه نمایش بسیار قدرتمند و با کیفیتی رو به رو خواهید شد که سامسونگ در این زمینه همواره حرف های بسیار برای گفتن داشته است.
برای طراحی صفحه نمایش هم همانطور که اشاره کردیم شاهد حضور ناچ اینفینیتی O می باشیم که بریدگی دایره ای شکل با قطر کم و بسیار مناسب در قسمت بالایی و مرکزی صفحه نمایش قرار گرفته است.
سوای میزان رزولوشن بسیار مناسب و تراکم پیکسلی بالا، این صفحه نمایش توانایی ارائه نرخ بروزرسانی عالی ۱۲۰ هرتز را دارد. چنین نرخ بروزرسانی سبب شده تا عملکرد بسیار روان و جذابی را از این صفحه نمایش شاهد باشیم و در گیم پلی ها نیز تجربه بسیار لذت بخش و جذابی را به شما ارائه می کند.
شاید نرخ بروزرسانی بالا و بسیار خوب ۱۲۰ هرتزی، صفحه نمایشی با کیفیت و روانی را به شما ارائه کند، اما به طبع مصرف انرژی بالایی را نیز با خود به همراه دارد. اما سامسونگ برای مدیریت مصرف انرژی هم راهکار جالبی را در نظر گرفته است. صفحه نمایش هوشمند این گوشی هوشمند بصورت پویا بر حسب فعالیت شما نرخ بروزسانی متناسب را ارائه می کند تا همواره نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتز را شاهد نباشیم و مصرف انرژی نیز بخوبی مدیریت می شود.
با توجه به روشنایی ۱۳۰۰ نیت (شمع در متر مربع) نیز در تست هایی که انجام دادیم، صفحه نمایش این گوشی هوشمند در شرایط نوری متنوع و حتی تابش مستقیم نور خورشید هم، توانست وضوح تصویر بسیار خوب و با کیفیتی را ارائه کند.
طراحی در نظر گرفته شده نیز سبب شده تا شاهد نسبت تصویر 20 به 9 باشیم و بیش از 88 درصد از نمای رو به رویی را نیز صفحه نمایش این گوشی هوشمند به خودش اختصاص داده است. پشیبانی از قابلیت صفحه نمایش همواره روشن و استاندارد HDR10 پلاس نیز از دیگر قابلیت های این صفحه نمایش می باشد.
در قسمت پشتی شاهد قرار گیری سه سنسور دوربین می باشیم که از نظر تعداد و همچنین میزان رزولوشن در نظر گرفته شده هیچ تفاوتی با سنسور های دوربین سامسونگ گلکسی اس ۲۱ ندارند.
یک سنسور اصلی 12 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8 و فاصله کانونی 26 میلی متر از نوع عریض به همراه سنسور 64 مگاپیکسلی از نوع تله فوتو با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0 و فاصله کانونی 29 میلی متر در کنار سنسور 12 مگاپیکسلی از نوع فوق عریض با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2 و زاویه دید 120 درجه ای، سنسور های دوربین سه گانه سامسونگ گلکسی اس 21 پلاس را تشکیل می دهند.
ابتدا با سنسور اصلی ۱۲ مگاپیکسلی شروع می کنیم. سنسوری که شاید بر روی کاغذ چندان سنسور قدرتمندی به نظر نرسد، اما با توجه به ابعادش و قابلیت هایی که برایش در نظر گرفته شده، توانایی عملکرد بسیار خوبی را خواهد داشت.
در تست های انجام شده این سنسور توانست در نور روز عملکرد بسیار خوبی را از خودش به نمایش بگذارد. تفاوت نور روز با سایه بخوبی از هم متمایز شده اند و در تصاوی ثبت شده نیز کنتراست بسیار خوب، دیتیل عالی و داینامیک رنج بسیار جذابی را شاهد بودیم.
اما قدرت یک سنسور دوربین در نور کم و نور شب مشخص می شود. با توجه به گشودگی دریچه دیافراگم در نظر گرفته شده نیز این سنسور می تواند نور ببشتری را به نسبت سنسور های دوربین دیگر جذب کند و در نهایت در نور کم و نور شب می تواند تصاویر با کیفیت با روشنایی مناسبی را به ثبت برساند.
البته برای عکاسی در نور شب، قابلیت جذاب نرم افزاری حالت عکاسی شب یا همان night mode نیز برای این سنسور دوربین اصلی در نظر گرفته شده. با توجه به تست های انجام شده و ثبت تصاویر در حالت night mode، نویز های موجود در نور شب (نور های مصنوعی) به حداقل میزان ممکن رسید و در نهایت تصاویر با کیفیت و بدون نویزی را شاهد هستیم.
اما یکی از قدرتمند ترین سنسور دوربین در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند، سنسور تله فوتو با قابلیت زوم ۳ برابری هیبیریدی می باشد. سنسوری که می تواند تصاویری با دیتیل بسیار جذابی را در حالت زوم به ثبت برساند. سنسور ۱۲ مگاپیکسلی از نوع فوق عریض هم با زاویه دید بسیار گسترده و خوب ۱۲۰ درجه ای نیز به شما اجازه ثبت تصاویر با زاویه دید باز تری به نسبت سنسور دوربین اصلی را به شما می دهد (برای ثبت تصاویر در طبیعت و عکس های دست جمعی).
یکی از قابلیت های عکاسی برای گوشی های هوشمند پرچمدار و حتی برخی از گوشی های هوشمند میان رده، قابلیت عکاسی حالت pro یکی از بخش های بسیار لذت بخش برای طرفداران عکاسی حرفه ای می باشد. در این قسمت از حالت عکاسی شما می توانید با تنظیم دستی ایزو، گشودگی دریچه دیافراگم و سرعت شاتر، تصاویر بسیار جذابی را در نور شب به ثبت برسانید.
بسیاری از گوشی های هوشمند توانایی ضبط ویدئو با حداکثر کیفیت 4K را دارند، اما سامسونگ گلکسی اس 21 همانند دو برادر بزرگتر خود توانایی ضبط ویدئو با حداکثر کیفیت 8K و نرخ 24 فریم در ثانیه را دارد. البته این سنسور توانایی ضبط ویدئو با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه، 1080p و نرخ 240 فریم در ثانیه و 720p و نرخ 960 فریم در ثانیه را دارد.
سوای کیفیت بالای ویدئو های خروجی، سنسور دوربین اصلی و سنسور دوربین تله فوتو نیز به قابلیت بسیار جذاب و کاربردی لرزشگیر اپتیکال یا همان OIS مجهز شده است. این قابلیت سبب می شود تا لرزش های ناخواسته هنگام ضبط ویدئو به حداقل میزان ممکن برسد و در نهایت خروجی ویدئو بسیار جذاب و با کیفیتی را شاهد باشیم. لازم به ذکر است که لرزشگیر اپتیکال یا همان OIS توانایی ارائه عملکرد بهتری به نسبت لرزشگیر های دیجیتال یا همان EIS را دارد.
بریدگی دایره ای شکل ناچ اینفینیتی O در قسمت بالایی و مرکزی صفحه نمایش هم سنسور دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2 و فاصله کانونی 26 میلی متر از نوع عریض در خود جای داده است.
شاید بهتر بود که سامسونگ از سنسور دوربین سلفی با رزولوشن بالاتری بهره می برد. اما همین سنسور دوربین سلفی هم توانایی ها و قابلیت های بسیار جذابی را با خود به همراه دارد. این سنسور دوربین سلفی توانایی ضبط ویدئو با حداکثر کیفیت 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه را دارد.
در نور روز نیز کیفیت تصاویر خوب و بسیار مناسبی را شاهد بودیم، هرچند شاید توقعمان از یک گوشی هوشمند پرچمدار، کمی بیشتر از این حرف ها بود. در تصاویر ثبت شده در حالت پرتره هم بک گراند بخوبی بوکه شده و پرتره چهره بدون هیچ تداخلی با بک گراند بوکه شده شاهد بودیم.
همواره پردازنده های کوالکام توانسته اند عملکرد بسیار بهتری به نسبت پردازنده های اگزینوس اختصاص سامسونگ از خود به نمایش بگذارند. اما این بار برای اولین بار گوشی های هوشمند خانواده سامسونگ گلکسی اس ۲۱ به پردازنده های با معماری ۵ نانومتری مجهز شده اند.
گلکسی اس ۲۱ پلاس به پردازنده اختصاص اگزینوس ۲۱۰۰ اختصاصی سامسونگ و پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ شرکت کوالکام مجهز شده است و همانطور که اشاره کردیم، هر دو پردازنده با معماری ۵ نانومتری معرفی شده اند.
این بار اما اگزینوس ۲۱۰۰ توانست عملکردی نزدیک به اسنپدراگون ۸۸۸ از خود به نمایش بگذارد. هر چند باز هم اسنپدراگون ۸۸۸ توانست عملکرد بهتری نه تنها به نسبت اگزینوس ۲۱۰۰ بلکه به نسبت تمام پردازنده های گوشی های هوشمند اندرویدی از خود به نمایش بگذارد. اما با توجه به اینکه این گوشی هوشمند با پردازنده اگزینوس ۲۱۰۰ در بازار ایران حضور دارد، به بررسی این پردازنده می پردازیم.
یک هسته قدرتمند تر با توانایی ارائه فرکانس کاری ۲.۹ گیگاهرتز به همراه سه هسته با توانایی ارائه حداکثر فرکانس کاری ۲.۸۰ گیگاهرتز و چهار هسته اقتصادی با صرفه انرژی کمتر و توانایی ارائه فرکانس کاری ۲.۲، هشت هسته قدرتمند این پردازنده اختصاصی سامسونگ را تشکیل می دهند.
شاید باز هم با توجه به تست های انجام شده و البته میزان فرکانس هسته های در نظر گرفته شده، اسنپدراگون ۸۸۸ توانایی ارائه عملکرد بهتری داشته باشد، اما با توجه به تست هایی که انجام دادیم و مقایسه این دو پردازنده قدرتمند، اگزینوس ۲۱۰۰ توانست عملکردی نزدیک به عملکرد اسنپدراگون ۸۸۸ را به نمایش بگذارد و باید گفت دیگر به نسبت پرچمداران نسل قبلی، اختلاف زیادی که بین عملکرد پردازنده های اگزینوس و اسنپدراگون شاهد نبودیم.
در مجموع باید بگوییم با خیال راحت می توانید روی پردازنده اگزینوس ۲۱۰۰ در گیم پلی های سنگین هم حساب باز کنید. در گیم پلی های سنگین با توجه به قدرت بالای این پردازنده و نرخ بروزسانی بالای ۱۲۰ هرتز صفحه نمایش، می توانید تجربه گیم پلی های بسیار جذابی را با این گوشی هوشمند پرچمدار تجربه کنید.
با توجه به فراگیری شبکه های اینترنتی نسل پنجم یا همان 5G که حتی در کشور خودمان هم در حال فراگیر شدن است، گوشی های هوشمند با قابلیت پوشش شبکه های 5G طرفداران بسیار دارد، سامسونگ گلکسی اس 21 پلاس هم به لطف بهره بردن از پردازنده اگزینوس 2100 توانایی پشتیبانی از شبکه های اینترنتی پرسرعت نسل پنجم را نیز دارد.
اگزینوس ۲۱۰۰ اولین پردازنده با معماری ۵ نانومتری اختصاصی سامسونگ بود. با توجه به معماری ۵ نانومتری و مصرف انرژی کمتر به نسبت پردازنده هایی با معماری ۷ و ۸ نانومتری، کمک شایانی به طول عمر مفید به ازای هر بار شارژ ۱۰۰ درصدی را برای این گوشی هوشمند پرچمدار به ارمغان آورده است.
در مقایسه با سامسونگ گلکسی اس ۲۱، اس ۲۱ پلاس به باتری با میزان ظرفیت بیشتری مجهز شده. گلکسی اس ۲۱ پلاس از باتری با میزان ظرفیت ۴۸۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره برده است (سامسونگ گلکسی اس ۲۱ به باتری با میزان ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده است).
با توجه به میزان ظرفیت بسیار خوب و قوی تر از مدل استاندارد و همچنین پردازنده ای با معماری ۵ نانومتری که مصرف انرژی کمتری به نسبت پردازنده های با معماری ۷ و ۸ نانومتری دارد، سبب شده تا باتری در نظر گرفته شده برای سامسونگ گلکسی اس ۲۱ پلاس به ازای هر بار شارژر ۱۰۰ درصدی، طول عمر مفید بسیار خوب و قابل قبولی را می تواند ارائه کند.
با توجه به تست هایی که انجام دادیم، باتری ۴۸۰۰ میلی آمپر ساعتی این گوشی هوشمند توانست به ازای هر بار شارژر ۱۰۰ درصدی طول عمر مفید ۱۱۴ ساعت برای حالت استند بای، ۳۱ ساعت و ۱ دقیقه ای برای حالت مکالمه صوتی، ۱۳ ساعت و ۵۵ دقیقه ای برای حالت وب گردی و ۱۸ ساعت و ۵۳ دقیقه ای برای حالت اجرای ویدئو را ارائه کرد. با توجه به نتایج بدست آمده، باتری سامسونگ گلکسی اس ۲۱ پلاس توانست طول عمر مفید بهتری را به ازای هر بار شارژ ۱۰۰ درصدی در مقایسه با سامسونگ گلکسی اس ۲۱ ارائه کند.
در مقایسه با سامسونگ گلکسی اس ۲۱، این گوشی هوشمند به مشخصات قدرتمند تری مجهز شده است. در این میان می توانیم به صفحه نمایشی با ابعاد بزرگتر و باتری قدرتمند تر اشاره کنیم. در بخش های دیگر اما شباهت بسیار بالایی را همانطور که در این مقاله خواندید شاهد بودیم.
اما به هر حال به عنوان یک پرچمدار بنام، سامسونگ گلکسی اس 21 پلاس با بهره بردن از طراحی جذاب و پرچمدار گونه، سنسور های دوربین قدرتمند، پردازنده ای با عملکرد بسیار خوب، باتری با طول عمر مفید بسیار خوب به ازای هر بار شارژ 100 درصدی، یکی از بهترین پرچمدارن موجود در بازار ایران می باشد که البته همانطور که اشاره کردیم، توانایی پشتیبانی از شبکه های اینترنتی نسل پنجم یا همان 5G را نیز خواهد داشت.
معرفی |
|
|
---|---|---|
وضعیت | موجود. عرضه شده در 29 ژانویه 2021 |
نوع | Dynamic AMOLED 2X، لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ | |
---|---|---|
ابعاد |
|
|
رزولوشن | 1080 در 2400 پیکسل، 20:9 (~393 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) | |
محافظ | کورنینگ گوریلا گلس Victus |
ابعاد |
|
|
---|---|---|
وزن | - 202 گرم (نسخه mmWave) - 200 گرم (نسخه sub6) |
|
ساخت | پشت شیشهای (گوریلا گلس)، جلوی شیشهای (گوریلا گلس Victus)، فریم آلومینیومی | |
سیمکارت |
|
سیستمعامل در زمان عرضه |
|
|
---|---|---|
تراشه | - Exynos 2100 (پنج نانومتری) - نسخه گلوبال - Qualcomm Snapdragon 888 (پنج نانومتری) - نسخه آمریکا، چین، کره جنوبی |
|
پردازنده مرکزی |
|
|
پردازنده گرافیکی |
|
درگاه حافظه |
|
|
---|---|---|
حافظه داخلی |
|
اصلی | 12 مگاپیکسل، (لنز 26 میلیمتری واید با پوشش 79 درجه، 1.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/1.76 اینچ سایز سنسور، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، f/1.8، لرزشگیر اپتیکال تصویر) 64 مگاپیکسل، (لنز 29 میلیمتری تلهفوتو با پوشش 76 درجه، 0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/1.72 اینچ سایز سنسور، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال 1.1 برابر، زوم هیبریدی 3 برابر، زوم فضایی 30 برابر، f/2.0) 12 مگاپیکسل، (لنز 13 میلیمتری اولتراواید با پوشش 120 درجه، 1.4 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2.55 اینچ سایز سنسور، فوکوس ثابت، حالت Super Steady ضبط بدون لرزش ویدیو، f/2.2) |
|
---|---|---|
قابلیتها | فلش LED، پانوراما، Auto-HDR | |
فیلمبرداری | 8K@24fps، 4K@30/60fps، 1080p@30/60/240fps، 720p@960fps، HDR10+، ضبط صدای استریو.، لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی | |
سلفی |
|
|
فیلمبرداری سلفی |
|
جک ۳.۵ میلیمتری |
|
---|
باتری |
|
|
---|---|---|
شارژر | - شارژر سریع 25 وات - پشتیبانی از Power Delivery 3.0 - شارژ سریع بیسیم 15 وات با پشتیبانی از استانداردهای Qi و PMA - شارژ معکوس 4.5 وات |
حسگرها | حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اولتراسونیک)، شتابسنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطبنما، فشارسنج |
---|
فناوری |
|
---|
شبکه بیسیم |
|
|
---|---|---|
بلوتوث |
|
|
GPS |
|
|
رادیو |
|
|
USB |
|
|
NFC | بله |
رنگها | مشکی، نقرهای، بنفش، صورتی، طلایی، قرمز |
---|---|
مدلها | SM-G996B، SM-G996B/DS (گلوبال); SM-G996U (آمریکا); SM-G996U1 (آمریکا، آنلاک شده); SM-G996W (کانادا); SM-G996N (کره); SM-G9960 (چین) |
نرخ مخصوص جذب (SAR) | 0.65 وات بر کیلوگرم (سر)، 0.95 وات بر کیلوگرم (بدن) |
نرخ مخصوص جذب اروپا (SAR EU) | 0.54 وات بر کیلوگرم (سر)، 1.33 وات بر کیلوگرم (بدن) |
حدود قیمت در زمان عرضه | حدود 1050 یورو |