به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، طلاق به معنای جدایی زوجین از یکدیگر و به دلیل شکست در زندگی مشترک است. اساسا ازدواج با عشق و علاقه هر دوطرف نسبت به یکدیگر شروع می شود اما گاهی اوقات این عشق دوام چندانی نمی یابد و به طلاق و جدایی ختم می شود. افراد بعد از طلاق درگیر احساسات متفاوتی می شوند که از آن ها می توان به دلتنگی و پشیمانی اشاره کرد. آنان از این که چرا برای دوام زندگی مشترکشان تلاش کافی نکرده اند، دچار عذاب وجدان می شوند. در این مقاله قصد بررسی علل احساس پشیمانی بعد از طلاق را داریم و در پایان به نکاتی در رابطه با از بین بردن این حس در افراد اشاره می کنیم.
دلایل پشیمانی پس از جدایی
طلاق جز تغییراتی در زندگی فرد است که سطح استرس آن بالاست. بسیاری از افراد تا قبل از جدایی تصوری از آن ندارند. به همین دلیل، پس از مواجهه با استرس و سختی های دوره پس از طلاق دچار حس پشیمانی می شوند.
دیگر دلایل حس پشیمانی بعد از طلاق عبارتند از:
- تعجیل در طلاق و عدم دریافت مشاوره
- نگاه منفی از سوی جامعه و فشار وارد شده از سوی اجتماع به خصوص به زنان
- ترس از تاثیرات منفی آن بر فرزندان و نگرانی برای روحیه فرزند
- تنهایی
- دلتنگی برای استقلال قبلی
- مشکلات اقتصادی و ترس از هزینه های زندگی پس از طلاق
- ترس از شروع دوباره/از صفر
- خبردار شدن از خوشبختی همسر سابق با یک نفر دیگر
- ترس از اثرات طلاق بر ازدواج مجدد
- فراموش کردن سختی های قبلی و پررنگ تر شدن خوشی ها کنار همسر سابق
با حس پشیمانی از طلاق چه باید کرد؟
همان طور که گفتیم بخشی از این احساس طبیعی است. حتی در افرادی که دلیل مهمی برای جدایی داشته اند و جدایی به نفع آنان بوده یا راهی برای ترمیم رابطه آنان وجود نداشته است نیز حس پشیمانی یا دلتنگی برای همسر سابق دیده می شود.
طلاق تصمیم بسیاری سخت و بزرگی است و روحیه شما را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر برای جدایی دلایل منطقی داشته اید، به اندازه کافی برای حفظ زندگیتان تلاش کرده بودید و به خصوص قبل از طلاق مشاوره داشته اید، احتمالا حس پشیمانی شما موقت است و به زودی با گذراندن دوره بحران پس از طلاق تسلط بهتری روی زندگی خود پیدا می کنید.
رفع حس پشیمانی و عذاب وجدان بعد از طلاق
برای مواردی که جدایی دلیل منطقی داشته است، راهکارهای زیر برای رفع حس پشیمانی و عذاب وجدان نسبت به جدایی موثر هستند:
فرصت سوگواری به خودتان بدهید:
انسان موجود فراموش کاری است. پس از طلاق، کاملا طبیعی است که با دور شدن از زندگی پر تنش قبلی، سختی ها را فراموش کنید و به روزهای خوشی که با همسرتان داشتید بیشتر فکر کنید. هر تصمیمی در این دوره، چه بازگشت به زندگی قبلی یا وارد شدن به رابطه دیگر، اشتباه است. باید به خودتان فرصت سوگواری بدهید. اندوه و خشمتان را تخلیه کنید تا احساس واقعی شما مشخص شود.
برای گذراندن دوره افسردگی پس از طلاق با مشاور صحبت کنید.
گذشته را ببخشید:
با همسرتان ارتباط دوستانه ای شکل دهید تا احساس عذاب وجدان و حس بد شما نسبت به طلاق از بین برود. شما گذشته ای با هم داشته اید که به سرانجام خوبی نرسیده است. برای این گذشته یکدیگر را ببخشید و تقصیرهایتان را فراموش کنید.
خودتان را ببخشید:
در بسیاری از موارد، حس پشیمانی از طلاق به خاطر اشتباهاتی است که خود فرد انجام داده است. این حس به خصوص در افرادی که به دلایلی مانند خیانت یا بدرفتاری جدا شده اند بیشتر است. آنها خود را مقصر این جدایی می دانند و خاطرات و تصویر بدی از خود به جای گذاشته اند. پشیمانی می تواند به خاطر آن باشد که دوست دارید به این زندگی بازگردید و تصویر بهتری از خود بسازید یا اشتباهاتتان را جبران کنید.
هر چند بازگشت به رابطه قبلی همیشه ممکن است، اما اگر همسرتان دیگر نمی خواهد به این زندگی بازگردد خودتان را ببخشید. از اشتباهاتتان درس بگیرید و برای روابط آینده اشتباهاتتان را جبران کنید.
زندگی فرزندتان را غرق در آرامش کنید:
گاهی این حس به دلیل ترس از آینده فرزندان و تاثیر منفی طلاق روی فرزند است. ارتباط مثبت بین شما و همسر سابقتان به نفع فرزندتان نیز هست. این ارتباط مثبت باعث می شود که فرزندتان در آرامش بیشتری بزرگ شود و دیگر از جدایی پشیمان نباشید.
شک و تردید را کنار بگذارید:
شما تصمیم به جدایی گرفتید و شاید حتی برای آن مشاوره گرفته اید. حس پشیمانی از طلاق باعث می شود که دائما خودتان را مقصر این اتفاق بدانید، خودتان را سرزنش کنید که به اندازه کافی تلاش نکرده اید. بهترین راه برای خلاصی از پشیمانی این است که همه شک و تردیدها را کنار بگذارید و برای زندگی جدیدتان تلاش کنید.
اگر درآمدی ندارید، به فکر یافتن شغل باشید. چنانچه می توانید و مایل هستید ادامه تحصیل بدهید. مهارتی یاد بگیرید و در کل زندگیتان را از هر نقطه ای که متوقف شده بود، ادامه دهید و برای پیشرفتش تلاش کنید.
از طلاق پشیمان شده ام، چطور می توانم به همسر سابقم برگردم؟
اما اگر احساس می کنید پشیمانی شما واقعی است و هنوز کاری برای حفظ زندگیتان می توانید انجام دهید، دست به کار شوید.
بسیار دیده می شود که زوج های طلاق گرفته دوباره به هم بازمی گردند. این اصلا غیرطبیعی نیست، اما مستلزم راهی طولانی و روندی نسبتا پیچیده برای ترمیم رابطه است.
آنچه بازگشت را سخت و نامطمئن می کند، حل نشده باقی ماندن مشکلات گذشته است. شما به خاطر مشکلات و اتفاقاتی از یکدیگر جدا شده اید. بازگشت به رابطه و ازدواج مجدد بدون حل کردن این مشکلات به معنی آماده شدن برای یک شکست دیگر در زندگی است.
اگر از طلاق پشیمان شده اید، اول از همه با همسر سابقتان صحبت کنید. از تمایل او برای بازگشت مجدد به رابطه باخبر شوید. اگر خودتان نمی توانید به طور مستقیم این کار را انجام دهید از یک واسطه یا مشاور کمک بگیرید.
چنانچه او نیز احساس پشیمانی از طلاق می کند و مایل است به زندگیتان شانسی دوباره بدهد، قبل از هر کاری به حل اختلافات قبلی بیاندیشید.
شیرینی پیوند دوباره نباید موجب چشم پوشی از مشکلات سابق شود. با یکدیگر در مورد این مشکلات صحبت کنید و قبل از ازدواج مجدد همه آنها را به طور کامل حل کنید یا حداقل راهکاری برای تضمین عدم تکرار آنان پیدا کنید.