به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، موتور خودرو از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است که همگی آن ها باید در کنار هم به خوبی کار کنند و خرابی یکی از قسمت ها باعث کارنکردن موتور و یا کاهش قدرت موتور می شود. شمع خودرو یکی از قطعات مصرفی خودرو است که در قسمت محفظه سیلندر قرار دارد. درادامه به علائم خرابی شمع خودرو می پردازیم تا شما خودتان به راحتی با برسی علائم خرابی شمع خودرو از سالم بودن و یا خرابی شمع ماشینتان اطمینان حاصل کنید. شما با تشخیص درست مشکل از هزینه های اضافه جلوگیری می کنید.
روشن شدن چراغ چک
پوسیدگی شمع به ویژه در خودروهای مدرن، می تواند با روشن شدن چراغ چک همراه باشد. اگر چراغ چک به صورت چشمک زن عمل می کند، سریعا اقدام به تعویض شمع نمایید چراکه احتمال رخ دادن آسیب های جدی وجود دارد.
بهتر است شمع را به صورت مرتب و پس از طی کردن مسافت مشخصی بر اساس توصیه کارخانه سازندهد تعویض نمایید تا هزینه های بیشتری برای این قطعه نسبتا ارزان قیمت به وجود نیاید.
دور درجا نامنظم
نامنظم بودن دور موتور در هنگام درجا کار کردن خودرو، و حتی آلودگی بیش از اندازه می تواند نشان دهنده فرسوده شدن شمع باشد.
مشکل در استارت زدن
وظیفه شمع ایجاد احتراق برای موتور و تولید قدرت است. شمع قدیمی یا پوسیده کار سخت تری برای انجام دادن وظیفه خود دارد. اگر خودرو شما به هنگام استارت زدن، دچار مشکل می شود و همانند همیشه عمل نمی کند، احتمالا باید شمع را تعویض نمایید. البته باتری هم در مورد استارت زدن تاثیر گذار است و باید ابتدا از شارژ بودن باتری اطمینان حاصل نمایید.
بالا رفتن مصرف سوخت
اگر شمع پوسیده یا قدیمی شده باشد، نمی تواند به خوبی سوخت وارد شده به محفظه احتراق را به مرحله احتراق برساند. همین عملکرد نامناسب موتور می تواند موجب بالا رفتن مصرف سوخت شود. بنابراین اگر بیش از حد معمول به پمپ بنزین مراجعه می کنید، بهتر است نگاهی به شمع موتور بیندازید.
ناک زدن و لرزیدن موتور
از آنجا که اختلال در عملکرد شمع، عملکرد موتور را هم دچار اختلال می کند، امکان ناک زدن، لرزیدن و ایجاد صدای اضافی از موتور وجود دارد. بنابراین در صورت مشاهده این علائم، شمع موتور را چک کنید.
شتاب گیری ضعیف خودرو
شما با وضعیت شتاب گیری و عملکرد خودرو خود آشنا هستید. بنابراین اگر شتاب خودرو شما مانند همیشه نبود، شمع ها را چک کرده و در صورت نیاز تعویض کنید.
به دستورالعمل کارخانه توجه کنید
در هر کدام از بخش های مربوط به نگهداری خودرو، بهتر است همواره به دستورالعمل کارخانه سازنده توجه داشته باشید. بنابراین شمع خودرو خود را در بازه تعیین شده توسط کارخانه تعویض نمایید.