دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / بعد از بارداری /

روش های درمانی برای افسردگی پس از زایمان 

یکشنبه، 14 مهر 1398
دارو‌های ضدافسردگی طبق پژوهش‌هایی که در سرتا سر دنیا روی هزاران مادر انجام شده است، نشان داده است که هیچ تداخلی با شیر دادن مادر ندارد و تاثیر منفی روی نوزاد نخواهد داشت و بالعکس عدم دریافت درمان مناسب برای افسردگی پس از زایمان مادر، می‌تواند آسیب بیشتری وارد کند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز، زهرا زین الدینی روانشناس و مشاور درباره اختلال افسردگی پس از زایمان اظهار کرد: افسردگی پس از زایمان یک نوع افسردگی است که بطور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد مادران جهان را هر سال درگیر می کند.

این روانشناس بیان کرد: علائم آن شبیه علائم افسردگی است و در عرض چند روز یا چند هفته پس از زایمان شروع می شود، و لازم است که این بیماری کاملا جدی گرفته شود، چون روی سلامت نوزاد و مادر تاثیر می گذارد.

او ادامه داد: بطورکلی، دلایل افسردگی پس از زایمان ناشی از ترکیب عوامل هورمونی، زیست محیطی، عاطفی و ژنتیکی است که برخی از این عوامل خارج از کنترل فرد است، بسیار مهم است که مادر و اطرافیان، او را بدلیل این بیماری سرزنش نکنند و او را مسئول این بیماری ندانند.

زین الدینی با بیان اینکه مادرانی که در دوران بارداری از افسردگی یا اضطراب رنج می برند و یا دارای تعارض در روابطشان هستند، احتمال بیشتری وجود دارد که پس از زایمان به این بیماری مبتلا شوند، افزود: خستگی جسمی پس از زایمان، محرومیت از خواب، بی خوابی های مداوم و تلاش مادران برای تطبیق عاطفی خودشان با مادرشدن احتمال ابتلا را بیشتر می کند.

این روانشناس گفت:، اگر مادر از علائم زیر، ۵ مورد یا بیشتر را تقریبا هر روز و در بیشتر ساعات روز، به مدت حداقل دو هفته متوالی تجربه کنند، ممکن است به افسردگی پس از زایمان مبتلا شده باشد.

او افزود:این علائم عبارتند از: احساس غمگینی و اندوه شدید، احساس پوچی یا ناامیدی، احساس لذت نبردن از فعالیت های روزمره، احساس تحریک پذیری و زود عصبانی شدن، دشواری در به خواب رفتن در شب و یا مشکل در بیدار ماندن در طول روز، از دست دادن اشتها یا پرخوری بیش از حد، احساس بی ارزش بودن، احساس گناه شدید، داشتن افکار منفی در مورد خود و دیگران، احساس ناتوانی در کنارآمدن با مسائل و مراقبت از نوزاد، ترس از تنها ماندن با نوزاد، احساس ترس شدید بدون دلیل، بی علاقه بودن به کودک، احساس خستگی و بی انرژی بودن و داشتن افکار منفی در رابطه با آسیب رساندن به خود و نوزاد.

زین الدینی ادامه داد: بهتر است به محض مشاهده این علائم، برای جلوگیری از آسیب بیشتر به مادر و نوزاد با روانشناس و روانپزشک مشورت شود، چون احتمالا هم درمان دارویی و هم مداخلات روانشناختی در جهت کاهش احساس افسردگی و اضطراب بیمار نیاز است.

او گفت: دارو های ضدافسردگی طبق پژوهش هایی که در سرتا سر دنیا روی هزاران مادر انجام شده است، نشان داده است که هیچ تداخلی با شیر دادن مادر ندارد و تاثیر منفی روی نوزاد نخواهد داشت و بالعکس عدم دریافت درمان مناسب برای افسردگی پس از زایمان مادر، می تواند آسیب بیشتری وارد کند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: مادران قبل از بارداری، آگاهی های لازم در رابطه با دوران بارداری و دوره پس از زایمان را دریافت کنند تا اضطراب کمتری را تجربه کنند و سازگاری بهتری در رابطه با مسائل این دوران داشته باشند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
گردش لاکچری شبنم قلی خانی بازیگر نقش مریم مقدس در یک کافه سر سبز در دبی/ خوش بگذره +عکس
ماجرای تسبیح رایگانی که به زائران حج امسال هدیه داده می شود!
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
(فیلم) بالکن زیبا و پر از گل سوگل طهماسبی با ویویی ابدی رو به کوه / چقدر خوش سلیقه‌اس ...
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
(فیلم) داماد کم شعور گریه عروس را درآورد! / وقتی مامان و بابات برات زن می‌گیرن و تو جنبه نداری!
نگاهی به تغذیه مدرسه ساده و سالم پناه و نبات دخترای شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ مثل همیشه مقوی و مفید