قیمت لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15 - Lenovo ThinkPad E15-Core i5

  سه شنبه، 19 اسفند 1399   زمان مطالعه 1 دقیقه
قیمت لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15 - Lenovo ThinkPad E15-Core i5
خانواده لپ تاپ‌های ThinkPad سری E (Edge) شرکت لنوو، لپ تاپ‌های با دوام و کارآمدی در بین لپ‌ تاپ‌های میان‌رده بازار هستند. لنوو در ساخت این لپ تاپ‌ها از بدنه‌ای مقاوم از جنس پلاستیک فشرده استفاده کرده است. سیستم پردازشی این سری لپ تاپ عملکرد قابل‌قبولی در بین لپ تاپ‌های مالتی‌مدیا داشته و می‌تواند به کلیه نیازهای روزانه شما پاسخ دهد.
قیمت: ناموجود
بروزرسانی: پنجشنبه، 06 مرداد 1401

نقد و بررسی لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

سری لپ تاپ‌های ThinkPad E15 و E14 هر دو طراحی مشابهی دارند. لنوو در این سری از پلاستیک فشرده برای ساخت بدنه‌ی لپ تاپ استفاده کرده است.  برعکس سایر مدل‌ لپ تاپ‌ها، بدنه‌ی بسیار محکمی دارد و در برابر ضربه مقاوم است. البته لولاهای نگه‌دارنده صفحه نمایش لپ تاپ از جنس آلومینیوم هستند و می‌توانید به‌راحتی صفحه نمایش را در هر زاویه‌ای که می‌خواهید قرار دهید. امکان برگرداندن کامل صفحه لپ تاپ به عقب و ایجاد زاویه 180 درجه‌ای وجود دارد.

نوع طراحی لنوو در سری ThinkPad E15 و ThinkPad E14 نسبت به سایر لپ تا‌پ‌های رقیب و حتی سری‌ لپ تاپ‌های دیگر لنوو مانند سری ThinkBook 15 متفاوت بوده و طراحی زمخت‌تری دارد. این سبک از طراحی که ضخامت لپ تاپ را هم زیاد کرده، ممکن است برای همه جذاب نباشد، اما از بابت مقاومت آن باید خیال‌تان راحت باشد. ابعاد لپ تاپ در مدل 15 اینچی 368x245x18.9 میلی‌متر و در مدل 14 اینچی 329x242x19.9 میلی‌متر است. ابعاد لپ تاپ و مخصوصا ضخامت بدنه در مدل 14 اینچی تناسب زیادی با سایر لپ تاپ‌های این اندازه مانند لپ تاپ‌های ایسوس ندارد. وزن ThinkPad E15 هم 1.9 کیلوگرم است که برای یک لپ تاپ با صفحه نمایش 15.6 اینچی مناسب است. وزن ThinkPad E14 هم 1.75 کیلوگرم است که برای یک لپ تاپ 14 اینچی وزن زیادی محسوب می‌شوند. پنل پشتی لپ تاپ طراحی ساده‌ای داشته و جز یک لوگو ThinkPad المان دیگری روی بدنه دیده نمی‌شود. اما در پنل داخلی و روی قسمت کیبورد از سیستم TrackPoint استفاده شده که به شکل دایره‌ای قرمز رنگ در وسط کیبورد دیده می‌شود و ظاهر متفاوتی را برای لپ تاپ ایجاد کرده است. اگر به‌دنبال خرید لپ تاپ ظریف و سبک هستید، این سری از لپ تاپ‌های لنوو مناسب شما نیست اما با خرید ThinkPad E15 و ThinkPad E14 می‌توانید به لپ تاپی با بدنه‌ی مقاوم و با دوام دسترسی داشته باشید.

صفحه نمایش لپ تاپ لنوو ThinkPad E15

لنوو از دو مدل صفحه نمایش برای سری لپ تاپ‌های ThinkPad E خود استفاده کرده است. در مدل‌های ابتدایی از صفحه نمایش با کیفیت HD و رزولوشن 1366x768 و پنل TN استفاده شده است که طبیعتا کیفیت خیلی بالایی را ارائه نمی‌دهد. اما در کانفیگ‌های حرفه‌ای سری ThinkPad E15 و همچنین ThinkPad E14 شاهد صفحه نمایش با کیفیت Full HD و رزولوشون 1920x1080 هستیم. پنل استفاده شده در این صفحه نمایش‌ها هم از نوع IPS است که دقت رنگ بالایی دارد و برای یک تجربه‌ی مالتی‌مدیا بسیار مناسب است.

میزان روشنایی صفحه نمایش 250 نیت بوده که روشنایی خوبی برای لپ تاپ به حساب می‌آید. علاوه بر این از روکش مات (Anti-Glare) بر روی صفحه نمایش‌های ThinkPad E15 استفاده شده که باعث می‌شود، نمایشگر نوری از خود منعکس نکند. از همین رو می‌توانید در محیط‌های خارج از خانه هم به راحتی با لپ تاپ کار کنید. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، این سری لپ تاپ طراحی ظریفی ندارد. به همین خاطر در بخش طراحی پنل نمایشگر هم شاهد حاشیه‌های نسبتا زیادی در اطراف صفحه نمایش به نسبت سایر لپ تاپ‌های هم رده و همچنین سری ThinkBook 15 خود لنوو هستیم. در بالای پنل صفحه نمایش از یک وب‌کم با کیفیت HD با توان فیلم‌برداری 720p استفاده شده که کیفیت خوبی را برای برقراری تماس تصویری در اختیار شما قرار می‌دهد. یکی از ویژگی‌های جالب لنوو در ساخت لپ‌ تاپ‌ها، استفاده از محافظ فیزیکی برای پوشاندن دوربین وب‌کم است. با استفاده از پوشش ThinkShutter هر موقع که نیازی به وب‌کم نداشتید، می‌توانید با بستن وب‌کم با خیال راحت به کار خود با لپ تاپ ادامه دهید. البته این امکان لنوو تقریبا یک امکان امنیتی تبلیغاتی است زیرا با استفاده از تنظیمات ویندوز و همچنین نرم‌افزارهای مختلف امکان مسدود کردن و شخصی‌سازی وب‌کم وجود دارد. در مجموع با خرید لپ تاپ ThinkPad E15 می‌توانید به یک صفحه نمایش با کیفیت برای انجام کارهای روزانه‌ی خود دسترسی داشته باشید. به لطف پنل IPS و زولوشون تصویر بالا، تماشا فیلم و انجام کارهای گرافیکی با لپ تاپ لذت بیشتری دارد.

لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

کیبورد و تاچ پد لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

طراحی کیبورد و به صورت کلی پنل داخلی بدنه‌ی لپ تاپ سری ThinkPad E مختص خود شرکت لنوو است. بر روی مدل 15 اینچ شاهد یک کیبورد جزیره‌ای کامل هستیم. اما در مدل ThinkPad E14 بخش مربوط به اعداد (NumPad) به دلیل کوچک‌تر بودن ابعاد لپ تاپ، حذف شده است. در برخی از کانفیگ‌های این سری لپ تاپ از کلیدهایی با نور پس‌زمینه (Backlight) هم استفاده شده است. کلیه کلیدهای کیبورد یک سطح پایین‌تر نسبت به قسمت استراحت‌گاه دست بر روی لپ تاپ چیده‌ شده است. تاچ‌پد هم در جایگاه‌ همیشگی متمایل به سمت چپ بر روی بدنه‌ی لپ تاپ قرار گرفته که از فرمان‌های چندلمسی هم پشتیبانی می‌کند. اما تاچ پد سری ThinkPad E یک‌پارچه نیست و کلیدهایی درست بالای آن قرار گرفته‌اند و به‌نوعی پلی بین تاچ‌پد و کلیدهای کیبورد ایجاد کرده‌اند. درست پایین حروف G و H هم یک کلید قرمز دایره‌ای با قابلیت جابه‌جایی در زوایای مختلف قرار گرفته است. لنوو از سیستم TrackPoint بر روی این سری مشابه مدل‌های قدیمی‌اش، استفاده کرده است. زمانی که شما از ماوس استفاده نمی‌کنید، برای جابه‌جا کردن نشان‌گر از طریق تاچ‌پد باید دست خود را از روی کلیدهای کیبورد رها کنید و به سراغ تاچ‌پد بروید. ولی در این سیستم می‌توانید خیلی سریع‌تر به‌آسانی با انگشت در هنگام تایپ، از طریق کلید دایره‌ای قرمز نشان‌گر صفحه را به جا کرده و یا اسکرول کنید. دو کلید تاچ‌پد هم به همین دلیل به‌جای قسمت پایینی در بالای آن تعبیه شده‌اند تا شما با سرعت بیشتری بتوانید کارهایی که به صورت معمول با ماوس انجام می‌شود را با سیستم TrackPoint لپ تاپ انجام دهید.

سخت افزار لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

بر روی کلیه کانفیگ‌های سری ThinkPad E لنوو از پردازنده‌های نسل دهمی اینتل استفاده کرده است. پردازنده دو هسته‌ای Intel Core i3 با محدوده‌ی سرعت 2.1 تا 4.1 گیگاهرتز بر روی کانفیگ‌های ابتدایی این لپ تاپ قرار گرفته است. اما در سایر کانفیگ‌های حرفه‌ای برای مثال ThinkPad E15 20RD001QUE از پردزانده‌ی چهار هسته‌ای Intel Core i5 با سرعت 1.6 گیگاهرتز استفاده شده که در هنگام پردازش‌های سنگین در حالت توربو (Turbo Boost) سرعت آن تا 4.2 گیگاهرتز بالا خواهد رفت. بر روی کانفیگ 14 اینچی این سری یعنی ThinkPad E14 10210U هم از همین مدل پردازنده استفاده شده است. اما در مدل‌های دیگر، لنوو به سراغ بالاترین سیستم پردازشی اینتل رفته و در کانفیگ‌های ThinkPad E15 10510U و ThinkPad E14 10510U از پردازنده‌ی چهار هسته‌ای Intel Core i7 با محدوده 1.8 تا 4.9 گیگاهرتز استفاده کرده است.

در کنار این پردازنده از کارت گرافیک یکپارچه‌ی Intel UHD Graphics هم پردازش اطلاعات عمومی گرافیکی استفاده شده است. اما در کانفیگ‌های حرفه‌ای نام کارت گرافیک Radeon RX 640 با 2 گیگابایت حافظه‌ی اختصاصی به‌چشم می‌خورد. بر روی کانفیگ‌های Intel Core i5 و Intel Core i7 در مدل‌های 15 و 14 اینچی سری ThinkPad E از این مدل کارت گرافیک استفاده شده است که توان پردازشی مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد. به صورت کلی از حافظه‌ی رم 8 گیگابایتی بر روی سری لپ تاپ ThinkPad E استفاده شده اما می‌توانید این مقدار حافظه را تا عدد بسیار خوب 16 گیگابایت از نوع DDR4 ارتقا دهید. ایراد جدی این سیستم این است که لنوو در مادربرد لپ تاپ فقط از یک اسلات SO-DIMM استفاده کرده و نمی‌توانید در کنار این رم 8 گیگ یک رم دیگر 8 گیگابایت قرار دهید، بلکه باید رم فعلی را با یک 16 گیگابایت دیگیر جایگزین کنید.

مانند سایر بخش‌های فنی سخت‌ افزار، لنوو در سری ThinkPad E15 خود از هارد درایوهای مختلفی هم استفاده کرده است. در بین این هاردها هم شاهد حافظه‌ی HDD هستیم و هم حافظه‌ی SSD. به صورت کلی بر روی کانفیگ‌های موجود در بازار شاهد هارد دیسک 1 ترابایتی بر روی لپ تاپ‌های این سری هم E15 و E14 هستیم. اما در برخی از کانفیگ‌های خاص صرفا شاهد حافظه‌ی SSD بر روی لپ تاپ هستیم که طبیعتا سرعت بسیار بیشتری در لود کردن و خواندن فایل‌ها به‌نسبت حافظه‌ی HDD دارد. در مجموع سری لپ تاپ Lenovo ThinkPad E15 امکانات سخت افزاری مناسب و سطح بالایی دارد. با توجه به نوع کارت گرافیک مشخص است که لنوو قصد نداشته لپ تاپ را برای انجام کار حرفه‌ای خاصی بهینه کند. به همین خاطر می‌توان از لپ تاپ‌های ThinkPad E به‌عنوان لپ تاپ‌های مالتی‌مدیا با توان پردازشی بالا نام برد. با خرید لپ تاپ لنوو ThinkPad E15 می‌توانید با قیمتی کمتر از سایر رقبا به یک سیستم پردازشی کارآمد برای انجام کلیه کارهای روزانه‌ و نیمه‌حرفه‌ای خود دسترسی داشته باشید.

لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

باتری لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

لنوو در سری لپ تاپ ThinkPad E از باتری‌های لیتیوم‌پلیمری با ظرفیت 45 وات‌ساعت استفاده کرده است. طبق اطلاعات منتشر شده از سمت لنوو باتری لپ تاپ تا 12 ساعت می‌تواند شارژدهی داشته باشد. البته نمی‌توان روی این تست‌ها حساب باز کرد زیرا این عدد با توجه به الگوی مصرف شما، نرم‌افزارهای استفاده و همچنین میزان روشنایی صفحه می‌تواند تغییر کند. لازم به‌ذکر است که باتری داخلی این لپ تاپ قابلیت شارژ سریع از طریق آداپتور 65 واتی (که در جعبه لپ تاپ موجود است) را دارد.

پورت‌ها و بلندگوی لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

  • 1) USB 3.1 Type-C با قابلیت استفاده به‌عنوان DisplayPort و ورودی کابل برق
  • 2) USB 3.1
  • 3) USB 3.2
  • 4) خروجی تصویر HDMI
  • 5) جک 3.5 میلی‌متری هدفون
  • 6) USB 2.0
  • 7) ورودی RJ45 برای اتصال به اینترنت از طریق کابل LAN
  • 8) قفل کنسینگتون (برای اتصال لپ تاپ به قفل فیزیکی)

لنوو در این سری لپ تاپ از پورت‌های کاربردی استفاده کرده است اما در بین آن‌ها، جای خالی کارت‌خوان SD به‌چشم می‌خورد. بلندگوهای لپ تاپ ThinkPad E15 ساخته‌ی شرکت Harman هستند و کیفیت بسیار خوبی دارند. این دو بلندگوی داخلی 2 واتی توانایی پخش صدا با استاندارد Dolby را دارند. علاوه بر بلندگو از دو میکروفون داخلی هم برای ضبط صدا و برقراری تماس استفاده شده است که مورد تایید سرویس Skype for Business هستند و می‌توانید برای تماس‌های خود در اسکایپ بدون نیاز به میکروفون جانبی از میکروفون‌های خود لپ تاپ با خیال راحت استفاده کنید.

مشخصات فنی لپ تاپ لنوو تینک پد ای 15

مشخصات فیزیکی

ابعاد 368x245x18.9 میلی‌متر
وزن 1.9 کیلوگرم

پردازنده

پردازنده مرکزی Core i5، 
10210U
فرکانس کاری پردازنده 1.6UP TO 4.2 GHz
حافظه‌ کش 6 مگابایت
پردازنده‌ گرافیک AMD، RX640 GDDR5 128BIT
حافظه‌ اختصاصی پردازنده‌ی گرافیکی 2GB

حافظه

حافظه‌ رم 8 گیگابایت
حافظه‌ ذخیره‌سازی یک ترابایت
نوع حافظه‌ ذخیره‌سازی هارد دیسک
مشخصات حافظه داخلی سرعت حافظه 5400 دور در دقیقه

صفحه نمایش

اندازه صفحه ‌نمایش 15.6 اینچ
رزولوشن Full HD| 1920 x1080
نوع پنل TFT LED-backlit LCD
پوشش صفحه نمایش مات
صفحه‌نمایش لمسی ندارد

اتصالات

شبکه‌ بی‌سیم دارد
پورت شبکه دارد
HDMI دارد
VGA ندارد
DVI  
بلوتوث دارد
تعداد درگاه USB 3.0 Type A و بالاتر دارد
درگاه USB Type C دارد
درگاه تاندربولت ندارد
جک هدفون/میکروفن
 

سایر

اسپیکر دارد
درایو نوری ندارد
وبکم دارد
کیبورد با نور پس‌زمینه ندارد
حسگر اثر انگشت دارد
کارت‌خوان ندارد
حجم باتری باطری با ظرفیت 45 وات ساعت
سیستم عامل فاقد سیستم‌عامل
درگاه قفل امنیتی  

دیدگاه ها

پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها