ساعدنیوز
ساعدنیوز

راهکارهایی برای غلبه بر نا امیدی در زندگی

  یکشنبه، 25 آبان 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
راهکارهایی برای غلبه بر نا امیدی در زندگی
احساستان را مخفی نکنید. تخلیه غصه‌ها، گریه کردن و ابراز خشم برای غلبه بر ناامیدی مفید است. برای بیان احساستان از هر راهی که بهتر است کمک بگیرید. برای برخی از افراد نوشتن بهتر است و برخی دیگر با حرف زدن با یک مشاور یا دوست احساس بهتری به زندگی پیدا می‌کنند و می‌توانند از حس نا امیدی خلاص شوند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ناامیدی یک احساس قدرتمند است که غالباً در ایجاد روحیه تاریک یا غمگین نقش دارد و ممکن است بر نحوه ادراک شخص از خود ، سایر افراد ، شرایط شخصی و حتی جهان تأثیر منفی بگذارد. غالباً ناامیدی می تواند تأثیر بسزایی در رفتار انسان بگذارد ، زیرا منعکس کننده دیدگاه منفی فرد نسبت به آینده است.

احساس ناامیدی اغلب باعث می شود فرد علاقه خود را به موضوعات مهم ، فعالیت ها ، رویداد ها یا افراد از دست بدهد. کسی که ناامید شده باشد ، دیگر نمی تواند ارزش چیز هایی را که قبلاً مهم بودند ، درک کند. احساسات غالباً با عدم الهام و همچنین احساس ناتوانی ، درماندگی ، دل کندن ، اسارت ، افسردگی و انزوا همراه است. مطالعات بی شمار حاکی از آن است که ناامیدی با ضعف سلامت روانی ، روحی و جسمی ارتباط نزدیکی دارد.

13 راهکار برای امیدواری به زندگی

دچار شدن به یأس لزوماً محل نگرانی نیست. این ناتوانی در برخورد با آن و حل مشکل است که جای نگرانی دارد. مقابله با این حس به تلاشی آگاهانه نیاز دارد. با استفاده از روش های زیر می توانید بر حس منفی خود غلبه کنید و به مسیر خود در زندگی ادامه دهید.

آگاهی عاطفی

یکی از بهترین راه ها برای سلامت روانتان تأیید احساسی است که در موقعیت دارید. با خودتان صادق باشید تا بتوانید با خودتان و دیگران در مورد احساستان حرف بزنید. اگر کسی را دارید که محرم شماست و می توانید از احساستان با او حرف بزنید، این می تواند به شما کمک کند که چشم انداز بهتری نسبت به موقعیت داشته باشید.

اگر نمی توانید به اطرافیان خود اعتماد کنید و از افشای راز هراس دارید، با یک مشاور یا روان شناس صحبت کنید. صحبت کردن با مشاور برای حل مشکلات عاطفی حل نشده، بسیار مفید است. یک مشاور با تجربه می تواند از مراجع خود حمایت کند و با شنیدن احساس و مشکلش، راهکاری برای حل آن ارائه دهد. مشاوران و روان شناسان می توانند مکانیسم های سازگاری مناسبی برای کنار آمدن با نا امیدی و عبور از آن ارائه دهند.

پایین آوردن استانداردها

پایین آوردن توقعات خود باعث می شود که موفقیت های بیشتری کسب کنید. به خودتان فشار وارد نکنید و بیش از حد انتظار نداشته باشید. برخی از امور در کنترل شما نیستند. از آنها چشم پوشی کنید و تنها بر اموری تمرکز کنید که روی آنها کنترل دارید.

تخلیه عاطفی

احساستان را مخفی نکنید. تخلیه غصه ها، گریه کردن و ابراز خشم برای غلبه بر ناامیدی مفید است. برای بیان احساستان از هر راهی که بهتر است کمک بگیرید. برای برخی از افراد نوشتن بهتر است و برخی دیگر با حرف زدن با یک مشاور یا دوست احساس بهتری به زندگی پیدا می کنند و می توانند از حس نا امیدی خلاص شوند.

در آغوش گرفتن آرامش

یک شخص نا امید دائماً در اضطراب است، به نحوی که همیشه طوفانی در او به پاست. این برای سلامت روان او مفید نیست. برخی از روزها بهتر پیش می رود. در اینجا اهمیت دارد که شخص بررسی کند چه چیزی باعث حس خوشحالی و آرامش آنان شده است. رها کردن حس خشم و یأس باعث آزاد شدن ذهن از حس بد شده و آرامش را به زندگی فرد بازمی گرداند.

صبوری

بسیاری از کارها یک شبه نتیجه نمی دهند. بارها باید شکست بخورید تا طعم موفقیت را بچشید. چیزی تحت عنوان یک شبه پولدار شدن، راه های ساده برای موفقیت، روش های سریع و بدون تلاش وجود ندارد. برای غلبه بر نا امیدی و رسیدن به موفقیت در هر چیزی باید سخت تلاش کنید. دنیا به تلاش و تجربه سختی نیاز دارد.

شعارها و تبلیغات و بازدید از صفحات اجتماعی به خصوص اینستاگرام می توانند باعث ناامیدی شما شوند. شاید تصور می کنید همه موفق شده اند و فقط شما مانده اید. نه این طور نیست. تلاش کنید و برای موفقیت صبور باشید.

ورزش و تفریح

برای خودتان برنامه ریزی جدیدی داشته باشید و در این برنامه ورزش، تفریح و فعالیت های فرح بخش را بگنجانید. ورزش کردن باعث بهبود خلق وخو و نشاط بیشتر می شود. پنجره های جدیدی از شور زندگی را به روی شما باز می کند و به شما انرژی بیشتری برای تلاش کردن می دهد.

دوری از آدم های منفی و تحقیرکننده

یکی از دلایل نا امیدی وجود آدم هایی است که همیشه وجه منفی امور را می بینند. آدم هایی که همیشه از شرایط گلایه دارند، امیدی به زندگی ندارند و منفی باف هستند، حس امید را از شما می گیرند. دیدگاه آنها به زندگی مانع از آن می شود که شما نیز چشم انداز بهتری داشته باشید. همچنین، از آدم هایی که شما را تحقیر می کنند، تمسخر می کنند و صفت های منفی به شما می دهند، دوری کنید.

واقعیت، نه توهم

این طبیعت انسان است که رؤیاپردازی کند و امید داشته باشد و البته کار درست و سالمی است. اما مرز آن باید حفظ شود و واقعیت نباید با توهم مخلوط شود. گاهی رویاپردازی و خیال در جهت برعکس عمل می کند و شخص بیش از آنچه هست اوضاع را منفی تصور می کند. نوشتن اوضاع و فهرست برداری برای غلبه بر نا امیدی مفید است. حقایق را در مورد زندگی تان بنویسید و تأثیر آنها را بررسی کنید. بدین ترتیب، علاوه بر عدم افشای حقایق زندگی تان برای دیگران، درد بهتری نسبت به شرایط پیدا می کنید. ممکن است در نهایت به این نتیجه برسید که شرایط آن طور هم که تصور می کردید بد نیست.

تجربه

نا امیدی اجتناب ناپذیر است. از قضا می تواند برای شما مفید باشد. احساس یأس از شکست هایی ناشی می شود که در زندگی داشته اید. به خودتان یادآوری کنید که اینها درس هایی است که باید بیاموزید و از آن برای پیشگیری از تکرار مجدد استفاده کنید.

با احساس یأس، خودتان را به کل نفی نکنید. در هر شکست، به این فکر کنید که به عنوان یک انسان چه نقاط قوتی دارید. چه کاری از دستتان برمی آید تا شرایط را درست کنید؟ دارای چه توانایی هایی هستید؟ وقتی به خودتان از نقطه قوت نگاه کنید، احساس بهتری خواهید داشت و این احساس به شما کمک می کند که از جایتان برخیزید.

پیشرفت، نه ایده آل گرایی

دستیابی به ایده آل ممکن نیست. همیشه چیزی بهتر و بالاتر وجود دارد. کسی که دچار ایده آل گرایی است هرگز راضی نمی شود. همیشه عیب و نقصی در موضوع وجود دارد و جای بهبود وجود دارد. ازاین رو، احساس ناتوانی، بی کفایتی و نارضایتی در شخص هیچ وقت تمام نمی شود. در پیشرفت کردن هم ممکن است دچار احساس یأس شوید، اما پیشرفت به صورت مرحله ای و با صبوری ممکن است. همیشه استانداردی وجود دارد که بر اساس آن می توانید پیشرفت کنید و بهبودی شرایط را زیر نظر داشته باشید.

برنامه ریزی دقیق

یکی از علل نا امیدی می تواند به هم ریختگی زندگی و تمایل افراطی برنامه به کار زیاد یا بی برنامه مفرط باشد. برای زندگی تان برنامه دقیقی داشته باشید که شامل ساعت هایی برای کار یا تحصیل، برنامه های شخصی، تفریح، استراحت و غیره باشد. برنامه شما باید به نحوی باشد که به تمام امور و زمان بندی های مشخص شده برای پروژه ها و ساعت هایی برای تفریح و امور شخصی باشد. وجود برنامه مانع از استرس، عقب افتادن از برنامه و بی برنامه گی می شود.

تلقین مثبت

همان طور که گفتیم نا امیدی می تواند از تحقیر و تمسخر اطرافیان ناشی شود. بسیاری از افراد ضعف های شخصیتی خود را با مسخره و تحقیر کردن دیگران جبران می کنند، این لزوماً به معنی آن نیست که حرف های آنان در مورد شما درست است. در یک ورقه فهرستی از توانایی ها و ویژگی های مثبت خود را یادداشت کنید. بر اساس همین توانایی ها برای موفقیت بیشتر خودتان و غلبه بر تحقیرهای دیگران تلاش کنید.

مشاوره

شناخت درمانی یکی از روش های درمان نا امیدی است که توسط مشاوران و روان شناسان برای مراجعان اجرا می شود. این روش درمانی ثابت کرده که یک درمان مؤثر برای افرادی است که احساس یأس را تجربه می کنند. این نوع درمان، افکار و مفروضات منفی فرد را هدف قرار می دهد. در بسیاری از موارد، در جلسات اول مراجع در برابر درمان مقاومت می کند چرا که باید اعتبار فرضیات خود را با دقت مورد تجزیه وتحلیل قرار دهد.

بااین حال، مشاوران با تقویت اعتمادبه نفس فرد، می توانند بر موانع درمان غلبه کنند و مسیر بهبودی را برای مراجع تسهیل کنند.

چرا نا امیدی احساس خوبی است؟

یأس احساس دشواری است، اما همیشه بد نیست. می توان از آن تعبیر مثبتی داشت. نا امید شدن بدین معنی است که زمانی امید داشته اید. یعنی باز هم می توانید به طریقی دیگر امیدوار شوید. فقط کافی است راهش را پیدا کنید.

به علاوه، یأس می تواند منبع الهام باشد. وقتی حس می کنید ناامید شده اید، انگیزه پیدا می کنید که اوضاع را درست کنید، خودتان را ارتقا بدهید و در زندگی دوباره در مسیر پیشرفت قرار بگیرید.

چطور از حس ناامیدی مداوم نسبت به دیگران خلاص شویم؟

دیگران بزرگ ترین منبع احساس یأس در ما هستند. برای خلاصی از این احساس، کافی است کمی بیشتر درک کنیم و انتظارات خود را از دیگران کمتر کنیم.

هیچ دونفری همیشه با هم موافق نیستند و اختلاف گاهی پیش می آید. یادگیری روش های مدیریت احساس و واکنش نسبت به یأس مهارتی است که می تواند بسیار به شما در این مورد کمک کند. به علاوه به یاد داشته باشید که هرکسی مسئول اول و مستقیم زندگی خودش است. پس همیشه اول و بیشتر از خودتان انتظار داشته باشید تا دیگران. این باعث می شود که با شنیدن جواب نه، عدم همکاری دیگران و مشکلاتی که در زندگی شما به وجود آورند، تنها به خودتان تکیه کنید و احساس کنترل بیشتری داشته باشید، در نتیجه کمتر ناامید شوید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
روایت یک ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
پزشکیان از نسخه جدیدش برای تهران رونمایی کرد: توسعه ممنوع!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 4 دی 1403
سقف قیمت دلار در بازار ارز تجاری 64 هزارتومان است
دانلود آهنگ غمگین ویژه پرواز ابدی ژاله علو، مادر مختار در سریال «مختارنامه»/ همدردی ساعدنیوز با درگذشت هنرمند پیشکسوت
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 4 دی 1403+فیلم
برگزاری 22دومین دوره مسابقات قهرمانی کشوری شیتوریو شوبوکان طی مدت دو روز به میزبانی تهران
منتخب روز   
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم