دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی 

شنبه، 03 آذر 1403
کد خبر: 420512
ساعد نیوز: در این مقاله به بررسی نکات کلیدی خواهیم پرداخت که برای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی مفید هستند. پس با ما همراه باشید تا با روش‌های ساده و عملی برای حفظ عمر باتری خود آشنا شوید.

به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، این مشکل نه‌تنها شما را در موقعیت‌های ناخواسته قرار می‌دهد؛ بلکه زمان و هزینه زیادی را هم از شما خواهد گرفت. باتری خودرو یکی از اجزای حیاتی هر وسیله نقلیه است و حفظ سلامت آن اهمیت زیادی دارد. معمولا با افزایش زمان‌های طولانی پارک خودرو، درک نحوه جلوگیری از خالی شدن باتری اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد.

بهترین روش جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی

برای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی می‌توانید راهکارهای مختلفی را انجام دهید. در ادامه مهم‌ترین راهکارها برای جلوگیری از این مشکل آورده شده است.

از روشن نگه‌داشتن چراغ‌ها در مواقع غیر ضروری اجتناب کنید

اجزای الکتریکی خودرو، مانند چراغ‌ها، رادیو و … فشار زیادی به باتری وارد می‌کنند؛ اگر در زمان پارک‌های طولانی، خاموش کردن چراغ‌های جلو یا چراغ‌های داخلی را فراموش کنید، احتمالا باتری شما در هنگام روشن کردن موتور خالی شود.

پس برای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی، از خاموش کردن تمامی اجزای الکترونیکی خودرو اطمینان حاصل کنید.

خودرو را در طولانی مدت خاموش نگذارید

باتری خودرو برای حالتی ساخته شده است که برای تامین انرژی در تکاپو و قعالیت باشد. زمانی که خودرو را در طولانی مدت خاموش بگذارید؛ عملکرد باتری خودرو دچار اختلال می‌شود زمانی‌که خودرو برای مدت طولانی خاموش بماند، قابلیت تامین انرژی کاهش پیدا کرده و نمی‌تواند در طولانی مدت فعالیت کند!

به همین دلیل توصیه می‌کنیم روزانه در حد یک ساعت ماشین خود را روشن کنید تا توان باتری کاهش پیدا نکند. هرچند این میزان تخلیه باتری به نظر کم است؛ اما با گذشت زمان می‌تواند بیشتر شود و باتری خودروی شما را به سمت تخلیه کامل هدایت کند.

دزدگیر خودرو را خاموش کنید

اگر خودرو شما دارای دزدگیر است و آن را در یک پارکینگ امن پارک کرده‌اید، می‌توانید سیستم امنیتی را خاموش کنید.

روشن نگه داشتن دزدگیر و سایر سیستم‌های امنیتی برای مدت طولانی می‌تواند به سرعت باتری خودرو را تخلیه کند؛ چراکه سیستم‌های امنیتی برای تشخیص هرگونه حرکت یا ورود غیرمجاز کار می‌کنند و این فعالیت‌ها انرژی باتری را مصرف می‌کنند.

قطب‌های باتری را جدا کنید

اگر برای مدت طولانی از وسیله نقلیه خودتان استفاده نمی‌کنید، باید قطب‌های مثبت و منفی باتری را جدا کنید تا از تخلیه باتری جلوگیری شود.

خودروهای مدرن حتی زمانی که موتور خاموش هستند، همچنان از انرژی باتری برای حفظ عملکرد سیستم‌های محاسباتی، آلارم‌های هشدار، ساعت، رادیو و دیگر تجهیزات استفاده می‌کنند.

معمولا با جدا کردن قطب‌های باتری، منبع تغذیه به‌طور کامل قطع می‌شود و از تخلیه انرژی باتری جلوگیری می‌شود.

باتری را به طور کامل خارج کنید

اگر پیش‌بینی می‌کنید که خودروی شما برای مدت زمان بیش از یک ماه بدون استفاده می‌ماند، باید باتری را از داخل خودرو خارج کنید و آن را در یک مکان مناسب و ایمن قرار دهید. این کار به کاهش فرسودگی و جلوگیری از تخلیه باتری کمک می‌کند و در نتیجه عمر مفید آن را افزایش می‌دهد.

در زمان نگهداری باتری، باید آن را در محیطی با دمای معتدل و دور از رطوبت قرار دهید. همچنین، پیش از نصب مجدد باتری، حتما آن را بررسی کنید تا از عدم وجود آسیب یا زنگ‌زدگی مطمئن شوید.

باتری خودرو چقدر دوام می‌آورد؟

طول عمر باتری خودرو به نوع و مدل آن و همچنین سن باتری بستگی دارد. در حالت عادی باتری خودروهای جدید بین سه تا چهار سال عمر می‌کند. اما اگر خودرو به طور منظم استفاده شود یا دارای تجهیزات الکترونیکی پیشرفته باشد، احتمالا این مدت زمان تغییر کند.

زمانی که یک خودرو برای مدت طولانی در پارکینگ باقی می‌ماند، حفظ شارژ باتری می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. دینام به عنوان یک ژنراتور عمل می‌کند و وظیفه شارژ باتری را بر عهده دارد. این بخش انرژی لازم برای سایر اجزای الکتریکی خودرو، از جمله چراغ‌های جلو و سیستم صوتی را تامین می‌کند. بنابراین، وقتی خودرو خاموش است، دینام از کار می‌افتد و دیگر هیچ منبعی برای شارژ باتری وجود ندارد.

یک باتری جدید (با نگهداری مناسب) می‌تواند تا شش ماه دوام بیاورد؛ اما برای حفظ طول عمر آن باید به طور منظم شارژ شود. پس از نگهداری صحیح و شارژ منظم باتری بسیار ضروری است.

در صورت خالی شدن باتری باید چکار کرد؟

اگر باتری خودروی شما به دلیل عدم فعالیت طولانی خالی شده است، می‌توانید با استفاده از یک باتری دیگر آن را روشن کنید. اگر خودرو و باتری آن در وضعیت خوبی باشند، به احتمال زیاد خودرو روشن خواهد شد. اما اگر باتری سالم بوده و باز هم خودرو روشن نمی‌شود؛ باید دینام یا تسمه دینام را بررسی کنید.

در صورت خالی شدن باتری توصیه می‌شود به یک مکانیک مجرب مراجعه کنید تا وضعیت خودروی شما را به‌صورت کامل ارزیابی کند. یک شخص خبره می‌تواند علت اصلی مشکل را شناسایی کند و اقدامات لازم را برای راه‌اندازی مجدد خودرو انجام دهد.

جمع‌بندی

حفظ سلامت باتری خودرو به ویژه در زمان‌هایی که خودرو برای مدت طولانی پارک می‌شود، ضروری است. با رعایت نکات و راهکارهایی که در این مقاله بررسی شد، می‌توانید از خالی شدن باتری جلوگیری کنید و عمر مفید آن را افزایش دهید.

خاموش کردن چراغ‌ها، رانندگی منظم، خاموش کردن دزدگیر، جدا کردن قطب‌های باتری و خارج کردن باتری در مواقع ضروری، از جمله راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی هستند.

البته به یاد داشته باشید که نگهداری مناسب باتری و انجام چک‌های دوره‌ای، می‌تواند به شما کمک کند تا در آینده از مشکلات احتمالی و هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

درصورتی‌که هنوز هم در مورد خالی شدن باتری خودرو سوالی ذهن‌تان را درگیر کرده است، می‌توانید آن را در بخش‌ کامنت‌ها مطرح کنید تا توسط کارشناسان آچاره به آن پاسخ داده شود. بعد از پاسخ تخصصی توسط متخصصین آچاره، ایمیلی برای شما ارسال می‌شود تا از جواب سوال خود مطلع شوید.


برای مشاهده سایر مطالب مربوط به خودرو با سرویس مجله خودرو ساعد نیوز همراه باشید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 03 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
نگاهی به انتخاب‌های شیک و زمستانی بازیگران زن ایرانی در دنیای کلاه بافت+عکس/ یکی از یکی خوش‌رنگ‌تر و جذابتر
تست IQ/ فقط افرادی باضریب هوشی آلبرت اینشتین می‌توانند عددی که باید جای علامت سوال باشد را در 1 دقیقه پیدا کنند
راز موفقیت علی دایی از زبان خودش: همیشه حلال و حرام در زندگی من لحاظ شده، احترام به پدر و مادرم که همه زندگی من هستند
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
واکنش مهران غفوریان به خفت گیری‌های تهران؛ سردار رادان خفت گیرهای تهران صدایتان میکنند!
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
ترجمه تخصصی کتاب