قابلیت تغییر سایز در فتوشاپ
اگر بخواهید تصویری را در وبلاگ تان بگذارید باید در ابعاد مناسب باشد یا اگر می خواهید عکسی را برای کسی بفرستید برای پایین آوردن حجم باید ابعادش کوچک شود و حتی برای به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی هر تصویری با هر اندازه ای قشنگ دیده نخواهد شد. برای تغییر ابعاد یک عکس، از ابزارهای متنوعی روی رایانه و موبایل می توان بهره گرفت، اما با توجه به آن که فتوشاپ از اصلی ترین ابزارهای ویرایش تصویر به شمار می آید، در این مطلب راهکارهای مختلف تغییر اندازه را در این نرم افزار پرطرفدار مرور می کنیم. توجه کنید مراحل بر اساس نسخه CC فتوشاپ بیان می شود، ولی در نسخه های قدیمی تر هم بجز تفاوت های جزئی، روند کار همین خواهد بود.
استفاده از ابزار اندازه تصویر
آسان ترین راه برای تغییر اندازه عکس در فتوشاپ از طریق دیالوگ Image Size است. این دیالوگ را از منوی Image و گزینه Image Size می توانید باز کنید. در این دیالوگ، اولین موردی که می بینید Fit To است که به شما اجازه می دهد اندازه ای را از یک فهرست آماده انتخاب کنید. در این فهرست، هم اندازه هایی براساس پیکسل و هم بر اساس میلی متر (مثلا در ابعاد کاغذ A۴) وجود دارد که کار شما را راحت می کند. پس از انتخاب و زدن دکمه OK، فتوشاپ این تغییر را انجام خواهد داد. اما اگر بخواهید، در این دیالوگ می توانید عرض، ارتفاع و همچنین رزولوشن عکس را به صورت دستی هم تغییر دهید. در جلوی هرکدام از این ابعاد هم امکان تغییر واحد اندازه گیری (پیکسل، اینچ و...) وجود دارد. در حالت پیش فرض علامت زنجیر میان عرض و ارتفاع فعال است که نشان دهنده حفظ نسبت ابعاد است. با زدن روی آن می توانید این حالت را تغییر دهید.
گزینه پایانی هم Resample است که تعیین می کند فتوشاپ براساس چه الگوریتمی تغییر اندازه را انجام دهد. حالت خودکار برای اکثر موارد و کوچک کردن عکس مناسب است، اما اگر عکستان را به اندازه بزرگ تری تغییر می دهید، شاید درنظرگرفتن موارد دیگر هم بد نباشد.
استفاده از ابزار اندازه بوم
پنل Canvas Size که از طریق منوی Image قابل دسترس است، برخلاف ابزار Image Size، اندازه تصویر را دست نمی زند، بلکه به شما اجازه می دهد ابعاد بومی را که این تصویر روی آن قرار دارد عوض کنید. با این کار، اگر بوم از عکس کوچک تر شود، قسمت بیرون افتاده بریده می شود و اگر بزرگ تر از تصویر شود، قسمت های اضافه به صورت سفید دیده می شود. در این پنل، اندازه های عرض و ارتفاع را براساس واحدهای مختلف می توانید تعیین کنید. اگر می خواهید این اندازه ها را نه دقیق، بلکه درصدی از عرض و ارتفاع تصویر را بدهید، می توانید تیک Relative را بگذارید. گزینه Anchor برای این است که مشخص کنید از کدام طرف این افزایش یا کاهش اندازه اتفاق بیفتد. مثلا اگر می خواهید فقط در بالای تصویر فضایی اضافه شود، فلش رو به بالا را فعال کنید. در پایین هم می توانید رنگ دلخواهتان برای پیکسل های اضافه شده به بوم را مشخص کنید.
استفاده از ابزار برش
همان گونه که از نام آن پیداست، ابزار «برش» برای وقتی است که می خواهید برای تغییر اندازه، قسمتی از تصویر را حذف کنید. برای شروع، Crop Tool را از نوار ابزار سمت چپ انتخاب کنید. (کلید میانبرC) پس از انتخاب، مجموعه ای از «دسته ها» (handles) در گوشه ها و وسط لبه های عکس ظاهر می شود. با کلیک و کشیدن هر کدام از این دسته ها می توانید برش مورد نظرتان را انجام دهید. در زمان این کار، قسمت هایی که با برش حذف خواهند شد، به صورت تاریک تر نمایش داده می شوند. هنگامی که تصویر به ابعاد دلخواهتان رسید، با زدن کلید Enter عمل برش را تکمیل کنید. این نوع برش برای تغییر اندازه به صورت نسبی براساس عکس مناسب است، اما اگر بخواهیم ابعاد را به طور دقیق تعیین کنیم، چه؟ راه حل در نوار تنظیمات برش در قسمت بالاست. در سمت چپ این نوار، از فهرست گزینه W x H x Resolution را انتخاب کرده تا بتوانید اندازه ها و رزولوشن مورد نظرتان را به صورت دقیق وارد کنید. پس از این کار، اگر کلید Enter را بزنید، اندازه های واردشده اعمال می شود. اما اگر بدون Enter کردن، دوباره منطقه برش را به صورت دستی تغییر دهید، اندازه های آن به نسبت اعدادی که وارد کرده اید باقی خواهد ماند. مثلا اگر در فیلدها، عرض و ارتفاع را پنج و ده وارد کرده باشید (سوای واحد آن)، منطقه برش به نسبت یک به ۲ حفظ می شود.
استفاده از ابزار تغییر شکل
آخرین ابزاری که می توان برای تغییر اندازه عکس در فتوشاپ از آن کمک گرفت،Transform است. از این ابزار معمولا زمان هایی استفاده می شود که می خواهید به جای کل عکس، فقط اندازه قسمت هایی از آن (مثلا یک شیء در تصویر) را تغییر دهید. البته دقت کنید این کار فقط در حالتی امکان پذیر است که قسمت مورد نظرتان در یک لایه جداگانه از تصویر اصلی باشد تا بتوانید مستقلا ابعاد آن را تغییر دهید. برای فعال کردن حالت Transform روی یک لایه، آن لایه را انتخاب کرده، سپس از منوی Edit، گزینه Transform و در زیرمنوی آن، Scale را بزنید. از ابزار Transform برای چرخش، کشیدن یا انجام دیگر موارد تغییر شکل روی عکس می توان استفاده کرد که در اینجا چون صرفا می خواهیم اندازه را تغییر دهیم، Scale را انتخاب می کنیم. شبیه به ابزار برش، با فعالسازی حالت تغییر شکل هم در لبه های تصویر (یا هرلایه ای که انتخاب کرده باشید)، دسته هایی نشان داده می شود که با حرکت دادن آنها، اندازه تصویر تغییر می کند. اگر این کار را به همین صورت عادی انجام دهید، متوجه خواهید شد نسبت ابعاد حفظ نشده و شکل تصویر کشیده یا جمع شده به نظر می رسد. برای این که این اتفاق نیفتد، کلید Shift را هنگام تغییر اندازه نگه دارید. پس از این که به اندازه مناسب رسیدید، با زدن کلید Enter این تغییر را اعمال کنید.
کار ترکیبی
لزومی ندارد موارد ذکر شده در متن را به صورت تکی یا مستقل انجام دهید. بلکه بر اساس تصویر پایانی ای که در ذهن دارید، می توانید آنها را با هم ترکیب کنید. مثلا می توانید ابتدا قسمت هایی از تصویر را که نیاز ندارید با ابزار برش حذف کنید، سپس از ابزار تغییر اندازه برای رساندن عکس باقی مانده به اندازه مورد نظرتان کمک بگیرید. علاوه بر این، تغییر اندازه بوم، ابزار بسیار مناسبی برای وقت هایی است که می دانید تصویر آخر باید در چه ابعادی باشد، بخصوص اگر روی بومتان بیش از یک عکس داشته باشید. مثلا اگر می خواهید کلاژی از چند تصویر را با ابعاد مختلف درست کنید، بهتر است ابتدا اندازه بومتان را مشخص کرده، سپس اندازه و نسبت عکس ها را بر اساس این ابعاد تنظیم کنید.