دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

رایج ترین روش کاشت و پرورش میوه سیب کاستارد 

چهارشنبه، 16 شهریور 1401
سیب شیرین با نام سیب کاستارد و شوگر اپل شناخته می‌شود که بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. میوه گرد، کروی و قلبی شکلی دارد که دارای طعم و عطر خاصی است که از طریق بذر تکثیر می‌شود. میوه این گیاه گوشتی و نرم است. در ادامه با معرفی و روش کاشت این میوه همراه ما باشید.

شوگر اپل یا سیب کاستارد

سیب شیرین با نام های مختلفی همچون سیب کاستارد و سیب شوگر اپل شناخته می شود که نام علمی و انگلیسی آن suger apple است. از درختان بومی مناطق استوایی است که برای کاشت در مناطق گرمسیری مناسب است. میوه گرد و کروی شکلی دارد که سطح آن صاف نیست و برجسته است و بیشتر شبیه میوه درخت کاج است ولی بسیار گوشتی است و طعم خوشمزه ای همچون میوه آناناس دارد و بسیار معطر است که از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردار است. میوه شوگر اپل ظاهری خاص و منحصر به فردی دارد که قلبی شکل، مخروطی و تخم مرغی و به رنگ سبز است. وزن هر میوه این گیاه بین 100 تا 600 گرم تخمین زده شده است که از باردهی بالایی برخوردار است. پوست این گیاه به راحتی از قسمت گوشتی گیاه جدا می شود که در قسمت گوشتی این گیاه تعداد زیادی دانه قرار دارد که قسمت گوشتی سفید رنگی آن را احاطه کرده است. سیب شیرین خواص زیادی دارد. میوه این گیاه بسیار نرم و گوشتی است توجه داشته باشید که این نوع درخت دارای گونه های مختلفی است. سیب کاستارد یا شوگر اپل یک میوه بسیار خوشمزه و مفید است که ظاهر جالبی هم دارد، این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا می باشد. درخت شوگر اپل بازده بالایی دارد و میوه های زیادی تولید می کند. شوگر اپل قلبی شکل، مخروطی یا تخم مرغی شکل است و قطر آن 5 تا 12 سانتی متر است و وزن هر میوه 113 تا 682 گرم می باشد. قسمت بیرونی میوه ناهموار است و این پوست ناصاف گوشت خامه ای را پوشانده است. پوست میوه به راحتی از آن جدا می شود و درون میوه چندین دانه قهوه ای رنگ، کوچک و براق وجود دارد. شوگر اپل سرشار از ویتامین A و C، فیبر و منیزم است و چربی بسیار کمی دارد و بسیار خوش طعم می باشد. با این حال، این میوه عجیب و غریب و مفید خیلی شناخته شده نیست و خیلی کم در میوه فروشی ها و سوپرمارکت ها وجود دارد، بنابراین کسانی که می خواهند شوگر اپل داشته باشند بهتر است آن را خودشان پرورش دهند. کاشت شوگر اپل از بذر بسیار آسان است و فقط شامل چند مرحله می باشد. درخت شوگر اپل می تواند به ارتفاع 4/5 تا 6 متر رشد کند.

خاستگاه سیب کاستارد (سیب شیرین):

سیب کاستارد بومی جزیره تیمور در اندونزی است. اما در آمریکا و هند و بسیاری از مناطق آسیا نیز رشد میکند. این میوه که در مناطق گرمسیری با ارتفاعات زیاد و زمستان های خنک رشد می کند به دلیل بافت خامه ای و طعم بسیار شیرین شبیه به موز یا آناناس به سیب کاستارد معروف است. طبق شواهد تاریخی این میوه اوایل قرن هفدهم از آسیای شرقی به آفریقا برده شد و در آنجا کاشت و گسترش داده شده سپس از آنجا به آمریکا به ویژه آمریکای جنوبی راه یافت. سیب کاستارد بهترین عملکرد را در خاک کم عمق، عمیق و غنی با رطوبت کافی و زهکشی مناسب انجام می دهد. به طور معمول به وسیله بذر تکثیر پیدا می کند از این سیب 160 گونه شناخته شده است و کشورهای آسیای شرقی به دلیل خاصیت فراوانی که دارند جهت استفاده دارویی کاشت می شوند البته چندین گونه آن جهت مصرف خوراکی پرورش داده می شود. از ریشه و گاه تنه درخت استفاده ای شبیه به چوب پنبه می کنند. این میوه را می توان به صورت خام، آبمیوه، شربت، بستنی، دسر و، سالاد میوه مصرف کرد.

چه زمانی بذر سیب کاستارد بکاریم؟

بر حسب عادت، بهتر است سیب کاسترد را در بهار بکارید ، از آنجا که در آن زمان بذرهای شما بهترین شانس را دارند که با موفقیت جوانه بزنند. با این حال ، اگر ما در مکانی زندگی می کنیم که آب و هوای آن بسیار معتدل یا گرمسیری است ، یعنی بدون تغییرات زیاد دما در طول فصول ، می توانیم در هر زمان از سال چیرمویا بکاریم. بیشتر از آب و هوا ، مشکل اصلی هنگام کاشت این سبزی این است که دانه های آن ، جدا از سختی بسیار زیاد ، آنها حاوی مهار کننده های جوانه زنی هستند. به همین دلیل ، جوانه زنی آنها در برخی موارد کار تا حدودی دشواری است و همیشه موفقیت آمیز نیست.

طرز کاشت سیب کاستارد یا سیب شیرین:

شوگر اپل از طریق بذر تکثیر می شود. بذرهای این گیاه بیضی مانند و به رنگ قهوه ای تیره مایل به قرمز هستند. در کشت بذری ابتدا بذرها را به مدت 48 تا 72 ساعت در درون آب قرار دهید، سپس آنها را از آب خارج کنید و در درون یک دستمال کاغذی بگذارید، تا خشک شود زمانی که بذر خشک شد یک گلدان با زهکشی مناسب تهیه کنید و آن را با خاک مناسب لومی و شنی پر کنید و بذر را در عمق مناسبی از خاک مورد کشت بکارید و روی آن را با لایه نازکی از خاک نرم و کود بپوشانید و گیاه را آبیاری کنید و تا زمان جوانه زنی آن را مرطوب نگه دارید. جوانه زنی این گیاه ممکن است تا یک ماه نیز زمان ببرد گلدان را به محیطی گرم منتقل کنید. پس از گذشت مدتی بذر گیاه جوانه می زند و شروع به رشد می کند زمانی که گیاه رشد کرد آن را به گلدان بزرگتر منتقل کنید و پس از آن نهال به دست آمده را به زمین اصلی منتقل کنید.

  • ارتفاع: ارتفاع درخت کاستارد بین 4 تا 7 متر است.
  • فاصله کاشت بذر: فاصله کاشت بذر 4 تا 6 متر است.
  • عمق کاشت بذر: عمق کاشت بذر 2 تا 3 سانتیمتر است.
  • خاک مناسب رشد: برای رشد به خاک لومی و شنی نیاز دارد، خاک باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد.
  • دمای مورد نیاز: دمای مناسب بین 17 تا 23 درجه سانتی گراد است.
  • زمان گلدهی: گلدهی این گیاه در فصل بهار است.
  • مقدار آبدهی: به آبیاری متوسطی و مرطوبی نیاز دارد.
  • نور مناسب: برای رشد به آفتاب کامل و نیمه سایه نیاز دارد.

مراقبت از درخت شوگر اپل

تا زمانی که درخت شروع به میوه دهی کند هر سه ماه یک بار از کودهای متعادل استفاده کنید و زمانی که درخت بالغ شد سالانه به آن کودهای نیتروژنی بدهید. گیاه شوگر اپل معمولا در زمستان خفته است و به آبیاری منظمی نیاز ندارند. زمانی که گیاه به طور فعال در حال رشد است (قبل از گل دهی) به ماهی دوبار آبیاری نیاز دارد. در زمان گلدهی و میوه دهی باید خاک را مرطوب نگه داشت ولی باید از خیس کردن خاک اجتناب نمود. بهتر است از یک تایمر آب یا سیستم آب قطره ای برای تامین میزان آب مورد نیاز درخت شوگر اپل استفاده کنید. آبیاری بیش از حد می تواند به پوسیدگی ریشه منجر شد. در صورتی که اگر آبیاری به میزان کم انجام شود باعث سوختن برگ ها در نور خورشید و از بین رفتن برگ ها و میوه ها شود. شرایط خشکی و باد در طول گلدهی ممکن است باعث کاهش میوه دهی شود. درخت شوگر اپل نمی تواند خاک های خیس و شور را تحمل کند. علائم تنش شوری شامل نکروزیس (مرگ) حاشیه و نوک برگ ها، افتادن و قهوه ای شدن برگ ها، سرخشکیدگی ساقه و مرگ درخت می باشد. درختان شوگر اپل به سرما حساس هستند. کسانی که در آب و هوای سرد این درخت را پرورش می دهند بهتر است زمانی که هوا سرد شد تنه درخت را با فوم های اسفنجی بپوشانند و یک سرپناه موقت برای حفاظت از شاخه ها درست کنند.

دما و روشنایی مورد نیاز

بذر شوگر اپل در دمای 17 تا 25 درجه سانتی گراد با سرعت بیشتری جوانه می زند و تا زمانی که به طور کامل جوانه نزده است نباید در نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. بذرهایی که در چنین شرایطی باشند معمولا در طی 21 روز نهال تولید می کنند. با این حال، جوانه زدن بذر شوگر اپل در دمای پایین ممکن است تا دو ماه طول بکشد.

آبیاری

خاکی که شوگر اپل در آن کاشته می شود در همه زمان ها باید مرطوب نگه داشته شود. اگر خاک سطحی خشک شده باشد باید به آن آب داده شود. بهترین کار این است که گلدان به صورت روزانه بررسی شود و اطمینان حاصل شود که نهال به اندازه کافی آبیاری می شود. همچنین دما هم باید به طور مرتب چک شود تا گیاه رشد مطلوبی داشته باشد.

چقدر طول می کشد تا درخت سیب کاستارد رشد کند؟

در صورت موفقیت ما و جوانه زنی بذرهای ما ، باید آنها را به محل نهایی سیب کاسترد پیوند دهیم. در آنجا ، با مراقبت مناسب ، این درخت میوه شروع به رشد می کند. اما با این وجود، این یک روند آهسته است که نیاز به توجه و حوصله زیادی دارد.

انتقال نهال سیب کاستارد یا شوگر اپل

زمانی که اندازه نهال ها 8 سانتی متر شد آن ها را به گلدان بزرگ تر که از خاک گلدان پر شده است منتقل کنید. گلدان را در یک منطقه روشن با نور مستقیم خورشید قرار دهید تا زمانی که سیستم ریشه برای انتقال به زمین به اندازه کافی قوی شود و یا زمانی که خطر سرمازدگی به طور کامل رفع شده باشد. دمای مناسب برای رشد درخت سیب کاستارد 23 تا 34 درجه سانتی گراد است، بهترین دما در زمان گلدهی برای شوگر اپل 25 تا 28 درجه سانتی گراد است. PH مناسب برای درخت شوگر اپل 4 تا 7 می باشد. نهال ها باید در یک مکان با نور مستقیم خورشید کاشته شوند. خاکی که شوگر اپل در آن کاشته می شود باید زهکشی خوبی داشته باشد، خاک های لومی شنی برای کاشت درخت شوگر اپل مناسب هستند. در صورت امکان در خاک هایی که قبلا در آن ها گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان، زنجبیل و فلفل دلمه کاشته شده است، درخت شوگر اپل را نکارید. نهال های شوگر اپل را در فاصله 6 تا 7/5 متر از هم بکارید و فاصله بین ردیف ها را 8 متر در نظر بگیرید.

خواص سیب کاستارد:

سیب کاستارد سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. این میوه منحصر به فرد سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، با بیماری های التهابی مبارزه کند و سلامت چشم و قلب را تضمین کند. در درمان سوء هاضمه، یبوست یا اسهال و مشکلات گوارشی کاملا موثر است. درمان کم خونی، ضعف عضلانی، آرتروز، رماتیسم و فشار خون از دیگر خاصیت های استفاده از سیب کاتارد است. یکی از مهمترین خاصیت های سیب کاستارد این است که می تواند جایگزینی هوشمندانه برای محصولات لبنی به ویژه افرادی که به لاکتئز حساسیت دارند باشد. اگر مبتلا به دیابت هستید، به منظور کاهش سطح قند خون، سیب کاستارد مصرف کنید. همچنین فیبر غذایی موجود در سیب کاستارد باعث کند شدن جذب قند می شود. همچنین، ویتامین B6 موجود در سیب کاستارد به کنترل هموسیستئین، یک اسید آمینه که خطر بیماریهای قلبی را افزایش می دهد، کمک می کند. طبق تحقیقات انجام شده، تخم سیب کاستارد در بهبود آسیب های جزئی مؤثر است. آنها همچنین سرعت رشد مجدد سلول های پوست را تسریع می کنند و درد را تسکین می دهند. آنها همچنین دارای خواص ضد باکتریایی هستند. همچنین باعث تحریک حرکت روده می شود. به گفته کارشناسان بهداشت، پودر سیب کاستارد به همراه آب در برابر اسهال مؤثر است. سیب کاستارد سرشار از ویتامین A است که به عنوان یک گره جادویی برای پوست و مو عمل می کند. هنگامی که روی پوست و مو استفاده شود، به عنوان یک ماده مرطوب کننده عمل می کند که علائم دیگر پیری را نیز کنترل می کند. می خواهید وزن کنید؟ تنها کاری که باید انجام دهید این است که در یک کاسه، مقداری عسل و پوره تازه سیب کاستارد اضافه کنید. هر روز این دسر شیرین را برای وزن و کالری مورد نیاز میل کنید.

امیدوارم از محتوای نحوه ی پرورش و نگهداری میوه سیب کاستارد نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل اکسپت مقاله
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟