نشاسته سیب زمینی یک چیز بسیار ضروری در خانه است. بدون آن، پختن ژله تقریبا غیرممکن است. به فیلینگ پیراشکی، پای و پای اضافه می شود تا لزج تر شود و خمیر خیس نشود. آن را در خود خمیر قرار می دهند تا نرم تر و تردتر شود. همچنین می تواند برای نشاسته کردن یقه و لباس زیر و حتی برای آزمایش های سرگرم کننده با کودک مفید باشد (در صورت تماس با ید، این محصول آبی رنگ می شود). به سختی می توان آن را یک کالای کمیاب نامید: تقریباً می توان آن را در بخش مواد غذایی تقریباً هر فروشگاهی خریداری کرد و هزینه زیادی نخواهد داشت. با این حال، اگر سیب زمینی تان تمام شده است یا اغلب پنکیک و کوفته هایی را با سیب زمینی خام درست می کنید، باید طرز تهیه نشاسته سیب زمینی را در خانه یاد بگیرید. برای تهیه آن، سیب زمینی با هر نوع و کیفیتی مناسب است، از جمله سیب زمینی یخ زده یا آنهایی که شروع به پوسیدگی کرده اند که دیگر آنها را نخواهید خورد.
مواد لازم و طرز تهیه نشاسته سیب زمینی
- سیب زمینی ۲ کیلوگرم
سیب زمینی های کاملا سالم و تازه را انتخاب کنید بعد از پوست گیری و شستشو به وسیله آبمیوه گیری آب گیری کنید. آب سیب زمینی را مخلوط کنید تا یک دست شود سپس به وسیله الک خیلی ریز یا پارچه صاف کنید تا خورده سیب زمینی های احتمالی که وارد آب شده جدا شود. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان می دهیم تا نشاسته ته نشین شود آب جم شده روی نشاسته را دور می ریزیم و روی نشاسته آب سرد می ریزیم و کاملا مخلوط می کنیم و باز ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان می دهیم تا نشاسته ته نشین شود و آب جم شده روی نشاسته را دور می ریزیم این کار را آن قدر تکرار کنید تا آب جم شده روی نشاسته زلال شود حدود ۵ تا ۶بار.
در مرحله آخر بعد از دور ریختن آب نشاسته را داخل دیس یا سینی غیر فلزی ریخته و پهن می کنیم و به مدت ۲ تا ۳ روز در دمای محیط خشک می کنیم در این مدت چند بار نشاسته را زیر و رو می کنیم تا کاملا خشک شود (به هیچ عنوان از بخاری یا شوفاژ برای خشک کردن استفاده نکنید).
طرز تهیه نشاسته سیب زمینی روش دوم
روش دیگر برای خارج کردن میزان بیشتری نشاسته سیب زمینی فرو کردن آن در آب داغ است. در این روش دانه های کوچک نشاسته جذب آب شده و متورم می شوند. برای انجام این کار ابتدا آب را به جوش آورده و سپس سیب زمینی را در آب داغ برای چند دقیقه بشویید.
البته این زمان به اندازه قطعات سیب زمین هم بستگی دارد. ولی نباید بگذارید که سیب زمینی وارد مرحله پخت شود. پس از خارج کردن سیب زمینی از آب جوش، آنها را در آب سرد قرار دهید تا پروسه پختن در آن متوقف شود و سپس آنها را با استفاده از حوله یا دستمال خشک و تمیز، خشک کنید.
محتوای نشاسته بر اساس نوع
- سیب زمینی های سرشار از نشاسته، دارای بافت نرم تر و درشت تر هستند؛ که برای تهیه سیب زمینی پخته، سیب زمینی سرخ شده، چیپس و پوره سیب زمینی مناسب هستند.
- وجود نشاسته ها در هنگام تهیه سیب زمینی پخته یا سیب زمینی سرخ شده در واقع مطلوب هستند؛ زیرا رطوبت کمتری دارند و می توانند مایعات را جذب کنند.
- این ویژگی همچنین منجر به بافت نرم و لطیف در سیب زمینی می شود، بنابراین حذف نشاسته برای تهیه سیب زمینی سرخ شده ترد و چیپس ضروری است.
- انواع سیب زمینی دارای نشاسته متوسط شامل سیب زمینی زرد، سیب زمینی بنفش و سیب زمینی سفید است.
- حذف نشاسته در هنگام استفاده از سیب زمینی برای تهیه سیب زمینی سرخ شده و چیپس سودمند است.