به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،
ریشه را درخود بکش!
حسادت ریشه در ضعف های انسان دارد. زمانی که فردی به شما حسادت می کند، جایی در ناخودآگاه ذهن خود از ضعف خود نیز رنج می برد، اما گاه این خود شما هستید که با رفتار های نابه جا افراد را به سمت حسادت می برید. رفتار های ناشیانه و اشتباه شما پس از به موفقیت رسیدن در هر کدام از جنبه های زندگی دلیل خوبی برای افرادیست که مستعد حسادت هستند. شما اشتباه رفتار می کنید و افراد به سبب ضعفشان به حسادت کردن سوق پیدا می کنند. رفتار های تحریک آمیز که خشم دیگران را بر می انگیزد و نقاط ضعف آن ها را نشانه می گیرد اصلی ترین ریشه های حسادت دیگران هستند. اولین قدم تأمل درباره این رفتار ها و تغییر روند است.
از تکنیک اگه جایش بودم استفاده کنید.
در این تکنیک وقتی یک فرد حسود را می بینید که چطور با یک فرد دیگر برخورد می کند، خوب دقت کنید که نفر دوم چگونه برخورد می کند و در دل خود بگویید اگه من جایش بودم فلان کار را می کردم.
خوب فکر کنید که اگر جای او بودید چه کار می کردید.این رفتارها را که در یک دفتر بنویسید. بعد از چند ماه کلی تجربه بدست آورده اید و کلی پیشرفت کرده اید.
اگر آدمی بوده اید که تا با حال با بی تجربگی مورد سوء استفاده آدم های خبیث دور و برتان واقع می شده اید،باید بگویم که اصولا مغز انعطاف خاص خودش را دارد، طوری که می توانید به تدریج تجربه کسب کنید و بهتر با این افراد مقابله کنید.
شما به تدریج یاد می گیرید که در مقابل هر واکنش این افراد، اتخاذ چه تکنیکی سودمندتر و عقلانی تر است.
مثلا یاد می گیرید که به جای اینکه یک جمله و طعنه آنها آرامش شما را به هم بزند، نشان بدهید که عین خیالتان نیست و با نشان دادن خونسردی و یک لبخند، نشان بدهید که حمله آنها چقدر سست و بی فایده بوده است و در نهایت به جای اینکه شما دچار تنش شوید، تنش را در خود آنها ایجاد می کنید.
تلافي کارهاي حسودان
اگر نتوانستيد حسادت همکارانتان را خنثي کنيد، بايد براي حفظ اعتبار و شهرت خود در محل کار، واکنش نشان دهيد. بايد هرطور شده تلاشهاي همکارن حسود خود را براي بي اعتبار کردن خود نابود کنيد.
اگر عملياتي افترا آميز و بدگويانه برعليه شما از جانب يکي از همکاران حسود آغاز شد، وظيفه ي شما اين است که کاري کنيد تا خلاف آن حرف ها ثابت شود. سعي نکنيد شما نيز کاري مشابه با او انجام دهيد، چون اين فقط شدت توهين هاي او را افزايش خواهد داد. هميشه سعي کنيد لبخند زده و سرحال نشان دهيد (اما نه بيش از حد)، سخت کار کنيد، و سعي کنيد از هرگونه غيبت و بدگويي از طرف مقابل نزد سايرين اجتناب کنيد و تاکتيک هاي زير را به کار گيريد.
بين افراد رده بالاي شرکت، حامي پيدا کنيد
يکي از اولين کارهايي که براي دفاع از خودتان بايد انجام دهيد، اين است که به دنبال حامي و پشتيبان باشيد. با تجربه ي من، هرچه اين حاميان را از افراد رده بالاتر محل کارتان انتخاب کنيد، موفقيت آميزتر خواهد بود. چون اگر پاي يکي از مديران رده بالا هم در ميان باشد، دشمنان تمايل کمتري به در افتادن با شما پيدا خواهند کرد.
به هيچ وجه سعي نکنيد خود را ضعيف و شکننده نشان دهيد. خيلي راحت پشت درهاي بسته با او بنشينيد و مشکلاتتان را با او درمان بگذاريد، و او را از همه ي ماجرا بااطلاع کنيد.
از همه تخلفات آگاه باشيد
کليه مواجهات و مباحثات خود را با فرد حسود در خاطر خود نگاه داريد، و سعي کنيد از آن واقعه مدرک جمع کنيد. حرفه اي عمل کنيد. اگر او زشت و ناشايست رفتار کرد، شما مثل او رفتار نکنيد. ممکن است او نيز وقايع را ثبت و ضبط کند. اگر يک ايميل تند و زننده دريافت کرديد، آن را نگاه داشته و به هيچ وجه پاسخ ندهيد. اطمينان حاصل کنيد که هيج يک از حرفهايتان را به صورت نوشته نداشته باشد. اگر لازم مي بينيد که آن توهين ها و حرف هاي زشت را پاسخ دهيد، آن را به صورت شفاهي انجام دهيد.
به آنها فرصت دهيد تا از ادعاي خود صرف نظر کنند
نبايد دشمنان خود را به حالت دفاعي، تهديد شده و بيچاره ببريد. به خاطر داشته باشيد: شما مي خواهيد اين مجادله را به پايان برسانيد، پس به آنها فرصت تغيير عقيده و برگشتن از ادعاي خود را بدهيد. براي نگاهداشتن رابطه تان، گهگاه به او امتياز بدهيد. مثلاً اگر دشمنتان معمولاً خوش برخورد است، به آن رفتار اعتماد کنيد، اما نه کورکورانه. ممکن است او به طريقي بخواهد عذر خواهي کند، بدون اينکه غرورش جريحه دار شود. اما هيچوقت شما با شديدتر کردن آزار و اذيتتان، ن را قرباني نکنيد، بخشنده و رئوف باشيد.
سکوت کنیم و حرف هایش را بشنویم
یکی از بهترین کارها برای اینکه بتونیم شعله حسادت دیگران را خاموش کنیم این هست که به حرف های طرف مقابل خوب گوش بدیم.سکوت کنیم و حرف های فرد حسود را بشنویم
تکنیک های گوش دادن فعال
این یک نکته کلیدی هست که: خیلی از افراد وقتی شنیده می شوند، آرام میشوند و حس بهتری به طرف مقابل میگیرند.
متاسفانه از دوران کودکی به ما یاد نداده اند که به صحبت دیگران خوب و موثر گوش بدیم، فقط به ما گفتند که باید بتونی خوب بنویسی و در موارد خیلی کمی هم گفتند که باید بتونی خوب صحبت کنی، البته جمله “گوش بده بچه ببین چی میگم” هم خیلی شنیدیم که این گوش دادن با موثر گوش دادن خیلی فرق می کنه.
به هر حال یکی از تکنیک هایی که ما می تونیم در اینجور موارد انجام بدیم، این هست که به صحبت های طرف مقابل به صورت موثر و فعالانه گوش بدیم تا فتیله حسادتش کمی پایین بیآد.
به دور از تنش با طرف مقابل صحبت کنیم
علاوه بر اینکه در اینجور موارد می تونیم به صحبت های طرف مقابلمون خوب و موثر گوش بدیم، می تونیم به دور از تنش و خیلی صادقانه با این افراد صحبت کنیم تا اختلافات احتمالی رو حل کنیم.
نقاط مثبت فرد را ببینید :
اگر با فرد حسود رابطه نزدیکی دارید، سعی کنید هربار که او را دیدید، نقاط مثبت و خوب او را یادآور شوید. مثلا اگر فرد همکار شماست، بهتر است از وی در ارتباط با تخصص و کارش راهنمایی بخواهید.
این کار باعث می شود هم خودتان از آن فرد کینه نگیرید و هم محبت او را به خود جلب کنید و آن فرد متوجه شود شما دشمن او نیستید .