به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، عدم توانایی در اجرای درست و صحیح کاری که قصد انجامش را داریم، احتمال بروز اشتباه و خطا، امکان وقوع اتفاقات مخرب ناخواسته، تجارب و داستان های شکست های مشابه و… فضای ذهن ما را مساعد افکار منفی می سازد و جمله شیطانی و بازدارنده نمی توانم سد راه مان می شود. درحقیقت «نمی توانم» سدی است مقابل جسم ما نه در درون ما.
همانطور که بدن و جسم ما به هنگام بیماری و ناراحتی با علائمی ما را آگاه می کنند (درد و …) طبیعت با روش های هیجانی به ما اطلاع می دهند چه چیزی در وجود ما درست است، چه چیزی نادرست. ساده ترین روش ها این است که به ندای درونی- احساسی خود گوش دهیم، به پیام های ذهن – دلشوره ها – سرخوشی ها و امثالهم تا بتوانیم سطح زندگی خودمان را ارتقا دهیم. همانگونه که سلامتی جسمانی هدف مادی و طبیعی زندگی انسان است. آرامش و شادی و امنیت روانی نیز هدف اصلی احساسات طبیعی او می باشد.
تفکرمثبت یک تمرین است و نیاز به مهارت ذهنی دارد. وقتی زمینهی ذهنی تفکرمثبت داریم، بهطور خودکار افکارمثبت در بستر ذهنمان جاري ميشود. کسی كه زمینه فكري مثبت دارد، هميشه پاسخ های راحتی برای مسایل و مشکلات پیچیده پیدا میکند. تفکرمثبت چهارچوب ذهنی یا نگرشی است که اوضاع را بر روال طبيعي مي بيند. افرادي با الگوی تفکرمثبت باور دارند که همه چیز سر جاي خودش است و اغلب کارها را درست انجام میدهند.
روش های پرورش تفکر مثبت:
آیا مثبت فکر می کنید یا همواره به جنبه های منفی امور فکر می کنید؟ برای بررسی این امر تست های زیادی هست که مثبت اندیشی شما را ارزیابی می کنند. اگر مشخص شد که شما منفی نگر هستید، به خواندن این مطلب ادامه دهید.
تمرین دادن حافظه برای اطلاعات مثبت:
آیا می دانستید با به خاطر سپردن فهرستی از واژه های مثبت می توانید باعث بهبود تفکر مثبت در خود شوید؟ زمانی که مغز خود را وادار به استفاده از کلمات مثبت بیشتری کنید، این واژه ها بیشتر در دسترس قرار می گیرند و بیشتر در مغز شما فعال می شوند.
بهبود توانایی مغز برای توجه به موارد مثبت:
آیا از آن دسته افرادی هستید که همیشه به جنبه های منفی توجه می کنید؟ مثلا از آن افرادی که در ترافیک گیر می کنند و آن را تقصیر زمین و زمان می دانند؟ بنابراین مغز خود را عادت داده اید که همیشه روی چیزهای منفی تمرکز کند. تغییر دادن این شیوه نگرش مغز دشوار است اما با توجه بیشتر به چیزهای مثبت می توانید توانایی مغز خود را در این مورد بهبود ببخشید.
مغز خود را برای یادآوری خاطرات مثبت شرطی کنید:
شرطی سازی از اصولی است که در بیشتر کلاس های روانشناسی تدریس می شود. تمرین شرطی سازی پاولف عنوان می کند که با تمرین ایجاد یک پاسخ در شرایط خاص می توان در سبک زندگی فرد تغییر ایجاد کرد. مغز خود را عادت دهید که هر زمان با استرس، کسالت و خستگی روبه رو شدید، خود به خود به چیزهای مثبت فکر کند.
سپاسگذاری:
تمرین حق شناسی و سپاسگذاری از روش های پرورش تفکر مثبت است. زمانی که در محل کار از دیگران سپاس گذاری می کنید، از سوی دیگران احترام و رفاقت خالطانه بیشتری دریافت می کنید. زمانی که از همسر و دوستان خود تشکر می کنید، آنها نیز با شما مهربان تر و سخاوتمندتر رفتار خواهند کرد.
مزه مزه کردن لحظات خوب:
اغلب اجازه می دهیم چیزهای خوب بگذرند، بدون آنکه واقعا از آنها لذت ببریم. شاید دوستتان به شما هدیه کوچکی داده یا همکاری سعی کرده شما را بخنداند. آیا دیگر از این چیزهای کوچک در زندگی لذت نمی برید؟ اینجاست که مزه مزه کردن خوشبختی به کار می آید. تجربه های مثبت خود در گذشته و احساسات خوب خود را مرور کنید.
تماشای ویدئوهای بامزه:
تجربه احساسات مثبت می تواند منابع اجتماعی، عقلی و روانی ما را تقویت کند تا از این تجربه ها منفعت بیشتری کسب کنیم. تماشای ویدئوهای بامزه یکی از راه های ایجاد احساسات مثبت است. تماشای خنده کودکان، بازی گربه ها یا ویدئوهای الهام بخش می تواند باعث ایجاد احساسات مثبت در شما شود. این احساسات خود یکی از روش های پرورش تفکر مثبت هستند.
دست کم نگرفتن موفقیت های خود:
برخی افراد عادت بدی دارند که دائما موفقیت های خود را دست کم بگیرند. مثلا می گویند هر کسی می تواند این کار را انجام دهد. اما در واقع تلاشی که کرده اند را نادیده می گیرند و فراموش می کنند هر کسی این تلاش را نمی کند. به جای دست کم گرفتن خود از تمام موفقیت های ریز و درشت خود تقدیر کنید.