روش تهیه پنیر کوتاژ با دو روش سنتی و مدرن

  شنبه، 16 مرداد 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
روش تهیه پنیر کوتاژ با دو روش سنتی و مدرن
پنیر کوتاژ که به آن پنیر کاتیج نیز گفته می شود از انواع پنیرهای سفید و نرم می باشد و شما می توانید این نوع پنیر را در منزل به راحتی تهیه نمایید همچنین برای طرز تهیه پنیر کوتاژ از روش سنتی یا جدید استفاده می شود.

انواع پنیرهای خانگی می توانند حالت ها و طعم های مختلفی داشته باشند. بعضی از پنیرها با مایه پنیر درست می شوند و برخی دیگر مثل پنیر چدار، پنیر سوییسی، پنیر پارمزان و… از باکتری ها و قارچ ها کمک می گیرند. در این میان پنیر کوتاژ یا کاتیج، یک پنیر نسبتا تمیزتر و بی دردسرتر است! بیایید با این پنیر، خاصیت هایش و طرز تهیه اش آشنا شوید.

روش های استفاده از پنیر کوتاژ

اکثر مردم فقط مقداری از پنیر کوتاژ را در کاسه می ریزند و خوردن آن را مفید می دانند. برخی از مردم نیز آن را به اسموتی ها و شیک ها اضافه می کنند. اما این ماده مغذی می تواند در همه نوع غذاهای شیرین و خوشمزه استفاده شود.

سالاد میوه با پنیر کوتاژ برای تاکو صبحانه

این تاکو شیرین که با سالاد میوه و پنیر کوتاژ آماده می شود صبحانه مناسبی برای زمانی است که در صبح زود از رختخواب بیرون می آیید.

سالاد ماهی با با پنیر کوتاژ

سبزیجات ساده، سالمون روغنی و پنیر کوتاژ خامه ای برای آماده کردن سالاد خوشمزه و مقوی کافی است. این سالاد پروتئین کافی برای سیر کردن و تغذیه ماهیچه ها و آماده کردن آنها برای عملکرد روزانه کافی است.

مافین پروتئینی کره بادام زمینی

پس از آماده کردن این مافین پروتئینی، اضافه کردن پنیر کوتاژ آن را بدون نیاز به روغن اضافی مرطوب می سازد. پودر کره بادام زمینی و گیلاس خشک شده، طعم کلوچه ها را مانند ساندویچ مورد علاقه هر فرد درست می کنند.

ورزشکاران، بدنسازان و دوندگان دوی سرعت می توانند از این پنیر قبل یا بعد از ورزش استفاده کنند. پنیر کاتیج یا پنیر کوتاژ به آرامی هضم می شود و به آنها انرژی می دهد؛ بنابراین برای استفاده قبل از شروع تمرین یک گزینه عالی است.

گیاهخواران هم می توانند از پروتئین بالای این پنیر برای جبران کمبود پروتئین در رژیم غذایی شان استفاده کنند. چون شیری که این پنیر از آن تهیه می شود شیر گاو است و پروتئین بیشتری نسبت به دیگر انواع شیر دارد.

از این پنیر به صورت رنده شده در انواع سالاد و نان می توان استفاده کرد. در بسیاری از دستور های آشپزی پنیر کوتاژ را یک جایگزین خوب برای پنیر ریکوتا می دانند، چون این پنیر چربی کمی دارد. در پاستا های پنیری هم می توان از این پنیر استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه پنیر کوتاژ به روش سنتی

  • شیر تازه : دو لیتر
  • نمک ( اختیاری ) : به مقدار لازم

روش تهیه پنیر کوتاژ به روش سنتی

برای تهیه این نوع پنیر ابتدا سرشیر و چربی شیر را جدا نمایید سپس آن ها را درون ظرف درب داری بریزید. شیر را درون کاسه ای شیشه ریخته و روی آن را به کمک یک پارچه پشمی با بافت درشت بپوشانید تا شیر تبخیر شود. توجه داشته باشید که کاسه حاوی شیر را باید به مدت دو روز در هوای آزاد قرار دهید تا شیر به شکل ژله ای درآید و حالتی دلمه ای به خودش بگیرد. بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده نباید هیچ آبی روی شیر مشاهده شود و اگر بعد از گذشت دو روز شیر مقداری آب داشت باید مدت زمان بیشتری را برای ترش شدن آن در نظر بگیرید.

در این مرحله از طرز تهیه پنیر کوتاژ چربی شیر را بگیرید و شیر بریده شده را درون ظرفی فلزی بریزید سپس ظرف را روی گاز با حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید تا شیر به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه حرارت ببیند تا آب و دلمه های شیر از یکدیگر جدا شوند اگر در این مدت زمان شیر و دلمه ها از یکدیگر جدا نشدند ظرف را به مدت بیشتری روی حرارت گاز قرار دهید.

بعد از جدا شدن آب شیر باید آن را درون پارچه نخی یا آبکش توری بریزید تا قسمت جامد شیر جدا شود همچنین می توانید پارچه حاوی پنیر را بعد از اینکه چند بار فشار دادید به مدت دو تا سه ساعت از مکانی مناسب آویزان نمایید تا آب آن جدا شود در صورت تمایل نیز می توانید جسمی سنگین را روی پارچه قرار بدهید تا آب پنیر خارج گردد. توجه داشته باشید که با استفاده از روش اول پنیر نرم تر می شوداز آب پنیر می توانید برای نگهداری خود پنیر استفاده نمایید همچنین باید مقداری نمک به آب پنیر بیفزایید سپس پنیر را درون آب قرار دهید تا به مدت طولانی بتوانید آن را نگه دارید.

مواد لازم برای تهیه پنیر کوتاژ خانگی

  • شیر کامل : یک لیتر
  • آبلیمو یا سرکه : دو قاشق چایخوری
  • ماست خانگی : ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

دستور تهیه پنیر کوتاژ خانگی

برای تهیه این نوع پنیر می توانید از روش اول استفاده نمایید و برای دلمه دلمه شدن شیر باید ابتدا آن را به دمای جوش برسانید و بعد از اینکه شیر شروع به قل زدن کرد سرکه یا ماست و آبلیمو را به آن بیفزایید.

بعد از افزودن مواد اسیدی باید مقداری صبر نمایید تا شیر دلمه دلمه شود و بعد از اینکه شیر برید می توانید قابلمه حاوی شیر را از روی حرارت گاز بردارید. توجه داشته باشید که در این مرحله هر چقدر شیر روی حرارت گاز بیشتر بماند پنیر سفت تر می شود و از این مرحله به بعد می توانید برای تهیه پنیر از روش قبلی ( روش سنتی ) استفاده نمایید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر