حتما برای شما هم پیش آمده از جلوی فروشگاه های نان و شیرینی رد شوید و بوی خوش نان سوخاری تازه و نان شیرمال گرم به مشامتان برسد. نان سوخاری صنعتی یا خانگی مدت نگهداری بالایی دارد و می تواند یک میان وعده خوب در خانه، محل کار و برای کودکان باشد.
اول ببینیم نان سوخاری چیست و از کجا آمده؟ نان سوخاری همان نان گندم است که دوبار پخته می شود تا ترد شود. از آنجا که این نان رطوبت کمی دارد می تواند برای مدت بیشتری تازه و قابل استفاده بماند. از نان سوخاری در تهیه انواع فینگر فود و سالاد مثل سالاد سزار استفاده می شود. در زمان های دور این نان را به عنوان «دندانی» به بچه ها می دادند تا به لثه های خود بکشند.
این نان در کشور های زیادی پخته می شود و نمی توان اصالت آن را به جای خاصی مرتبط دانست. البته در برخی کشور ها نان سوخاری را از کیک درست می کنند. شبیه ترین حالت آن به چیزی که در ایران پخته و مصرف می شود نان سوخاری روسی است.
ویژگی های نان سوخاری
- نان سوخاری باید عاری از بو و طعم غیر عادی باشد.
- رنگ آن زرد مایل به قهوه ای روشن و عاری از سوختگی باشد.
- دارای بافت متخلخل و ترد و از هر نوع مواد خارجی نیز عاری باشد.
- این موارد باید به طور واضح و روشن روی بسته های نان سوخاری نوشته شده باشد: نام و نوع محصول، نام و نشانی تولید کننده، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، وزن خالص، نام و مواد مصرفی، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضای زمان مصرف، شرایط نگهداری.
مواد لازم برای نان سوخاری
- آب 115 گرم
- آرد 335 گرم
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- نمک یک پنس
- خمیر مایه یک و نیم قاشق چایخوری
- تخم مرغ نصف عدد
روش تهیه ی نان سوخاری
ابتدا و برای شروع کار 335 گرم آرد را الک می کنیم و آن را داخل یک کاسه می ریزیم. سپس 1 قاشق غذاخوری شکر و یک و نیم قاشق چایخوری خمیر مایه و یک پنس نمک را روی آرد می ریزیم.
سپس 1 عدد تخم مرغ را که از یخچال بیرون گذاشته بودیم و هم دمای محیط شده بود را هم می زنیم تا زرده و سفیده آن قاطی شود و نصف آن را همراه با یک و نیم قاشق سوپخوری و 115 گرم آب به مواد محله قبل اضافه می کنیم و آب را با احتیاط اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود. سپس خمیر را روی یک سطح ارد پاشی شده برای مدت زمان 15 دقیقه ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید که چسبندگی ندارد. سپس خمیر را گرد می کنیم و آن را داخل یک طرف چرب شده که روی آن را با پارچه و نایلون پوشانیده ایم و برای مدت زمان 1 ساعت قرار می دهیم تا خمیر ما آماده شود.
سپس بعد از استراخت خمیر را از ظرف در آورده و با دست پف خمیر را می گیریم و خمیر را به شکل مستطیلی و به ابعاد تقریبی قالب باز می کنیم. سپس کف قالب متسطیلی نان تست را با روغن کمی چرب می کنیم و خمیر را در قالب می گذاریم و روی خمیر را پوشانیده و به خمیر برای مدت زمان 1 ساعت تا یک ساعت و نیم استراحت می دهیم تا خمیر ما حجمش زیاد شود. سپس قالب را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 35 تا 45 دقیقه همراه با یک ظرف آبجوش قرار می دهیم تا نان ما بپزد و آماده شود.
سپس وقتی نان پخت قالب را از فر در می اوریم و بعد از سرد شدن نان را از قالب در آورده و ان را به فواصل 1 تا 1.5 سانتی متری برش می زنیم و سپس نانهای برش خورده را در کف سینی فر که ان را چرب کرده ایم و یا کاغذ روغنی انداخته ایم می چینیم و سینی را داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت زمان 13 دقیقه و تا زمانی که نان ما برشته شود قرار می دهیم.
سپس وقتی نان ما کاملا برشته و طلایی شد سینی را از فر در آورده و بعد از سرد شدن نانهای تست را از روی سینی بر می داریم و در ظرف مناسبی می چینیم و این نانهای سوخاری را برای صبحانه همراه با پنیر و کره و مربا و عسل می خوریم و یا حتی می توان آن را برای میان وعدهو یا تهیه اسنکهای خوشمزه و ساندویچها استفاده کرد. نوش جان
امیدوارم از تهیه نان تست خوشتان امده باشد و آن را درست کنید.