قرارداد اجاره اتاق یک نوع کاربردی از قرارداد اجاره (روی لینک بزنید) است. این قرارداد به ویژه در کلان شهر ها کاربرد زیادی دارد. دانشجویان، افراد جوانی که در جست و جوی کار به شهر های بزرگ و صنعتی مهاجرت می کنند، جوانانی که برای کسب استقلال، تمایل دارند که به دور از خانواده و تنها باشند، اشخاصی که تمایل دارند کسب و کار خود را از یک مکان کوچک آغاز کنند و به طور کلی، همه اشخاصی که به دلایل مختلف تمایل دارند یک اتاق را اجاره کنند، می توانند از نمونه اجاره نامه اتاق استفاده کنند.
تنظیم نمونه قرارداد اجاره یک اتاق به موارد متعددی بستگی دارد. برای مثال، شخصی که این اجاره نامه را تنظیم می کند باید به خوبی آگاهی داشته باشد که قرارداد برای چه کاربردی استفاده می شود. بدون شک نمونه قرارداد اجاره اتاق برای اتاق مسکونی و اتاق کار متفاوت است. مساله اصلی در تنظیم این قرارداد این است که آیا ملک مورد نظر برای اجاره نامه اتاق اداری مجوز و کاربری تجاری دارد؟ تفکیک ملک تجاری از مسکونی در نوشتن اجاره نامه (روی لینک بزنید) اهمیت بسیار زیادی دارد. البته باید به این مساله اشاره کنیم که تمام قراردادهای اجاره از قانون مدنی و مواد قانونی تصویب شده در باب اجاره تبعیت می کند. بنابراین درصد زیادی از محتوای انواع نمونه قرارداد اجاره اتاق با یکدیگر شباهت دارند. بخش اصلی قرارداد نیز با توجه به شرایط منحصر به فرد هر معامله، متفاوت خواهد بود.
آیا قانون از نمونه قرارداد اجاره اتاق حمایت می کند؟
این قرارداد، از قانون مدنی پیروی می کند. اگر این قرارداد براساس مصوبات قانون و صحیح تنظیم شده باشد، معتبر است. باب اجاره در قانون مدنی، به صورت صریح و مُفَصَّل درباره رابطه موجر و مستاجر و شروط اجاره ملک توضیح می دهد. بنابراین، چه موجر و مستاجر و چه مشاور حقوقی که وظیفه تنظیم این قرارداد را به عهده می گیرند، موظف هستند که قوانین را رعایت کنند.
علاوه بر قانون مدنی، قانون روابط موجر و مستاجر نیز به این قرارداد نظارت دارد. این قانون برای رسیدگی به روابط مالکان و مستاجران تصویب شده است. این قانون مشروط به ویژگی های خاص است. بنابراین برای استفاده از این قانون باید شروطی را رعایت کنید. این شروط عبارتند از:
- نمونه قرارداد اجاره اتاق حتما توسط مالک اصلی و مستاجر امضا شود.
- قرارداد توسط دو شاهد امضا شود.
- قرارداد دارای مدت معین باشد. مدت اجاره باید در متن قرارداد مشخص شود.
- قرارداد در دو نسخه تهیه شود و در اختیار طرفین قرار بگیرد.
انواع نمونه قرارداد اجاره اتاق
همانطور که اشاره کردیم، نمونه اجاره نامه اتاق برای موارد متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به انواع این قرارداد اشاره می کنیم و در خصوص هر یک توضیحاتی ارائه می دهیم.
نمونه قرارداد اجاره اتاق آرایشگاه
این قرارداد یکی از انواع قراردادهای اجاره اتاق است. به واسطه این قرارداد، مستاجر در بخشی از یک سالن زیبایی مشغول به کار می شود و کسب و کار خود را آغاز می کند. متن قرارداد اجاره اتاق آرایشگاه دقیقا مطابق با قانون روابط موجر و مستاجر و قانون مدنی نوشته می شود و در دو نسخه در اختیار موجر و مستاجر قرار می گیرد. نکته مهم در قراردادهای اجاره این است که مالک، تعهدی نسبت به حسن انجام کار یا روش کاری مستاجر ندارد. رابطه مالک و مستاجر در نمونه قرارداد اجاره اتاق آرایشگاه ، صرفا محدود به رابطه مستاجر و موجر است. این مساله در انواع دیگر قرارداد اجاره اتاق نیز نیازمند توجه است.
نمونه قرارداد اجاره اتاق کار
این عنوان، یک عنوان کلی است که می تواند مشاغل بسیار زیادی را در بر بگیرد. این قرارداد مطابق با سایر انواع نمونه قرارداد اجاره اتاق تنظیم می شود. تفاوتی ندارد که در چه زمینه ای فعالیت می کنید. فعالیت شما باید به نحوی باشد که در یک اتاق کار یا اتاق اداری انجام شود. در این صورت می توانید از این قرارداد بهره بگیرید و با امضای این قرارداد اجاره، مکان موردنظر را برای مدت مشخص در اختیار داشته باشید.
نمونه قرارداد اجاره اتاق هتل
نمونه قرارداد اجاره اتاق هتل یکی از انواع قراردادهایی است که هر روز در میان افراد زیادی تنظیم و اجرا می شود. هتل ها روزانه شاهد تعداد بسیار زیادی مراجعه کننده است که تمایل دارند چند روزی در هتل باشند. اگر چه به طور معمول، هتل ها بدون تنظیم قرارداد اختصاصی، اتاق ها را اجاره می دهند و به این شیوه کسب درآمد می کنند اما عملی که انجام شده است، یک قرارداد اجاره نامیده می شود.
نمونه قرارداد اجاره یک اتاق در اغلب مواقع برای دانشجویان یا جوانان شاغل در نظر گرفته می شود. این اشخاص با استفاده از این قرارداد می توانند محل اقامت خود را اجاره کنند و با شرایط بهتری به فعالیت های خود بپردازند. نوع ملک در این قرارداد مسکونی است و نحوه تنظیم و نوشتن قرارداد با سایر قرارداد اجاره تفاوتی ندارد.
محتوای قرارداد
محتوای قرارداد اصلی ترین بخش از هر قرارداد است. پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی در این مورد، از وکیل پایه یک دادگستری و مشاور ارشد مجموعه حقوقی رکلا، مشاوره حقوقی تلفنی (روی لینک بزنید) بگیرید. محتوای نمونه اجاره نامه اتاق نیز حاوی اطلاعاتی درباره موجر و مستاجر، موضوع قرارداد، مدت اجاره، مبلغ اجاره، شروط و تعهدات و سایر موارد مهم دیگر است. برای جلوگیری از اختلافات آینده، بهتر است که محتوای این قرارداد به دقت نوشته شود. برای مثال، هر کدام از طرفین قرارداد، به دقت معرفی می شوند و مشخصات هویتی آن ها در قرارداد نوشته خواهد شد. بعد از معرفی موجر و مستاجر، بخش های دیگر قرارداد نوشته می شود. در ادامه به مواردی از متن این قرارداد اشاره خواهیم کرد:
موضوع قرارداد
در این بخش از قرارداد، باید درباره مکان مورد نظر توضیح دهید. در این بخش مشخص می شود که مورد اجاره، اتاق آرایشگاه، اتاق اداری یا اتاق مسکونی خواهد بود.
مدت قرارداد
از مهمترین مسائل در قرارداد اجاره، مدت قرارداد است. در متن قرارداد، تاریخ دقیق شروع و پایان اجاره مشخص می شود و طرفین نسبت به آن متعهد خواهند بود. مستاجر در تاریخ معین، باید اتاق را تخلیه کند. چنانجه مستاجر بعد از اتمام مدت قرارداد، اتاق را تخلیه نکند، موجر می تواند از او شکایت کند.
مبلغ اجاره بها
مبلغ اجاره بها با توافق موجر و مستاجر تعیین می شود. این مبلغ در متن قرارداد نوشته می شود و مستاجر ملزم خواهد بود که در مدت معین، مبلغ اجاره بها را به صورت ماهانه پرداخت کند. به طور معمول از مستاجر چک ضمانت تخلیه و چک ضمانت پرداخت اجاره بها گرفته می شود.
پیشنهادی که ما داریم
رکلا مرجع تخصصی تنظیم قرارداد است. این مجموعه تمام تمرکز خود را بر مقوله قراردادها و تنظیم آن ها گذاشته است و به عنوان یک استارتاپ حقوقی مطرح در این حوزه شناخته می شود. پیشنهاد می کنیم نام «رکلا» را در گوگل سرچ کنید و از نمونه قراردادهای کامل و مشاوره حقوقی تلفنی این مجموعه استفاده کنید.
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش