خورش بامیه یکی از انواع خورش های خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می شود. یکی از دلایل فراگیر شدن خورش بامیه خواص بی نظیر بامیه است.
بامیه خواص بسیار زیادی برای بدن دارد که با تهیه غذاهایی که با بامیه طبخ می شوند می توانید از این خواص بهره ببرید. از مهم ترین خواص بامیه می توان به سم زدایی و پاکسازی کبد ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، جلوگیری از پوکی استخوان ، سلامت پوست و مو اشاره کرد.
جالب است بدانید معروف ترین غذایی که با بامیه تهیه می شود همین خورشت بامیه است. خورش بامیه یک دستور پخت عربی هم دارد که در آن حاوی ادویه های تند مانند انواع فلفل هاست ولی دستور خورش بامیه جنوبی به صورتی است که تقریبا برای تمام ذائقه ها مناسب است.
با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت بامیه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش بامیه با چاشنی تمبرهندی همراه باشید.
مواد لازم برای خورش باميه با چاشنی تمبرهندی
- بامیه ۷۵۰ گرم
- گوشت خورشتی بدون استخوان ۵۰۰ گرم
- پیاز درشت ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری
- تمر هندی بدون پوست ترش ۲۰۰ گرم
- زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
- ادویه غذا ۱ قاشق چای خوری
- روغن ونمک به مقدار لازم
- آب جوش به مقدار لازم
طرز تهیه خورش باميه با چاشنی تمبرهندی
گوشت را به صورت قيمه اي خرد كرده و بشوييد. پياز را هم پوست كنده و ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. سپس تكه هاي گوشت را همراه با زردچوبه به روغن اضافه كنيد و تفت دهيد. حالا يك ليوان آب جوش به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت با حرارت ملايم بپزد.در اين فاصله تمبرهندي را داخل كاسه اي ريخته و روي آن مقداري آب جوش بريزيد و كناري بگذاريد. سپس باميه ها را پاك كنيد و بعد از شستن آماده بگذاريد.وقتي آب گوشت كم شد، رب را اضافه كرده و به همراه گوشت تفت دهيد. بعد باميه ها را بيفزاييد و بگذاريد همراه گوشت و رب تفت داده شوند
سيرها را رنده يا له كرده، سپس همراه با ادويه و نمك به مخلوط گوشت و باميه اضافه كنيد. حالا يك استكان آب جوش در خورش بريزيد و اجازه دهيد خورش روي شعله ملايم يك ربع حرارت ببيند. نكته: اگر احساس مي كنيد يك استكان آب كم است، مقدار آب را بيشتر كنيد. فقط توجه داشته باشيد آب اين خورش نبايد زياد باشد.در مرحله آخر طبخ خورش، تمبر هندي را از صافي عبور داده و آب صاف شده آن را داخل خورش بريزيد. بعد از حدود ۱۵ دقيقه هم حرارت را خاموش كنيد.