همانطور که از عنوان این مطلب برمیآید روابط نامشروع پیامکی میان زن و مردی که رابطه زوجیت میان آنها برقرار نیست درواقع از مصادیق رابطه نامشروع بدون زنا است.
تشخیص اینکه ارتباط پیامکی میان زن و مرد نامحرم تا چه حدی رابطه نامشروع تلقی میشود به عهده قاضی است.
به عبارت دیگر اینکه در ارتباط پیامکی چه پیامهایی میان افراد رد و بدل شود، در ارتکاب این جرم اهمیت دارد.
همانطور که گفته شد روابط نامشروع در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته روابط نامشروع همراه با زنا و روابط نامشروع کمتر و دون زنا تقسیم میشود، که مجازات آنها نیز متفاوت است. البته وضعیت تاهل و بلوغ مرد و زنی که مرتکب جرم رابطه نامشروع شدهاند در کیفیت و میزان مجازات تاثیر دارد که این موضوع صرفا در جرم زنا حائز اهمیت است. مجازات جرم روابط نامشروع پیامکی که از جمله روابط نامشروع بدون زنا تلقی میشود مطابق قانون مجازات اسلامی تا 99 ضربه شلاق تعزیری است که قابل تبدیل به جریمه نقدی نیز میباشد.
زنا یا رابطه جنسی همراه با دخول: رابطه نامشروعی که عنوان زنا به آن نسبت داده شده است درواقع ارتباطی است که به همبستر شدن همراه با دخول (مقعدی یا واژینال) منتهی شده است. در نتیجه هر رابطه نامشروعی زنا تلقی نمیشود.
حداقل یکی از مرتکبین زنا، متاهل باشد: در زنای محصنه حتما میبایست یکی از زانیان دارای همسر باشد. به عبارت دیگر زن یا مردی که خودش متاهل و دارای همسر است و هرزمان بخواهد امکان برقراری رابطه جنسی متعارف با همسر خود را دارد و با این وجود با فرد دیگری رابطه جنسی برقرار میکند، به موجب قانون مرتکب جرم زنای محصن یا محصنه شده است.
روابط نامشروع کمتر و دون زنا: مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر زنا از قبیل تقبیل (بغل کردن) یا مضاجعه (با هم خوابیدن و همبستر شدن) شوند، به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر میشود.روابط نامشروع به معنای عام کلمه به هرگونه روابط خارج از عرف و شرع اعم از جنسی و غیر جنسی میان زن و مرد نامحرم گفته میشود.روابط نامشروع کمتر یا دون زنا نیز به معنای هرگونه تماس و اعمالی که زنا تلقی نشود گفته میشود.
به طور کلی اثبات ارتکاب جرم روابط نامشروع با دشواری های بسیاری همراه است. اثبات روابط نامشروع پیامکی نیز در مواردی امکانپذیر نیست و یا بسیار سخت و دشوار است. زیرا در نظام قانونی کشور پیامک جزو ادله اثبات جرم نیست، اما در نظر داشته باشید که ارائه پرینت پیامها به علم قاضی کمک خواهد کرد و قاضی با توجه به آنها ارتکاب جرم را تشخیص داده و حکم صادر میکند.
البته گرفتن پرینت پیامها نیاز به دستورقضایی دارد همچنین دریافت پرینت پیامهای ردوبدل شده در فضای مجازی نیز از طریق پلیس فتا امکانپذیر است. اسکرین شات از پیامهای ردوبدل شده مین زن و مرد نامحرم نیز با توجه به اینکه امکان جعلی و ساختگی بودن آنها وجود دارد، پذیرش یا عدم پذیرش آن بستگی به دادگاه مربوطه و قاضی پرونده دارد.