شلیل مملو از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان است. شلیل منبع عالی بتاکاروتن، پتاسیم، ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است که برای بدن مفید هستند. مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدان های شلیل می تواند در مبارزه با شرایط حادی همچون عوارض مرتبط با چاقی، دژنراسیون ماکولا موثر باشد و در پیشگیری از سرطان به بدن کمک نماید. مصرف شلیل می تواند به تقویت سیستم ایمنی، ترویج پوستی شاداب و جوان و سایر موارد کمک کند.
مواد لازم ترشی شلیل
- شلیل سفت وهسته جدا ۱ کیلوگرم
- سرکه ۲.۵ لیوان
- نمک دو قاشق غذا خوری
- شکر ۱ لیوان سرخالی
- پودر فلفل قرمز ۱ قاشق مربا خوری
- ادویه ترشی ۱ قاشق غذا خوری
- زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه ترشی شلیل
ابتدا شلیل هارا شسته و چهارقاچ برش میزنیم. سپس درون یک قابلمه ریخته و تمام مواد را روی آن میریزیم. روی حرارت گذاشته و بعد از جوش آمدن به مدت پنج دقیقه جوش می دهیم. بعد از خنک شدن درون شیشه های تمیز و خشک ریخته و در آن را محکم میبندیم. بعد از چند روز غلیظ تر شده و جا می افتد. نوش جان
مواد لازم جهت تهیه ترشی شلیل روش دوم
- شلیل هسته جدا و سفت 1 کیلوگرم
- شکر دو قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق غذاخوری
- سرکه سفید به مقدار لازم
- گلپر آسیاب نشده یک قاشق غذاخوری
روش تهیه ترشی شلیل روش دوم
شلیل ها را به صورت خلالی برش بزنید و در شیشه ای مناسب ترشی که کاملا خشک است بریزید. شکر و نمک را در یک لیوان سرکه حل کنید و داخل شیشه ترشی بریزید. در این مرحله از طرز تهیه ترشی شلیل، تا جایی که شیشه پر شود سرکه بریزید. حالا گلپر را اضافه کرده و درب شیشه را محکم ببندید. به مدت سه روز در دمای اتاق و بعد از آن یک هفته در یخچال نگهداری کنید تا غلیظ شده و جا بیفتد.
شلیل از خانواده ی میوه ی هلو می باشد که حتی به آن هلوی بدون کرک نیز گفته می شود. از این میوه ی خوشمزه و خوش رنگ خوردنی های متنوعی تهیه می گردد که برخی از آنها برای صبحانه و برخی دیگر همچون ترشی شلیل که در این مطلب آموزش دادیم به عنوان چاشنی و دورچین غذا مورد استفاده قرار می گیرد. البته برخی هم مانند کمپوت شلیل را می توان به عنوان میان وعده نوش جان کرد.