به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصاد نیوز: روز سه شنبه شاخص کل بورس با ثبت افت 40 هزار و 627 واحدی به کانال 1.2 میلیون سقوط کرد. ریزش 40 هزار واحدی دومین سقوط بزرگ شاخص در دی ماه است. شاخص کل هم وزن نیز 6 هزار و 165 واحد پایین آمد و در رقم 463 هزار و 194 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 473 واحد افت کرد و به رقم 18 هزار و 701 واحد رسید. آیا این روند امروز متوقف می شود؟
بیشترین افزایش قیمت
روز سه شنبه در بورس قیمت سهام شرکت های داده گستر عصر نوین های وب (با نماد معاملاتی های وب) و آلومراد (فمراد) 5 درصد افزایش یافت و بیشترین رشد را در میان شرکت های بورسی داشتند. شرکت داروسازی روز دارو (دروز) نیز در رتبه بعدی جدول بیشترین افزایش قیمت قرار داشت.
در فرابورس نیز قیمت بازار اوراق منفعت دولت، افاد87 و اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی807 و تملی708 و قیمت سهام شرکت های صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) و عطرین نخ قم (نطرین) 5 درصد رشد داشتند و بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای برکت (شرکت دارویی برکت)، کدما (معدنی دماوند)، غدام (خوراک دام پارس)، کساوه (صنایع کاشی و سرامیک سینا) در روز سه شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس نیز هتل پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر) با افت 5 درصدی بیشترین کاهش قیمت را داشت.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سه شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سه شنبه است. در پایان معاملات روز سه شنبه بازار با مازاد عرضه 2 هزار و 43 میلیارد تومانی بسته شد که علامتی منفی برای سهام داران بورس است.
کاهش ارزش صف های خرید
در پایان معاملات سه شنبه، ارزش صف های خرید 45 درصد کاهش یافت و به رقم 857 میلیارد تومان رسید.
رشد ارزش صف های فروش
روز سه شنبه ارزش صف های فروش 208 درصد افزایش یافت و 2 هزار و 900 میلیارد تومان شد. این بالاترین رقم صف فروش در 20 روز کاری گذشته از 25 آذر به این سو است.
بیشترین تقاضاها
روز سه شنبه شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) برای سومین روز پیاپی با صف خرید 224 میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) و های وب بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضه ها
دیروز بیشترین صف فروش نیز به نماد وتوصا (گروه سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 132 میلیارد تومانی داشت. پس از وتوصا، گدنا (تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و برکت (شرکت دارویی برکت) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در روز سه شنبه شاخص به کانال 1.2 میلیونی سقوط کرد و بورس سطح حمایت مهم یک میلیون و 300 هزار واحدی را از دست داد. تحلیل گران تکنیکی معتقدند با از دست رفتن سطح حمایت پیشین، شاخص تا رقم یک میلیون و 210 هزار واحد پایین خواهد رفت. روندهای درونی بازار نیز نشان از پتانسیل شاخص های بورس برای نزول بیشتر دارد. در روزی که شاخص کل افت سنگین 40 هزار واحدی داشت آمار عرضه و تقاضای معاملات نشان می دهد که ارزش فروش حقیقی ها بیش از حقوقی ها بود و حقوقی ها نتوانستند تقاضای لازم را تامین کنند. دیروز در سمت تقاضا، 77 درصد خریدها توسط معامله گران حقیقی و 23 درصد توسط معامله گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 91 درصد فروش ها توسط معامله گران حقیقی و 9 درصد توسط حقوقی ها انجام شد. در نتیجه بازار با مازاد عرضه 2 هزار و 43 میلیارد تومانی بسته شد که نسبت به روز دوشنبه رشد 175 درصدی داشت.
سهام داران امیدوارند انتشار گزارشات 9 ماهه شرکت ها بتواند روند نزولی فعلی را متوقف کند، گزارشاتی که تا به امروز منتشر شده اند نشان از بهبود نسبی وضعیت شرکت ها دارد اما روند کلی بورس مطابقتی با این گزارش ها ندارد. در نتیجه به نظر می رسد فعلا بازار به این گزارش ها توجهی ندارد و بیشتر تحت تاثیر عوامل بیرونی چون اخبار سیاسی و نرخ ارز قرار دارد. با این حال رشد اندک قیمت دلار در روز سه شنبه نتوانست چندان تاثیری بر شاخص داشته باشد و نااطمینانی ها و بی اعتمادی به بازار سهام قوی تر از آن است که رشد اندک قیمت دلار تاثیر مثبت محسوسی بر شاخص داشته باشد.