درهمه روابط گاهی مشکلاتی به وجود می آید که رابطه را با شکست روبرو می کند و هر دو طرف را دلگیر یا دلشکسته می کند . در این روابط زن و مرد مانند قبل نمی توانند در رابطه بمانند زیرا آنها احساس سرشکستگی دارند و احساس می کنند در زندگی زناشویی درک نشده اند و به آنها توهین شده است. در این رابطه زن و مرد هر یک از زاویه دید خود به مشکل نگاه می کند و خود را مقصر نمی دانند . اگر این افراد نتوانند به سادگی از رابطه خارج شوند، چه باید انجام دهند و چگونه باید رابطه شکست خورده را ترمیم کنند؟
اگر در زندگی اشتباهاتی دارید که منجر به خراب شدن رابطه تان شده، به اشتباهات خود اعتراف کنید و سعی کنید دیگر این اشتباهات را تکرار نکنید و تنها شریک زندگیتان را سرزنش نکنید تا بتوانید به مرور به ترمیم رابطه عاشقانه کمک کنید.
اعتماد به نفس خود را تقویت کنید
برای حل مشکل افزایش اعتمادبه نفس اهمیت دارد. افرادی که اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارند بهتر می توانند با مسائل کنار بیایند. شما باید علت اینکه نمی توانید به خودتان اعتماد کنید و علت چیره شدن هراس بر خود را بیابید و مشکلاتان را حل کنید تا بتوانید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
همدیگر را ببخشید
سخت ترین و مهمترین بخش ترمیم یک رابطه بخشش است. بخشش سبب می شود خشم و نفرت و کدورت ها از بین برود و شما برای بازگشت به رابطه عاشقانه آماده شوید. شما برای بخشش طرف مقابلتان به زمان نیاز دارید. گذشت زمان سبب آرام شدن و منطقی تر شدن شما می شود.
خاطرات عاشقی را مرور کنید
در زندگی مشترک زمانی عاشق همسر خود بوده اید و کم کم مشکلات و گرفتاری ها، استرس ها، فرزندان و . . . سبب دوری و کاهش علاقه شما به همسرتان شده است . اگر رابطه تان با مشکل روبرو شده برای ساعتی هم شده افکار منفی را از خود دور کنید و به مرور خاطرات گذشته که عشقتان عمیق بوده بپردازید.
به یکدیگر زمان بدهید
در روابطی که با مشکل روبرو می شوند، اعتماد و اطمینان که پایه های محکم یک رابطه را تشکیل می دهند، از بین می روند. برای جبران و ترمیم این روابط زمان لازم است. با گذشت زمان از شدت خشم و هیجان دو طرف، به ویژه شخص آسیب دیده، کم می شود و او می تواند تصمیم خود را بگیرد. در این روابط نمی توان از شخص آسیب دیده انتظارپشت سر گذاشتن سریع مشکل را داشت و هر دو طرف باید به یکدیگر زمان بدهند. طرفین به یکدیگر زمان می دهند، هرکس باید به طور فردی مشکل را بررسی کرده یا کسی را داشته باشد که بتواند به او کمک کند. در این مدت نیز روابط باید عادی شود تا درکنار آن لازم است به مشاور یا متخصص مراجعه شود؛البته اگرهر دو با هم به مشاور مراجعه کنند، قطعا نتیجه بهتری می گیرند والبته یادمان باشد که گذشت زمان هم عامل بسیار مهمی است.
صحبت کنید
درباره آنچه موجب اذیت و آزار شما شده با شریک زندگی خود صحبت کنید و مشکلات و مسائل خود را با شریک خود در میان بگذارید تا بتواند آنها را حل کند . با همسرتان صادق باشید و نگرانی هایتان را بیان کنید.
برای بازسازی و ترمیم رابطه رفتار دو طرف مهم است
بازسازی و ترمیم یک رابطه شکست خورده ممکن است زیاد زمان ببرد و یا برخی از افراد بتوانند زودتر به زندگی بازگردند اما مدت زمانی که برای ترمیم رابطه لازم است به عوامل بسیاری مانند :میزان آسیب، زمانی که از آن گذشته، میزان درگیری و شدت آسیبی که به رابطه وارد شده و ...بستگی دارد. همچنین رفتار دو طرف پس از شکست در رابطه، می تواند در بازسازی رابطه تاثیر گذار باشد. رسیدن زودتر به نتیجه به این معنی نیست که طرفین بتوانند اعتماد لازم را به دست آورند بلکه بعضی افراد خیلی دیر به نتیجه می رسند، ولی شاید بتوانند با اعتمادی بیشتر از قبل به رابطه برگردند.
پیش فرض هایی که در ذهن خود دارید را تغییر دهید
در برخی از روابط نیز که طرفین ارتباط عاطفی محکمی با هم دارند ، بروز هر نوع مشکل آنها را بیشتر آزار می دهد و آنها ممکن است گاهی در ارتباط زناشویی هر بی توجهی و غفلت از نیازهای یکدیگر را خیانت تلقی کنند. این مسئله ریشه در کودکی آنها دارد زیرا آنها در زمان کودکی نیز با بی توجهی پدر و مادر و ندیدن توجه کافی از آنها فکر می کردند والدین به آنها خیانت می کنند و واژه خیانت یا ترک و طرد در ذهن آن ها شکل گرفته و آنان را در مقایسه با دیگران آسیب پذیرترکرده است. این افراد در زندگی زناشویی نیز آسیب پذیرتر هستند و میزان اعتماد آنان رابطه مستقیمی با تجربه و پیشینه گذشته شان دارد . پس در این مواقع بهتر است معانی و مفاهیمی را که قبلا در ذهنمان نقش بسته و باعث آزار و اذیت ما شده بود، تغییر دهیم؛ زیرا گاهی ما پیش فرض هایی در ذهن خود داریم که نمی گذارند از زندگی لذت بیشتری ببریم و مدام ما را آزار می دهند.
زمانی را برای بررسی مشکل اختصاص دهید
همانطور که گفتیم هر دو طرف باید زمان کافی به یکدیگر بدهند تا بتوانند آرام شوند و تصمیم بگیرند . اگر تصمیم آنها بر ادامه دادن رابطه بود ، باید زمانی را هم برای بررسی مشکل اختصاص دهند . در این هنگام باید دو طرف به یکدیگر احترام بگذارند و یکدیگر را درک کنند و برای ترمیم رابطه با هم همدلی کنند.
مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهید
بعد از شکست در رابطه اگر طرفین بخواهند زندگی خود را با یکدیگر ادامه دهند، باید بتوانند مهارت های ارتباطی را افزایش دهند . یکی از مهارت های مهم اجتماعی که با آن می توان آسیب های جانبی را به حداقل رساند ، خوب گوش کردن است. اگر شما بتوانید به صحبتهای طرف مقابلتان بدون جبهه گیری و با توجه به شناختی که از او دارید ، گوش کنید ، می توانید او را درک کرده و متوجه رفتار او شوید . در این گفتگو اگر حرف های طرف مقابل را فقط بشنوید و به آن توج نکنید، نمی توانید او را درک کنید و مشکلتان پا برجا می ماند.
به شناخت خوبی از خود برسید
زمانی که مشکلی در رابطه به وجود می آید، ابتدا باید به رفتار خودتان توجه کنید و شناخت بیشتری از خود به دست آورید . باید بدانید تاثیر وقایع و اتفاقات بر شما چیست و علت عصبانیتتان چه می تواند باشد. اگر به شناخت خوبی از خود برسید و بتوانید نقاط ضعف و قوت خودتان را بشناسید به بهبود رابطه تان کمک خواهید کرد.
جهان را از چشم شریک زندگی خود ببینید
هر کسی ممکن است در زندگی اشتباه کند پس خود را به جای همسرتان بگذارید و فقط به احساسات خود توجه نکنید . سعی کنید دریابید کدام رفتار شما موجب بروز این مشکل شده پس هر چه زودتر این اشتباهات را جبران کرده روابط عاشقانه خود را ترمیم کنید.
واقعیت را بپذیرید
درست است پذیرش برخی از مسائل در رابطه شکست خورده بسیار مشکل است اما هرچه دیرتر آن را بپذیریم، دیرتر به نتیجه می رسیم . پس بهتر است برای پذیرش راحت تر از مشاور و متخصص در این زمینه کمک بگیریم. مثلا اگر همسرتان به شما خیانت کرده باید روی عزت نفس خود کار کنید تا بتوانید بپذیرید که دلیل خیانت همسرتان به شما ، خوب نبودن شما از نظر ظاهری و یا دوست داشتنی نبودن شما نیست بلکه دلیل این امر می تواند مشکلی در خود فرد باشد.